Catalanades pel món

Hô Chí Ming City (Viet Nam)

La ciutat avui coneguda com a Hô Chí Ming City (HCMC) en honor a l’heroi nacional és, malgrat no ser la capital del país, la ciutat més poblada de Viet Nam. L’antiga Saigon és més capital que la pròpia Hanoi, de fet va ser la capital de la Conchinchina durant la colònia francesa i posteriorment, després de la independència, la capital del sud. Avui en dia és una de les cinc ciutats província del país. A més a més, a HCMC hi ha maneres per mantenir el teu pressupost motxiller, viatjar barat i així tenir un itinerari complet per Viet Nam.

“HAURIES DE SABER: HI HA ALTERNATIVES PER DORMIR”

HCMC és una de les portes d’entrada de Vietnam pels que no volen anar al delta del Mekong. Hi ha autobusos directes entre aquesta i Phom Penh, la capital de Cambodja.

Saigon que visitar

Com passa amb totes les ciutats del sud-est asiàtic, la millor manera de descobrir HCMC és caminant i deixant-se perdre pels seus carrers. Tot i que hi ha dos punts importants que fan que valgui la pena arribar-se a Saigon i tots dos estan relacionats amb la guerra del Viet Nam. El primer i principal són els túnels de Cu Chi, un dels punts claus en la victòria contra els americans, però ho explicarem en una altra entrada.

L’altre punt és el museu de la guerra. Aquest museu, d’entrada 30.000 VND, és la visió vietnamita de la guerra del Vietnam. És molt interessant i més si heu pogut veure el museu de la guerra de Corea, per què? Doncs, perquè veureu dos museus de la mateixa temàtica però amb punts de vista diferents. Mentre que al coreà els nord americans són els bons, al vietnamita, són els dolents.

Saigon turisme

Seguint per aquesta zona, a prop del museu hi ha la Pagoda Xa Loi i just al carreronet del darrera, podreu menjar uns noodles secs per 20.000 VND, però si voleu dinar, camineu fins a la cantonada de Nguyễn Ðình Chiểu i Le Quy Don, on hi ha una parada que venen arròs i carn per 17.000 i 20.000 VND. Hi ha molts altres llocs per menjar i nosaltres no som experts de la ciutat, però veient els preus de la zona turística ens sembla bona idea compartir aquells llocs on el preu era coherent i la qualitat bona.

La següent zona turística està centrada en l’arquitectura. Aquí, a diferència d’altres ciutats colonials franceses, a part de les cases de comerciants d’estil colonial, trobarem grans edificis d’estil francès. Tres exemples: la catedral de Notre Dame, l’antiga estació de trens i l’ajuntament. Tota aquesta zona ens recordarà a Europa, ja sigui per l’arquitectura o pel tipus de botigues, grans i famoses cadenes.

El parc del costat de la Catedral, el parc 30 d’abril, és un bon lloc per descansar i veure passar la vida. Atenció amb els timadors dels “neteja sabates”. Pels voltants del parc i de la catedral hi ha moltes cafeteries, tant d’estil pijo com les típiques de carrer.

Saigon turisme barat

La mesquita principal de la ciutat queda a prop de l’edifici de l’òpera.

Si seguim pel carrer del City Hall, el Lê Thánh Tôn, ens trobarem amb el Saigon Exhibition Center, d’entrada gratuïta; ben a prop del Museu de Hô Chi Minh City. De fet a HCMC hi ha molts altres museus però tots s’ha d’abonar entrada.

La zona cèntrica de la ciutat és un conjunt de carrers i carrerets plens de restaurants, agències de viatge i allotjaments. Afortunadament encara queda algun racó “verge”, amb veïns de tota la vida i amb negocis gastronòmics a preus decents, com per exemple els carrers de darrere del temple Đình Ông Quan Thánh. Embutir-se per ells, és una de les millors coses a fer en aquest racó de la ciutat.

