Viet Nam

Ninh Binh (Viet Nam)

Ninh Binh és la capital de la província de Ninh Binh. El lloc s’ha fet famós entre els viatgers perquè ofereix recorreguts en barca per gaudir dels seus llacs amb formacions rocoses tot travessant coves. Com sempre, hi ha maneres de fer-ho alternatiu i gaudir d’un viatge barat per Viet Nam, que et permetrà recorrer el màxim del país amb un pressupost motxiller.

Ninh Binh per lliure

Hi ha dos punts que es poden visitar amb el recorregut en barca. Un és a Tam Coc i diuen que és bonic pels paisatges que l’envolta, plens de camps d’arròs. L’altre és Trang An que diuen que travesses més coves.

“HAURIES DE SABER: AMB UNA BICICLETA, N’HI HA PROU.”

Nosaltres vam fer la segona opció perquè quan vam visitar Vietnam no era l’època del verd de l’arròs i perquè ens feia més gràcia passar per coves que veure camps d’arròs. L’entrada al lloc és de 200.000 VND més 15.000 VND per aparcar la moto.

Ninh Binh i les coves

A prop d’aquí, seguint la carretera s’arriba a Hoa Lu, una antiga capital. L’entrada costa 20.000 VND. Nosaltres no la vam visitar però vam entrar amb la moto fins a la zona de taquilles i allí vam girar a l’esquerra per anar a veure el temple d’un pilar.

Per la zona també hi ha Bing Dong, Mua Caves i Nai Dinh, però per tot s’ha de pagar entrada o pàrquing de motos. Nosaltres vam gastar una mica de gasolina recorrent els voltants però el fred i les poques ganes de pagar ens va fer tornar cap a la ciutat. No és la millor entrada per vendre l’àrea però voliem fer èmfasis en què s’ha de pagar per tot i preus cars i que millor llogar una bici o caminar que una moto.

Ninh Binh amb bici o moto

Llogar una moto va ser un error per dos motius, un perquè fins a Trang An, el terreny és pla i només està a 4 km de la ciutat i l’altre perquè els voltants no valen tant la pena sinó estàs en temporada del verd de l’arròs. A més a més havíem llegit que hi ha pagodes i altres indrets per visitar gratis però quan hi vam anar nosaltres a tot arreu et fan o pagar entrada o pagar per aparcar la moto. Així que millor bici i quedar-se més a prop.

Ninh Binh per lliure

Hauries de saber:

L’IMPRESCINDIBLE

Entrar i sortir de Ninh Binh

– Autocar de Hue a Ninh Binh: autobús nocturn per 199.000 VND. Surt a les 17.30h i arriba vora les 5.00 am. Aquesta va ser l’opció més barata que vam trobar. L’empresa fou la The Sinh Tourist i a l’arribar pots fer temps fins que surti el sol a l’hotel de la companyia.

Autocar cap a Hanoi: 70.000 VND

Tren cap a Hanoi: 70.000 VND

Què és millor el tren o l’autocar? Descobreix-ho a Com Moure’t per Viet Nam.

Moure’t per Ninh Binh:

– Llogar una bici davant de l’estació de trens 1.5 U$D.

– Llogar una moto a Kinh Do Hotel per 110.000 VND.

Dormir: nosaltres vam arribar al matí ben d’hora i vam marxar a la tarda cap a Hanoi. A Kinh Do Hotel tenen habitacions dobles per 10 U$D.

– Menjar: vam tirar de noodles instantanis.

Però descobreix tot el que podriem haver tastat (i que ho vam fer però a Hanoi).

EL QUE ET FA ESTALVIAR DINERS

100% recomanable llogar una bici, el terren fins a Trang An és pla i només està a 4 km de la ciutat.
– Amb un dia pots visitar el més recomanable. Així que si arribes d’hora, després podràs marxar amb el tren de les 19.00 h que arriba a Hanoi a la nit.
– A Kinh Do Hotel, que és on vam llogar la moto a les 7.00 am ens van donar aigua calenta per fer-nos els noodles d’esmorzar i de dinar i també pel cafè.
– Com que vam arribar a les 5.00 am vam fer temps al hall de l’hotel de la companyia d’autocars: Thu Guest House.

Atractius turístics

– Recorregut en barca per Tang An: 200.000 VND per persona i 15.000 VND per pàrquing de la moto.

– Hoa Lu: entrada 20.000 VND

Ninh Binh que fer

Més fotos de Ninh Binh 

Quin dels dos recorreguts vas fer? Què et va semblar? Explica’ns la teva experiència per tenir més informació.

Categories:Viet Nam

Tagged as: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s