Com sobreviure turísticament a Àsia

3 trucs per viatjar pel Japó que pot utilitzar tothom

Japó és car. Aquesta frase ja l’has escoltat abans, oi? Però no tens magnitud de què vol dir car…bé, t’ho deixarem descobrir pel teu compte però des de Fuet i Mate et volem recopilar 3 trucs que ja hem explicat en diferents entrades i que faran la diferència al teu viatge, sigui quin sigui el teu pressupost i sigui quina sigui la teva manera de viatjar.

Primer de tot, si viatges amb pressupost motxiller, hem fet un post molt complet amb la nostra experiència sobre el tema. És cert que a vegades vam menjar molt poquet o que altres vegades vam dormir en estacions de trens i fins i tot en McDonald’s 24 hores però també és cert que amb 20 dies al Japó, ens vam gastar 14,10 U$D per persona i dia i això sense comptar els dies que vam estar treballant a canvi de dormir i menjar. O sigui amb 20 dies de turisme cru i pelat vam gastar menys de 15 dòlars cadascú. Com ho vam fer? Dóna un cop d’ull a l’entrada de Pressupost Motxiller pel Japó.

TRUC 1: ANAR A NIKKO des de Tòquio PAGANT LA MEITAT

– Al costat de l‘estació de Shinjuku, a Tòquio, hi ha unes botigues de venda de cupons de descomptes, aquí podeu trobar un bitllet cap a Nikko per a Y1390, a utiltizar el dia que vulgueu. L’únic que s’ha de tenir en compte és que el biltlet no és express i que per tant s’ha de canviar 4 vegades de tren i és més lent. Al costat de les barreres per entrar a l’andana, hi ha l’oficina d’informació de la línia Tobu, entreu, ensenyeu el vostre bitllet barat i totalment legal i us explicaran com heu de fer els transbords. Un resum amb els horaris que nosaltres vam fer (hi ha molts més horaris). S’ha d’agafar el tren direcció Minamikurihashi però baixar al cap de dues estacions, a Hikifone (surt 7:51 i arriba 7:58). Allí podeu canviar a l’expres cap a Minamikurihashi (TN03) (surt 8:08 i arriba a les 9:09). Allí, a l’andana del davant canviar direcció Shintochigi (TN12) surt a les (911 i arriba a les 9:50). El pròxim tren ja pota a la línia Tobu-Nikko (TN25) (surt a les 10:04). El trajecte és llarg, sembla difícil però quan veus el mapa no ho és i davant de qualsevol dubte, pregunteu a la gent que espera trens. La part positiva, passeu a pagar la meitat de gairebé uns 14€. A l’entrada on parlem de Nikko hi hem penjat una fotografia de la línia de trens.

TRUC 2: MENJAR A KYOTO PAGANT LA MEITAT

Menjar a Kyoto: al costat de l’estació de trens de Kyoto, concretament al centre comercial Aeon, hi ha un supermercat dels que SÍ que fan descomptes en el menjar. Però atenció que no és tan fàcil com us ho venen a molts blogs de viatge. Preneu nota: a partir de les 18:30 fan descomptes que aniran incrementant a mesura que vagi passant el temps, fins cap a les 21:15. Una cosa que vam aprendre, si voleu escollir el que menjar (en lloc de conformar-vos amb les sobres) és que heu d’arribar al super cap a les 19:00 i fer una ronda de reconeixement del menjar que ja està rebaixat. Quan hàgeu escollit el que voleu, agafeu la safata, aquest punt és la clau, i espereu-vos. Cada vegada que vegeu el responsable del super que torna a passar per la nevera on hi hauria d’haver la vostra safata, apropeu-vos, ensenyeu-li i deixeu-la de nou a la nevera, just davant vostre. Ell la tornarà a marcar, amb el nou descompte. Torneu-la agafar i repetiu l’operació fins que com a mínim estigui al 50% de descompte. Segons quin menjar i si és cap de setmana, pot arribar a rebaixar-se fins un 75%. Per aconseguir aquest descompte heu d’estar-vos al super fins passades les 21:00 (recordeu que hi heu hagut d’entrar com a molt tard a les 19:00, a fi de poder escollir). Hem d’afegir que no totes les safates arriben a tenir aquest descompte. Nosaltres vam sopar un dia un peix per ¥260, rebaixat al 50%, amb una safata d’arròs blanc cuinat de 200gr per 90¥ (l’on demà vam trobar el peix rebaixat fins a un 75¥%, a 130¥). A la planta superior del centre comercial hi ha una zona amb taules i cadires per menjar i al supermercat hi ha microones per escalfar-te el menjar.

TRUC 3: VIATJAR I NO PAGAR PER DORMIR

– Amb la companyia WillerExpress hi ha un passe que et permet viatjar 7 dies, fent 3 viatges per dia de dilluns a dijous durant 3 mesos. La clau és viatjar pel Japó amb temps. S’ha de tenir present que no totes les rutes que ofereix la companyia entren a l’opció dels Passe (nosaltres vam haver de canviar la nostra ruta general 3 vegades fins a trobar la més òptima, a parer nostre). Perquè diem que s’ha de viatjar amb temps? Perquè a vegades el camí més curt, no és el més barat. Potser et convé anar de Kyoto a Kanazawa, passant per Tòquio, en lloc d’anar a Osaka directament que potser seria el més eficient, quant a kilòmetres i temps. D’aquesta manera es viatja de nit i no es paga allotjament. També s’ha de tenir en compte, que aquesta opció de passe que us hem explicat, no es pot utiltizar els caps de setmana, per tant haureu de caure en una ciutat gran (recomanació Kyoto) el divendres al matí i marxar-ne el dilluns. A Despeses i altres coses pel Japó i a Com moure’t pel Japó, pots veure la nostra ruta i potser et serveix de guia per aprofitar al màxim el passe.

EXTRA: Coses gratis pel Japó suggerides per l’Oficina de Turisme, a part de les que comentem a Fuet i Mate per Tòquio i Kyoto.

Per poder estirar el pressupost de 6 mesos, a 1 any, vam anar descobrint trucs com aquests en altres països, a l’apartat de Pressupost Motxiller per Àsia, en trobareu més. Com per exemple, com anar de Laos a Cambodja pagant la meitat o Com entrar i sortir de Bali com un local; entre molts d’altres.

Si teniu algun truc de l’estil fuetero, compartiu-lo i així anirem creant una base per ajudar-nos entre tots. Per qualsevol dubte o sugerència, no dubteu en deixar un comentari.

1 reply »

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.