Despeses de viatge i altres coses

De Tailàndia a Myanmar, sense presses.

El més difícil de visitar Mynamar és saber per on entrar i per on sortir. La manera més fàcil és per aire, però també és la manera més cara. Si ho volem fer per terra, només podem fer-ho per dos dels quatre països veïns.

Comencem pels que tenen les fronteres tancades, Laos i Bangladesh. Myanmar és un país, diguem-ho de manera suau, conflictiu. No només té problemes amb els veïns sinó que també en té d’interiors, fet que ocasiona que segons quines zones del país, no estiguin obertes als turistes i que per visitar-ne altres, es necessiti un permís especial.

“HAURIES DE SABER:INFORMAT BÉ SOBRE L’ESTAT DE LES FRONTERES”

Això passa amb Índia. Si bé hi ha una frontera oberta entre Índia i Myanmar, el tema no està clar. Preguntant a l’ambaixada de Myanmar de Phonm Penh a Cambodja, no ens van saber respondre si es pot travessar sense permís. Un permís que, segons hem llegit en blogs i foros, costa 80U$D (més la visa de Myanmar i la d’Índia) i que s’ha de tramitar per agència. A la frontera amb Tailàndia, la de Mae Sot i Myawaddy, ens van dir que es pot travessar sense permís, però l’home no parlava gaire bé anglès, així que tinc els meus dubtes que ens hagi entès. En canvi a Informació i Turisme de Mandalay ens van dir que necessitaves un permís. En fi, no tenim cap resposta oficial. Una opció que se’ns va passar pel cap va ser la d’anar a l’Ambaixada de la Índia a Yangon, ja que era la primera ciutat de parada a la nostra ruta i preguntar-ho allí. Però un seguit de caramboles personals va fer que no ens la juguéssim i compressin el vol de Bangkok a Tiruchirappally.

Myanmar fronteres obertes

L’altra gran pregunta, respecte a Myanmar, és si es pot entrar per una frontera, en el nostre cas Tailàndia, i sortir per una altra, que seria a Índia. A l’ambaixada ens van dir que NO que si entres per terra, has de sortir per la mateixa frontera. L’home de la frontera de Myawaddy ens va dir que es pot sortir sense problemes per Índia, havent entrat per Tailàndia. Una altra vegada, més dubtes que respostes. Per tot plegat, anem a lo segur entrar i sortir per Tailàndia.

Amb Tailàndia tenen 4 passos oberts però per tres d’ells es necessita un permís per passar pel territori Myanmar. Així que la cosa es redueix a una única entrada, la Mae Sot-Myawaddy.

LA FRONTERA DE MAE SOT (TAILANDIA) I MYAWADDY (MYANMAR) ÉS DE LES MÉS FÀCILS DE TRAVESSAR.

Anem a la frontera que coneixem. Mae Sot-Myawaddyper Tailàndia. Si estàs fent ruta per Tailàndia, després de Tak pots anar a Mae Sot. Si vols anar-hi directe des de Bangkok, hi ha diversos autocars al dia que van a Mae Sot. Nosaltres vam anar a les 18.00 a l’estació i ja estava tot venut, excepte autocar de les 23.30 que costava 290 Baht, l’opció més barata. L’autocar arribava a destí el pròxim matí a les 7.00am. De fet és una bona opció perquè t’eslvies pagar la nit de Mae Sot.

L’estació d’autocars de Mae Sot està a només 3.5km de la frontera. Així que hi ha tres opcions: un autobús local per 20 Baht, caminar o fer dit.

Travessar la frontera no té cap dificultat. La mateixa carretera passa per dins els edificis de la frontera. Segell de sortida de Tailàndia, caminar pel pont i frontera a Mynamar. Omplir un formulari, foto digital i segell amb els 28 dies de permís. Gairebé ni es van mirar la visa de Myanamar. Per cert, nosaltres ens la vam treure a Phonm Pehn però molta gent ho fa a Bangkok.

Ja a Myanmar pots canviar diners i agafar un autocar directe cap a Yangon. Nosaltres el vam agafar a les 9.30 per 10.000 Kiats i va arribar a destí a les 19.30, just a temps de veure el tercer gol del Barça al Madrid, el d’Aleix Vidal.

Atenció que Myanmar va 30 minuts enrera respecte Tailàndia. Això és clau per poder negociar l’autocar que us portarà al vostre destí turístic.

La sortida és igual de senzilla. Als catalans, des del desembre del 2016, ens donen 30 dies per visitar Tailàndia, si entrem per terra però només ho podem fer dues vegades a l’any calendari. Els argentins tenen 30 dies però han de mostrar el llibre groc de la febre groga. Entrant a Tailàndia per aquesta frontera amb passaport argentí no ens van demanar presentar els 300U$D, tal com sí va passar a la frontera amb Malàisia.

Com vas arribar tu a Myanmar? Vas tenir algun problema a la frontera?

2 replies »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s