Catalunya

La Primavera a Lleida

Estiu, tardor, hivern i primavera. De les quatre estacions de l’any n’hi ha dues que fan que Lleida sigui especial. A l’hivern tenim la boira, aquest fenomen meteorològic tan incomprès. Els lleidatans l’odiem i l’estimem a parts iguals. Entre boira ens sentim com a casa; quan arriba la boira, arriba l’hivern, el problema és que quan està a les nostres vides durant una setmana comencem a odiar-la. L’únic que volem és veure el sol, som capaços d’anar a la platja, és a dir, a Cambrils (la platja sense nom propi, pels lleidatans és Cambrils, Salou o la Pineda) a passar el dia, només per veure l’astre que dóna vida al món.

Quan la boira deixa d’esborrar els nostres paisatges, comença la primavera i amb ella el temps dels calçots. Hem de reconèixer que no hi ha entorn més bonic per fer una calçotada que amb els arbres florits de fons. I és que la primavera dóna a Lleida els colors rosats i blancs dels seus arbres fruiters. Només cal anar a dos minuts en cotxe del centre de la ciutat i veure els camps de préssec, nectarines, albercocs, cireres, prunes, peres i pomes per veure mantes de color rosa i blanc que decoren els nostres camps. Bé, els que queden, perquè a poc a poc el conreu de cereal està desterrant al de la fruita dolça.

Catalunya_Lleida_Flors ArbresHi ha pobles, com Aitona, que han sabut capitalitzar aquest espectacle de la naturalesa i fan visites guiades, aquest any, fins i tot en globus aerostàtic. Però el cert, és que només cal agafar el cotxe, endinsar-te per algun dels camins de l’horta lleidatana i gaudir d’aquest espectacle natural, del que els japonesos en donen tanta importància. De fet, infinitat de blogs de viatges ressalten que ells van anar al Japó en temporada de cirerers florits, bé nosaltres també i per ser sincers, ens quedem amb els cirers de Lleida, que almenys després de les flors fan cireres.

En fi, la primera entrada de I Cargols, l’hem de dedicar a Lleida i mentre ens decidíem si fer un punt turístic com la Seu Vella o l’Índibil i Mandoni o un punt no tan famós com el Museu de l’Aigua, la Casa Melcior o les restes de les muralles romanes, ens ha arribat la primavera. Així que inaugurem aquesta secció amb una sessió fotogràfica de l’horta clàssica de Lleida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s