Catalunya

Montoliu de Lleida (Segrià)

Montoliu de Lleida és un municipi de la comarca del Segrià a la província de Lleida, amb només 497 habitants, segons el cens publicat a Idescat, amb dades del 2017. El repartiment per gèneres és gairebé igual, amb 1 dona més i on destaquen els habitants entre els 15 i els 64 anys essent un total de 287 habitants. Malgrat tot, és de ressaltar que a la franja d’edat entre els 0 i els 14 anys hi ha 52 habitants, per tant, hi ha jovent per seguir mantenint el poble amb vitalitat. Econòmicament parlant, les hectàrees de terres llaurades no arriben a les 400. De les 395 totals, 206 estan dedicades als herbacis, 154 els herbacis i la resta a l’olivera. Si mirem els caps de ramats, està gairebé tot bolcat a l’aviram amb 34.000 caps i només 800 de porcí.

Al poble hi destaca l’església parroquial de la Nativitat de Nostra Senyora que data de mitjans del segle XVIII. L’església es va construir aprofitant les pedres del que fou el castell de Montoliu. La resta del poble destaca per l’estil tradicional de poble de la plana de Lleida.

Ben a prop del poble hi ha els Pantamolls de Montoliu, una zona de bosc de ribera a la vora del riu Segre. La zona és molt bonica per una passejada tranquila envoltats de pollancres, freixes i salzes blancs, entre altres. Si us agrada caminar o anar en bib, podeu fer el camí que travessa el Segre i porta cap als Aiguamolls de Rufea o fins i tot una volta circular des de Lleida, passant per Albatàrrec, seguir pel canal de Seròs fins a Montoliu i llavors, anar dels pantamolls als aiguamolls i seguir per la partida de Butsènit, fins a Lleida novament.

Les festes majors del poble són al maig i al setembre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s