Catalunya

La Floresta (Les Garrigues)

La Floresta és un municipi de la comarca de les Garrigues a la província de Lleida. Sempre segons les dades de Indescat, el 2017, tenia 155 habitants, 83 homes i la resta dones. Val a dir que 103 dels seus habitants estan entre els 15 i els 65 anys i que fins i tot hi ha 14 nens. Del total de les 212 hectàrees de terres llaurades, 122 estan dedicades a l’olivera i la resta entre l’ametlla i els cereals. Pel que respecta a la ramaderia només es dediquen a la cria de porcs.

L’atractiu principal de la Floresta és el seu castell que data de principis del s.XIII i és una barreja d’estils romànic, gòtic i renaixentistes. En un extrem del castell hi ha l’església parroquial de Sant Blai. El castell que va ser propietat dels ducs de Cardona i posteriorment del duc Medinaceli, ofereix avui la possibilitat d’allotjar-s’hi i de visitar-lo, per a tal efecte, us heu de posar en contacte amb l’ajuntament.

A l’altre costat de la carretera hi ha el pou de gel, una construcció circular de pedra on antigament es guardava la neu. A la plaça principal hi ha una gran creu neogòtica de pedra i és que a la Floresta encara hi queda un dels tallers de pedra, el de la família de picapedrers Martin.

L’ajuntament organitza visites guiades pel poble trucant al 973 14 10 94 o al 659 29 45 42.

A 1,6 km del poble, hi ha l’antic poblat de Castellots.

Si busqueu una excusa per visitar la Floresta que sapigueu que la Festa Major transcorre durant la segona quinzena d’agost i al febrer és es celebra Sant Blai, que és el patró del poble. També podeu anotar al calendari l’últim cap de setmana de juny, quan es realitza la Fira de la Música al Carrer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s