Gratis de motxiller per Àsia

Kyoto gratis (1/3)

Quants dies es necessiten per Kyoto? Turísticament parlant, a saco, 2 però millor si en tens 3 però millor si et pots permetre passar-hi una setmana. Us contarem un secret i és que a Kyoto hi ha molts hostels que accepten intercanvi de dormir per treballar unes hores netejant, això sí, almenys els que nosaltres vam trobar, no incloïen el menjar. Per trobar-los, no cal ser de cap xarxa tipus Workaway o HelpX, només cal enviar un batalló de mails i la majoria us contestaran, sigui en positiu sigui en negatiu, però la resposta us l’enviaran el 90% dels llocs on sol·liciteu intercanvi. Voleu saber un altre secret i aquest és molt bo? La majoria no tindran cap problema en pagar-vos, si teniu el permís de treball. Per tenir-la només necessiteu anotar-vos a un curs, per accedir al visat d’estudiant que també us dóna dret a treballar. La majoria de llocs paguen a 10 dòlars l’hora! Total que treballes 4 o 5 hores al dia, tens dormir gratis i et guanyes entre 40 i 50 dòlars al dia. Així es pot gaudir de Kyoto! Tot això us ho expliquem amb l’espina clavada perquè si bé vam aconseguir els contactes, no teníem el permís i el fet d’estar-nos dues setmanes a Kyoto pagant-nos el menjar, se’ns disparava el pressupost, malgrat que després vam descobrir un molt bon truc per gastar molt menys en menjar, un truc que havíem llegit però que mai ningú ens havia explicat la segona part. Ara, a F&M us ho volem compartir a “3 trucs per viatjar pel Japó que pot utiltizar tothom“.

De tota manera, anem al que ens interessa en aquesta entrada en particular, la ruta gratuïta per la ciutat cultural del Japó, que la dividirem en tres entregues. Només comentar que no farem una guia de la ciutat, sinó més aviat una ruta, ja que trobar informació sobre edificis, jardins, temples, etc. és molt fàcil avui en dia però organitzar-se la ruta més òptima per una ciutat gran, potser és el que porta més mal de cap.

Primer de tot, una petita introducció a la ciutat a l’estil F&M: Kyoto (京都市) és una ciutat de la prefectura homònim. Kyoto va ser capital del Japó durant més de 1.000 anys i afortunadament es va salvar dels bombardejos nordamericans durant la SEgons Guerra Mundial. Dit això, anem per feina.

La nostra ruta del primer dia va ser de caminar força però perquè la vam començar a Kyoto Station, per tant vam caminar uns 5 km, una hora, fins a arribar al nostre primer destí, el jardí del Santuari Heian Jingu, ja que just el 2 de juny hi havia entrada gratuïta. Malgrat la llarga caminada, vam aprofitar per anar fent ruta, així que vam arribar fins al Riu Kamo i vam seguir caminant per la riba, tot un passeig que segons les hores del dia va canviant d’animació. A l’alçada de Shijo-dori vam deixar la riba i vam anar cap al carreronet Pontocho, ple de bars que fan de Kyoto un lloc increïble.

Després vam seguir per la vora del canal Takase i pel carrer kiyamachi, fins a la seva fi i allí vam travessar el riu Nijo, tot i que és millor fer-ho un pont abans, passant per Noamon i seguir el canal del llac Biwa. El camí et va portant fins al Museu Municipal d’Art, darrere del parc Okazaki i d’allí al jardí del santuari Heian Jingu.

Aquest jardí és un bon exemple per veure un jardí japonès però insistim en què si no teniu la reverenda sort de què el dia que el visiteu sigui gratuït, potser no cal pagar l’entrada, ja que durant la vostra estada al Japó segurament veureu altres jardins i si aneu a Himeji, per 40R més als 1.000 de l’entrada pel castell blanc, teniu entrada al jardí del costat del castell.

Si no haguéssim anat al jardí del Santuari Heian Jingu, haguéssim anat directament al Palau Imperial, d’entrada gratuïta. L’avantatja d’haver-hi anat, és que pel camí ens vam trobar amb el Kumano Shrine i a prop, d’aquest el Temple Shogo-in. Tots ells d’entrada gratuïta, com tots els temples que entrarem a Kyoto. El primer, el Kumano, va ser fundat el 811 pel monjo Nichiren. El segon, que es troba a prop de la Universitat de Kyoto, va ser fundat fa uns 900 anys enrera però els edificis actuals només tenen 300 anys, ja que els originals es van cremar.

El destí final és Shokoky Temple, que per fora es pot veure però si s’hi vol entrar, s’ha de pagar 800¥ i d’allí al Santuari Shimogamo, que aquest sí que és gratuït i realment un santuari.

Hauries de Saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Kyoto

– Anar de Nara a Kyoto: tren que surt de Nara per 620¥ i arriba a l’estació Kyoto Station. Que està oberta tota la nit

– Anar de Kyoto a Kanazawa: si es vol aprofitar el passe d’autobusos, s’ha de viatjar a Tokyo durant el dia, des de les 9:45 a les 18:45 i a la mateixa estació, Shinjuku Station, surt l’autocar cap a Kanazawa a les 23:15, arribant a les 07:55 del matí.

Moure’t per Kyoto: caminant, es camina molt però no deixes de sorprendre’t a cada pas.

Dormir a Kyoto

– A l’estació de trens Kyoto Station s’hi pot dormir.

– Guardamotxilles al centre comercial Aeon Mall Kyoto 400.

Menjar

– Al centre comercial Aeon Mall Kyoto, al costat de la Kyoto Station, hi ha descomptes en el menjar de entre 50 i el 70%. Per saber com aconseguir-los, escollint el que vols menjar, llegiu l’entrada 3 trucs per viatjar pel Japó que pot utiltizar tothom

El que et fa estalviar diners

– És més barat el guardamotxilles del centre comercial que el de l’estació de trens.

– A l’estació de trens Kyoto Station s’hi pot dormir.

– Al centre comercial Aeon Mall Kyoto, al costat de la Kyoto Station, hi ha descomptes en el menjar de entre 50 i el 70%. Per saber com aconseguir-los, escollint el que vols menjar, llegiu l’entrada 3 trucs per viatjar pel Japó que pot utiltizar tothom

– Hi ha molts temples i museus gratuïts.

– A l’estació de trens hi ha una informació i turisme que us donaran una guia de Kyoto i un mapa.

Atractius turístics

– Jardí del Santuari Heian Jingu: 600¥. El 2 de juny és gratuït.

– Palau Imperial: Entrada gratuïta. Hi ha visites guiades en anglès a les 10:00 i a les 14:00 i dura 50 min. Si es fa per lliure, amb 30 minuts està tot visitat.

– Per ajudar-te a preparar la ruta: www.japanvisitor.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s