Catalunya

Llessui (Pallars Sobirà)

Llessui és un poble del municipi de Sort a la comarca del Pallars Sobirà i per tant, de la província de Lleida. Segons les dades de la pàgina web oficial de l’ajuntament de Sort, el 2017 hi havia 92 persones empadronades, 51 dones i la resta homes.

Les noves construccions fan entendre fàcilment que Llessuí és un lloc de turisme i segones residencies. Al poble antic hi destaca l’església de Sant Julià. A més a més, al poble hi ha un dels restaurants més famosos de cuina de muntanya, tot un festival gastronòmic després d’una bona ruta de muntanya.

Hi ha unes quantes rutes de muntanya per la zona, tant que connecten pobles entre ells, com per exemple Saurí, com les que a través de la muntanya acabes arribant a les antigues pistes d’esquí, tot seguint el riu Pamano, a la Vall d’Àssua. Un altre motiu per visitar el poble és per coneixer el Museu dels Pastors de la Vall d’Àssua, però aneu-hi abans de dinar que tanca molt d’hora, us ho diem per experiència.

La ruta que nosaltres vam fer per aquesta zona surt de la part baixa del poble de Llessui i va cap a Saurí tot seguint el camí que va travessant la LV-5223. Després de travessar Saurí vam agafar un camí que surt del carrer que voreja l’església de Sant Víctor, direcció al riu Pamano. El camí, després de travessar el riu, passa pel costat de la borda de Joanet, segueix cap a la borda de la Font i puja fins a la borda de Bolunya. Tot aquest tram, de força pendent, és relativament fàcil de seguit però encara ho és més, si us dic que apareix al Maps.me. De la borda de Bolunya hi ha dues opcions, seguir el camí que surt a la dreta i que va baixant fins a l’antiga estació d’esquí o seguir pista amunt fins a les antigues pistes d’esquí. La línia del telefèric ens servirà sempre de referència. Fins i tot, quan estigui tot nevat i estiguem cansats de caminar per la pista, ens servirà per baixar muntanya a través fins a l’antiga estació d’esquí. De l’estació d’esquí es pot tornar tranquil·lament per la carretera que porta directament a Llessui.

La festa major de Llessuí és el cap de setmana més proper al 24 de setembre, dia de la Mercè.

1 reply »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s