Diumenge per Buenos Aires

Quan no saps que fer per Buenos Aires

Buenos Aires és una ciutat gegant que mai te l’acabes però sempre hi ha aquell dia que no saps que fer, que no se t’ocudeix per on anar a donar un tomb o que pots anar a fer, que no sigui anar al cine de $8. A mi m’ha passat moltes vegades, tantes que m’he acabat fent una llista de webs de llocs i temàtiques diferents per aquells dies que no saps que fer.

Sempre hi ha racons poc turístics que no es coneixen, com el Barrio Inglés de Caballito o el propi barri de Caballito. També pots caminar per la ciutat amb rutes temàtiques com la Belgraniana o històriques o si tens una mica de nostalgia pots fer la catalana  o plaza-chilecontemplar arquitectura modernista, industria, de l‘art nouveau, entre altres. Una altra opció, que s’ha de tenir de manera permanent a l’agenda, és anar a algun museu, el de Bellas Artes és una molt bona opció ja que tots els caps de setmana fan visites guiades ressaltant diferents aspectes de l’art. La visita es pot complementar amb un recorregut pels Bajos de Recoleta, descobrint els monuments del barri o amb alguna exposició al Palais Glace o al Centro Cultural Recoleta o fins i tot, recorrent el Cementerio de Recoleta, un lloc que cada vegada que s’hi entra s’hi veu algun detall nou. Un altre museu interessant és el de Ciencias Naturales i així desprès descansar pel Parque Centenario, escoltant alguns dels músics o gaudint d’algun espectacles de carrer. Si el que vols és passar un dia a l’aire lliure o posar-te moreno pots anar a la Reserva Natural o al Parque Rivadavia i fins i tot arribar-te a la Plaza Francia i voltants. En aquest cas no ens podem oblidar ni del Jardín Botánico, visita obligatoria, almenys, una vegada a cada estació i els Bosques de Palermo, on ens ententrindrem veien esport de carrer, practicant-lo o veient com els nens es diverteixen amb els ànecs. Si estem per allí, també podem anar a descobrir els colors de les roses del Rosedal o visitar el Museo Sivori.

A més a més, l’opció dels museus o dels centres culturals és per tenir en compte durant tot l’any, tant si fa una calor sofocant al carrer, com si plou, tant si ja hi has estat com si seria la primera vegada ja que sempre hi ha exposicions temporals que valen la pena anar descobrint i la proposta sóna molt millor si us diem que molts d’ells són gratuïts, només cal que visiteu l’Agenda setmana a 0$. El primer post que hem fet d’aquest tema anomenat Gaudir de la cultura parlàvem dels més famosos com el Centro Cultural Recoleta o el San Martín. La idea és anar fent un post per barri, el primer que hem presentat és el del barri de Almagro.

I l’opció dels parcs entra en joc, sobretot, durant la primavera i l’estiu ja que hi acostuma a haver activitats organtizades per la ciutat o pels propis veïns, com concerts de música, teatres, cines a l’aire lliure, batucades, jocs per nens, etc. Tenint en compte que l’hivern de Buenos Aires no té res a veure amb els dies de boira de Lleida, els diumenges de juliol, agost i setembre també és comú trobar-hi molt ambient.

quan-no-saps-que-ferL’altra cosa que has de fer és tenir present és en quin mes de l’any estàs, per controlar el calendari i així saber quin Festival toca. A Festivals i Esdeviniment Anuals ja vam citar majoritàriament els organitzats per “Buenos Aires Ciudad“. A mi, dels que més m’agraden són “La Noche de los Museos” i el BAFICI. També t’hauries de fer amb el calendari del “Buenos Aires Celebra” on certs diumenges i alguns dissabtes de l’any, l’Avenida de Mayo viatja al país o regió a la qual s’està homenatjant. O et proposem la Guia Gratis de la ciutat, per no haver de gastar ni un peso.

Si t’agrada el teatre, Buenos Aires és la teva ciutat, a part dels famosos que hi ha per Av.Corrientes, hi ha molts barris que són tot un descobriment cultural com Almagro, Balvanera o Boedo.

Tot i així sempre hi haurà un dia que no sabràs que fer i aquell dia potser ser el bo per anar a descobrir algun dels Bares Notables de la ciutat o senzillament sortir a callejear i deixar que la ciutat et sorprengui.

Deixa un comentari