Buenos Aires

Altos de Elorriaga i Altos de Ezcurra

La casa coneguda com Los Altos de Elorriaga és una de les més antigues de la ciutat de Buenos Aires, data de 1812 i per això el 1997 va ser declarada Monumento Històrico Nacional. El seu nom, Los Altos, és degut a que va ser una de les primeres cases que van tenir dues plantes i terrassa per mirar riu. En aquell temps, a principis de 1800, el riu passava per darrera de la Casa Rosada, abans que hi hagues l’actual casa del govern, de fet hi havia la Aduana Taylor. Per tant, les cases de l-actual carrer Defensa, eren les que hi havia mes aprop del riu i des dalt de la casa es podia veure l’arribada dels vaixells amb les mercaderies procedents d’Espanya.

La casa, que es troba a la cantonada d’Alsina i Defensa, al barri de Monserrat va ser construida per ordre de Juan Bautista Elorriaga. Arquitectònicament té la característica de tenir la cantonada recta, és a dir, sense “ochava” o en català xamfrà, Als catalans potser no ens crida l-atencio pero si porteu un temps per Buenos Aires us adonareu, que aquest fet es forsa destacable. La familia Elorriaga formava part de la burgesia porteña i per això tenia una casa a prop de la Plaza de Mayo, la zona d’èlit en temps de la Revolución de Mayo.

La casa que popularment es coneix com Los Altos de Ezcurra comparteix característiques històriques i arquitectòniques amb la de Los Altos de Elorriaga. Aquesta casa, ubicada al costat de l’anterior, va pertanyer a María Josefa de Ezcurra, la germana de la dona de Juan Manuel de Rosas, qui fou governador de la Buenos Aires durant la primera meitat de 1800. En aquets cas, la casa és posterior, data de 1836 i en aquell moment estava pintada de color vermell, el color dels federals, la ideologia política de Rosas.

Els dos edificis van ser comprats pel govern de la ciutat i han fet reformes per tal dadaptarlos a les oficines necessaries per als administradors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s