Coses que no t'esperes per Àsia

Pels carrers de Vietnam

Vietnam és un país a cavall entre el sud-est asiàtic i la seva història amb la Xina i perquè no, amb França. Anem a descobrir a poc a poc, a què ens referim. Et recomanem també fer un volt per De turista per Vietnam, perquè estiguis preparat aban de fer el teu viatge.

Els restaurants nocturns de Vietnam

La vida al carrer de Vietnam està més al nivell de la Xina que dels seus veïns del sud-est, ja que els vietnamites gaudeixen tant dels parcs com dels bars. Bé, diem bars per dir alguna cosa que ens puguem entendre. Si considerem bar un lloc on t’asseus a una cadira amb una taula per prendre un beure i, generalment, socialitzar, acceptem la paraula bar. Ara, hem de fer molts matisos entre els nostres bars i els de Vietnam. Per començar, el 90% no són locals, són al carrer, un carret que fa de barra i unes taules i tamborets de plàstic a la vorera. Però també hem de matisar que les taules i els tamborets són de mida de nens petits, sabeu aquelles taules baixetes de les escoles? Doncs així. Respecte prendre alguna cosa, al Vietnam, gairebé es redueix al cafè i si bé, potser ja saps que al Vietnam són molt cafeters hem de reconèixer que a part de ser-ho (cosa que també ho són a Indonèsia, Myanmar o l’Índia), fan el cafè molt bo. Si t’agrada el cafè curt i fort, al Vietnam gaudiràs. A més, el que tampoc t’esperes és que en mig d’un poblet sense turistes et puguis trobar una cafeteria digna de la zona moderna de Buenos Aires o Barcelona. I per acabar amb el tema cafè, no t’esperes per a res, el cafè d’ou…i aquí ho deixem…si voleu saber més, haureu d’anar a Hanoi i demanar-lo (o llegir l’entrada de gastronomia de Vietnam).

Com hem dit, al Vietnam també viuen molt al parc. Així com els xinesos, els parcs vietnamites s’omplen de gent, a primera hora per fer exercici i a última hora per ballar. A més a més, tampoc t’esperes trobar-hi les típiques reunions de criadors d’ocells. Aquests, generalment homes, de fet mai vam veure-hi cap dona, porten els seus ocells en una gàbia gran de fusta, coberta amb una tela i la passegen amb moto fins a arribar al punt de trobada, al parc. Allí, pengen la gàbia d’una corda i la destapen perquè l’animal que hi habita pugui cantar ben content. Els homes s’ho miren i escolten, mentre fan petar la xerrada, fins que es cansen, tapen al bitxo de nou i cap a casa, amb la moto.

Moto transport Vietnam

També com herència dels seus veïns i fet que comparteixen amb el Japó i Corea del Sud, les dones van extremadament tapades, com si tinguessin al·lèrgia al sol. Poden portar des de barret, buf que els cobreixi tota la cara, menys els ulls, samarreta de màniga llarga i guants. Sigui per vendre a la ciutat o per treballar al camp, perquè també hem de dir que la majoria de venedores i treballadores del camp eren dones, els homes es dedicaven a la conducció de moto.

I ja que parlem de motos, no t’esperes, o potser sí, si ja t’has mogut pel sud-est, l’habilitat de carregar aquests mitjans de transports i transformar-los d’un biplaça a un quatriplaça o fins i tot en un equivalent a un camió. Hem vist motos més carregades que una formiga i de les coses més estranyes del món. Hem vist motos passant per llocs on nosaltres no hi haguéssim passat ni caminant i hem vist motos en estat de ruïna, que nosaltres ja fa dies que hauríem jubilat. Però és que si parlem de motos que passen per llocs que no hauries passat tu ni caminant, què me’n diueu del tren que va pel mig de Hanoi? Això sí que no t’ho esperes.

Tren a Hanoi

Fent referència a la seva cultura francesa, al Vietnam podràs gaudir dels entrepans. Si bé, potser t’esperes trobar-hi pa “de veritat”, com a Laos o Cambodja, la sorpresa agradable és el contingut dels entrepans, molt més variat que els dels països veïns, això sí, fallen peruqè no torren el pa, com sí que ho fan a Cambodja. El que és curiós és que si demanes l’entrepà per en dur, tant te’l poden posar dins d’una bossa, com embolicat en un foli A4, ni per casualitat veus el paper d’alumini.

1 reply »

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.