Catalunya

Castellnou de Seana (El Pla d’Urgell)

Castellnou de Seana és un municipi del Pla d’Urgell, a la província de Lleida. La població total del municipi, el 2018 era de 687 habitants, 361 homes i 326 dones, una població que decreix any rere any des del 2013. En total, 90 són nens i nenes, 408 estan en edat laborable i la resta són persones de la tercera edat. Segons les dades d’Idescat, el cens elaborat el 2009, van determinar que Castellnou tenia 1.114 hectàrees de terres llaurades, dedicades gairebé totes als herbacis, gràcies a les aigües del canal d’Urgell. Del total, només 179 s’utilitzen per cultivar arbres fruiters i 13 oliveres. La ramaderia destaca per damunt de tot la cria d’aviram amb més de 675.000 caps, el bestià porcí tenen comptabilitzats uns 25.300 caps i només 461 de boví.

La carta de Poblament de Castellnou de Seana, que ha arribat fins als nostres dies, concedida per Guillem d’Anglesola el 1179 es pot considerar l’origen del poble de Castellnou de Seana.

L’església del poble està dedicada a Sant Joan, data del s.XVII i és d’estil renaixentista tardà. L’edifici on avui en dia hi ha l’ajuntament, data de principis del segle XX.

La festa major es celebra al setembre i al febrer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s