Catalunya

Torregrossa (El Pla d’Urgell)

Torregrossa és un municipi del Pla d’Urgell, a la província de Lleida, amb una població de 2.190 habitants, seguint les dades publicades d’Idescat en el cens elaborat el 2018. D’aquests 1.124 són homes i 1.066 dones i si mirem les franges d’edat, tenim 319 nens i nenes, 1.366 persones entre els 15 i els 64 anys. En nombres de sector econòmic, com passa amb altres pobles de la província de Lleida i sobretot del Pla d’Urgell destaca el cultiu de cereals, com el blat de moro, el panís i el gira-sol, per sobre dels fruiters, amb gairebé 1.000 hectàrees de més i només 36 per al cultiu de l’olivera. La majoria de la ramaderia està centrada en la cria d’aviram i bestià porcí, uns 700 bovins i no arriben al centenar de cabres.

Torregrossa, que és el municipi que limita amb les Garrigues, té una part històrica lligada a aquest província. El nucli antic formava part d’una vila closa entre l’església i el castell, tot i que d’aquest només en queda algun tros de paret. L’església parroquial està dedicada a Santa Maria i té una façana d’estil renaixentista, amb una portalada emmarcada per columnes adossades i un frontó triangular.

Torregrossa, que és el municipi que limita amb les Garrigues, té una part històrica lligada a aquest província. El nucli antic formava part d’una vila closa entre l’església i el castell, tot i que d’aquest només en queda algun tros de paret. L’església parroquial està dedicada a Santa Maria i té una façana d’estil renaixentista, amb una portalada emmarcada per columnes adossades i un frontó triangular.

El municipi de Torregrossa també té l’agregat de Margalef, que es troba partit per la N-240.

Si volem veure Torregrossa en festes, hi haurem d’anar a mitjans d’agost o a mitjans de gener per celebrar la festa Major d’Estiu i d’Hivern, respectivament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s