Catalunya

El Palau d’Anglesoa (El Pla d’Urgell)

El Palau d’Anglesola és un municipi de la comarca del Pla d’Urgell a la província de Lleida amb poc més de 2.100 habitants, segons les dades d’Idescat del 2017, gairebé repartits a mitges entre els dos gèneres. La franja d’edat més alta és la compresa entre els 15 i els 64 anys, amb 1.416 habitants. De les 977 terres llaurades, 696 estan dedicades als cereals i la resta als arbres fruiters. Pel que fa a la ramaderia destaca considerablement la cria d’aviram i de porcí.

Els orígens del poble es remunten al s.XI durant la reconquesta del territori en mans dels comtes de Barcelona. Per aquella època, Ramon Gombau d’Anglesola va ocupar el que anteriorment havia sigut un assentament àrab.

L’església del poble és la dedicada a Sant Joan Baptista, una construcció del 1802 i d’estil neoclàssic. Darrere de l’església hi ha el carrer Sant Joan, que conserva algunes de les cases més antigues del Palau, com Cal Felipet. Aquest carrer fa cantonada amb el Carrer Doctor Pont i Gol on també hi destaca, sobretot, la casa del Cal Massot, que toca amb el carrer Sant Joan, malgrat el seu malestar.

A l’entrada del poble hi ha la cooperativa del camp, un edifici amb aires modernistes industrials.

La festa major es celebra l’últim cap de setmana d’agost.

La ruta més famosa que recorre el poble és la del Camí de Sant Jaume. Fins i tot, els pelegrins es poden allotjar a l’alberg destinat a ells que es troba al pavelló esportiu i que és gestionat per l’organització Amics de Sant Jaume del Palau d’Anglesola.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s