La ciutat és una de les més cosmopolites del país i és que ja la seva història despunta. Els inicis de la ciutat són cambodjans, quan l’imperi Khmer controlava el sud de Viet Nam. De tota manera, pels khmers no era una zona molt apreciada i fins i tot la van regalar a l’emperador vietnamita a canvi que aquest fes obres d’infraestructura a Cambodja i entregués la seva filla a l’emperador Khmer en matrimoni. A poc a poc, els vietnamites van anar guanyant terreny a la zona fins a annexar-la totalment. Amb l’arribada dels francesos, el 1859, la ciutat va quedar sota el seu “protectorat”, essent la capital. A poc a poc la fisonomia de Saigon va anar canviant amb edificis d’estil francès, com els que ja hem ressaltat. El fet de ser la capital de la Conchinchina li va donar tot el prestigi que encara avui s’hi respira.

Saigons racons secrets

El que queda d’història de la ciutat, ja va lligada amb la resta del país. Ocupació per parts dels japonesos durant la Segona Guerra Mundial, tornada dels francesos i expulsió d’aquests. Saigon passa a ser la capital del sud, que no volia tenir cap tipus d’unió amb el nord comunista. La pròxima parada fou la Guerra del Viet Nam contra els americans, els salvadors del món. El 1975 cau Saigon i és quan els comunistes la renombrem amb el nom del seu líder, Hô Chi Minh City.

La catalanada del viatge, per fi, ha arribat! Hô Chí Minh City està agermanada amb Barcelona. Tot i que passejant per la ciutat és difícil adonant-se, ja que no hi ha cap referència, a diferència del que passa a la Habana.

Hauries de saber:

L’IMPRESCINDIBLE

Entrar i sortir de Hô Chí Ming City

– De Phom Penh a HCMC: autocar que surt a les 14.30h i arriba cap a les 21.00. No us preocupeu, la ciutat encara està viva i podeu anar caminant fins al centre.

– De HCMC a Dalat: autocar nocturn (sleepy) per 189.000 VND. Surt a les 22.00h. La companyia és Sinh Tourism i podeu deixar les motxilles a la seva oficina.

Per Moure’t per Viet Nam hi ha el tren i l’autocar, segons on vagis et convé més una opció que l’altre.

Moure’t per HCMC: caminant i si no, hi ha autobusos urbans.

Dormir: hi ha 2 McDonald’s 24 hores. Hi ha allotjaments en habitacions comparties per 3.5U$D.

Menjar: noodles per 20.000 VND, arròs amb carn 20.000 o amb vegetals 17.000 i entrepà per 15.000 VND.

Si t’agrada menjar, Viet Nam, és un paradís. No et predís tot el que has de tastar abans de marxar.

EL QUE ET FA ESTALVIAR DINERS

– McDonald’s 24 hores, Burgers Kings i KFC on podràs carregar els dispositius electrònics i tenir wifi gratis i fins i tot dormir-hi.
– Hi ha Family Mart on pots aconseguir aigua calenta pel cafè, té o noodles instantanis.
– Als supers hi ha noodles instantanis per 2.000 VND. Una bona opció per esmorzar.
– El Hostel Lee et guarda les motxilles gratis. També és una de les opcions més barates per dormir, 3.5 dòlars en habitació compartida.
– A l’oficina d’informació i Tursime del centre, la que està al parc 23 de setembre, hi ha wifi i per carregar. També hi ha a disposició ordinadors

Atractius turístics

Museu de la Guerra: obert cada dia de 7.30 a 18.00. Entrada 30.000VND.T

Túnels de Cu Chi,: agafar l’autobús 13 per 7.000 VND fins a l’última estació i allí canviar al 79, per 6.000, fins als túnels (el conductor ho té controlat)

Més fotos de HCMC

Què t’ha semblat el que has llegit? Has visitat Saigon? Explica’ns la teva experiència, deixant un comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada