Buenos Aires

Galerías Pacífico

Les Galerías Pacífico és un centre comercial però no un centre comercial qualsevol. L’edifici, que compren tota l’illa de Florida, Córdoba, San Martín i Viamonte, al microcentre de la capital argentina, està format per la part de centre comercial i per la part de centre cultural. Els arquitectes van ser Emilio Agrelo i Raúl Le Levacher i data de 1889 amb l’objectiu de ser la seu de les botigues Au bon Marché que els empresaris Francisco Seeber i Emilio Bunge volien portar a Argentina. Però durant la crisi econòmica de finals del s.XIX es van vendre l’edifici a la companyia de ferrocarrils Buenos Aires al Pacífico, d’on ara em conserven el nom. Entre el 1896 i el 1940 va ser la seu del Museo Nacional de Bellas Artes, que actualment es troba a Recoleta. El 1945, els arquitectes Jorge Aslan i Hértor Ezcurra, van remodelar l’edifici amb l’objectiu de separar-ne la galeria comercial i les oficines de l’empresa de ferrocarrils; va ser en aquesta època que es van pintar els murals de cúpula central. Després va ser abandonat, fins que el 1989 va ser declarat Monumento Histórico Nacional i el 1990 es va reconvertir en el centre comercial Galerías Pacífico i el Centro Cultural Borges.

L’atractiu turístic són els murals de la cúpula, de 450 metres quadrats, pintats per Berni, Castagnino, Colmeiro, Spilimbergo i Urruchúa el 1946.

Com a centre comercial hi ha botigues de marca on el luxe hi destaca, fins i tot en el detall decoratiu dels cendrers que hi ha pels passadissos. Com a centre cultural sempre hi ha exposicions gratuïtes de fotografia o pintura. A l’època del Nadal, el gran arbre que instal·len al cempre del distribuïdor, no deixa mai indiferent a ningú.

Deixa un comentari