Catalunya

Castelldans (Les Garrigues)

El municipi de Castelldans, a la comarca de Les Garrigues, a la província de Lleida, consta, segons dades del Idescat del 2017 amb 943 habitants, dels quals 506 són homes i 437 dones. Si ho dividim per grups d’edat, ens surt que un 65% es troben entre els 15 i els 65 anys i que un 18% entre els 65 i els 84 anys. Pel que respecta a l’agricultura destaca l’olivera, seguit dels arbres fruiters i els herbacis; i pel que respecta a la ramaderia, l’ingrés principal és la cria d’aviram.

Al mig del poble, al carrer Major, s’hi troba l’Església de la Mare de Déu de l’Assumpció amb la seva façana d’estil renaixentista. Com molts dels pobles de la comarca, té un Museu de l’Oli i del Món Rural, però heu de saber que per visitar-lo s’ha de concertar trucant al 973 120 022. Castelldans és un bon exemple per veure les diferències entre els pobles del nord i del sud de Les Garrigues, tant en la seva agricultura com en la seva construcció urbanística.

Buscant informació per fer aquesta entrada ens vam topar amb la reserva natural Mas de Melons i el seu centre d’interpretació, que està obert pel matí, de 9.00 a 14.00 els caps de setmana i els festius. L’accés està a la carretera que uneix Castelldans amb Aspa. Serà qüestió de passar-hi, el dia que anem cap a Aspa.

El primer dimarts de setembre es celebra la festa major del poble però també podem anar a alguna de les seves fires, com per exemple a l’abril hi ha l’aplec de l’Ermita de la Mare de Déu de Montserrat, construïda el 1954 i  que es troba a 1,2 km del poble i al desembre la festa de l’Oli Nou.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s