Myanmar

Yangon (Myanmar)

La ciutat de Yangon, a la divisió territorial de Yangon, és una ciutat més del món asiàtic. És una ciutat massa sobre poblada, caòtica, sorollosa i bruta. Poca cosa té per donar als turistes, a part de ser una ciutat autèntica, tot i ser un dels punts d’entrada i sortida més concorreguts pels turistes.

Arquitectònicament no presenta grans atractius, més enllà d’esglésies, mesquites, temples budistes i hinduistes. Entre tots aquests destaquen la Shule Pagoda i la Shwedagon, tot i que per les dues s’ha de pagar entrada. A la primera et demanen 3U$D i a la segona 5. Com ja sabeu, poca cosa més us podem explicar, ja que no acostumem a pagar per entrar a temples religiosos, salvant algunes excepcions.

Una de les zones més boniques és la que està al voltant del parc de la independència, un bon lloc per veure la vida passar el diumenge. Els edificis d’aquesta zona són d’estil europeu, com per exemple l’edifici de l’Ajuntament. Un altre edifici que destaca és el del Bank de Myanmar ubicat a la cantonada entre Sule Pagoda i  Strand, just davant de l’edifici de les corts.

De mercats i mercadets en trobarem per tota la ciutat, tant de menjar, com de roba o d’aparells electrònics, un exemple d’aquest cas és el que es fa els diumenges al carrer Strand.

Nosaltres, per raons que explicarem en un Històries per dormir Tranquil, vam esmorzar al mercat que hi ha davant de l’estació de trens de Mingaladon. Un plaer, tant de preus, com de menjar i la seva gent, tant sorpesos ells de veure dues motxilles per allí un diumenge a les 8.00 del matí com nosaltres de veure les diferents coses per menjar i els preus per sota dels 1.000 kips.

Davant de la poca oferta turística que ofereix la ciutat, el millor que es pot fer a Yangon és menjar. L’oferta gastronòmica és molt àmplia i com passa a Àsia, varia del matí a la nit. Aquí pots menjar diferents tipus de sopes i amanides de noodles, per 600-800 kips i arrossos amb acompanyaments a partir de 1.000 kips. Olles bullint on coure les “entranyas”, és a dir, ronyons, pulmons, llengua, cor, intestins i altres parts interiors de l’animal per 50 o 100 el bastonet. Empanades i infinitat de cosetes fregides, pels voltants dels 100 i 300 kips. També és un bon lloc per tastar coses dolces, fruites i els batuts de gelatina, el cendal de Malàisia, que aquí tenen la novetat que a dins li posen pa de motlle o una mica de pa de pessic, totes dues versions per 500 kips.

Per fer baixar aquest festival de menjar hi ha tres opcions. La primera i gratis és si us assegueu a menjar, us donaran te verd. Si voleu gastar poc, podeu demanar un cafè, per 300 Kips, els famosos 3×1 (el sobre de cafè, llet i sucre) que també ve acompanyat de te. La versió més cara és fer com els locals, una cervesa (1.300 la llauna gran) i un whisky (800 la botella petita).

Nosaltres no som uns experts de la ciutat, només vam recórrer els centre i per tant, no us podem recomanar “els millors” llocs on menjar. Però el que si podem fer, és dir-vos els llocs que, per nosaltres, van fer la diferència, que vam menjar i quan vam pagar. Ens uns dies farem un arxiu complet de Maps.me per compartir.

L’imprescindible

Entrar i sortir de Yangon

– Autocar des de Myawaddy: 10.000k. Surt a les 9.30 i arriba vora les 20.00h a l’estació d’autocars del nord que està a 21km del centre. Per anar a la ciutat hi ha l’autobús 3 o caminar 3 km fins a l’estació de trens més pròxima, el bitllet costa 200k. Nosaltres ho vam fer amb tren, però el tema és que nosaltres vam fer això el dia següent ja que aquella nit vam tenir una d’aquelles estranyes experiències.

– Tren fins a Bagon: 4.500k tercera classe. Surt a les 16.00h i arriva vora les 10.00h del pròxim dia.

Moure’t per Yangon

– Autobusos urbans o tren. La majoria de coses del centre, caminant.

Dormir a Yangon

– Primera nit gratis. Hotel habitació compartida però llits individuals (estil càpsula) per 5U$D amb esmorzar inclós. Es pot pagar en dòlars. Nosaltres recomanem aquest lloc, Hostel Latha, més per viatjar per Myanmar que per dormir-hi. L’espai del “hostel” en si mateix és realment petit perquè tenim la teoria que tot el hostel està fet en un pis, estil càpsula i sense, gairebé, espais comuns, però et guarden les motxilles tants dies com et faci falta, sense haver de pagar res. Els nois que l’atenen, si bé són una mica despistats, “passen de tot” per tant, les normes generals dels hostels, no apliquen. Fins i tot podeu arreglar per compartir el llit.

Menjar

– Els plats de noodles comencen a 600 kips i els d’arròs a 1.000.

El que et fa estaviar diners

– Si podeu escollir tren o autocar, molt millor el tren ja que l’estació estroba al centre. La d’autocars està a 21km.

– Anar a l’estació d’autocars: l’autobús urbà 3 que sagafa a la plaça principal, al costat de la Shule Pagoda. Costa 200 kips i acaba a l’estació. Tarda gairebé dues hores. Al mateix lloc es pot agafar unes vans per 1.000 kips que, diuen que van més ràpid.

Atraccions turístiques (no en vam visitar cap)

– Shule Pagoda: 3 U$D

Categories:Myanmar

Tagged as: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s