Gratis de motxiller per Àsia

Kyoto gratis (3/3)

Últim dia que dediquem a Kyoto, però si us som sincers, si els diners us ho permeten, passeu-hi una setmana perquè segurament és d’aquelles ciutats que tenen molt més enllà del que ofereixen les guies de viatge. Hem explicat en alguna entrada alguns trucs per poder sobreviure al Japó, per exemple a Japó amb Pressupost Motxiller i a 3 trucs per viatjar pel Japó.

Seguim la nostra ruta pel Japó fent un mix de diverses activitats que ens permetran acabar-nos de fer una idea de Kyoto i del Japó. Evidentment, visitarem alguns temples, ja que és un dels aspectes característics del país, conjuntament amb els castells, per exemple en trobem un dedicat als porcs senglars, el Gó o un als esports, el Shiramine.

Si volem aprofundir en la indumentària, podreu visitar un dels museus gratuïts de la ciutat és el Nishijin Textile Center on es pot veure una exposició de telers i de les diferents tècniques de tèxtil i fins i tot, podràs gaudir d’alguna desfilada de moda (els diumenges a les 15.00h).

Un lloc on passejar una estona i deixar-se enviar pel Japó és la zona comercial Onishi Kyosenolo o per Nishiki Food Market, un lloc, on només a base de degustacions gratuïtes us podreu fer una idea del “vermut” japonés. Una altra zona de degustacions és al carrer Mission Gion.

Un dels barris que no podem deixar de visitar a Kyoto és el barri de les gehisas, on a part de l’arquitectura tradicional hi podrem veure una gran quantitat de noies vestides amb el vestit tradicional. El carrer més fotogènic és, segurament, Nawate amb Shinbashi. Un altre carrer típic del japó és el Hana-mi-koji, on avui en dia, gairebé totes les cases han estat recuperades i dedicades a restauració.

Una opció bona en qualsevol ciutat és buscar un lloc on hi hagi gent i gaudir de les vistes, a Kyoto podem fer-ho parc Maruyama, on hi ha el temple Yasaka, un santuari shiontista. Al sortir del parc podem anar cap al temple Kenninji caminant els pocs més de 1 km que ens hi separa. Aquest temple segueix la filosofia zen, de fet és el més antic del país, que data del s.VII. Segons diuen està construït damunt d’un llac subterrani per tal de facilitar que el deu de l’est tingui l’aigua necessaria i afavorir el benestar de la zona.

A prop del temple Kenninji, hi ha el Ryosuku-in i al davant d’aquest ens cridarà l’atenció un cartell que hi diu que estem davant del museu més petit del món de Ukiyo-e amb un horari d’obertura molt particular: d’ençà que s’aixeca el propietari fins que se’n va a dormir o fins que té ganes. El particular museu és el rebedor d’una casa particular on podem veure un seguir de làmines de Ukiyo-e, una tècnica de pintura japonesa amb influències dels impressionistes europeus. De camí a l’estació de trens, encara passarem per un altre temple, el Toyokuni.

L’única despesa que vam realitzar a Kyoto va ser per entrar al Museu del Manga i sincerament un dels errors més grans que hem comès en aquest viatge. L’entrada costa Y800 i en realitat és una biblioteca. És cert que té una col·lecció immensa de manga i fins i tot un petit recull de còmics mundial on es pot trobar exemplars de Mortadelo i Filemon en castellà o de l’Astèrix i l’Obelix en francès però no aprens res tècnicament parlant. L’únic destacat és que tenen una secció en català on hi ha la primera col·lecció dels mangues de Bola de Drac, els que el Goku és petit, en català, el meu primer llibre de manga llegit. En fi, que per pagar, gairebé 8U$D, millor entrar en una llibreria i ja fas el fet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s