Catalunya

Almenara Alta i la Torre d’Almenara (L’Urgell)

Almenara Alta és un poble del municipi d’Agramunt, a la comarca de l’Urgell, província de Lleida que consta d’un cens de 10 habitants.

El poble viu al voltant de la plaça rectangular on hi ha l’església, on es congrega la gent, el primer cap de setmana d’agost per celebrar la seva festa major.

A prop del poble i direcció a Agramunt ens trobarem amb el Pilar d’Almenara, el punt d’observació de la plana de l’Urgell. Aquesta torre de planta circular formava part d’un castell i data dels segles XI-XII. Era una torre defensiva i de vigilància perquè marca les terres cristianes de les sarraïnes. L’interior de la torre es pot visitar lliurement i gratuïtament i fins i tot es pot pujar a dalt de tot, uns 14 metres, a través d’unes escales en bon estat i accedint-hi per una porta situada a 6 metres d’altura. La torre va ser declarada Bé d’Interès Nacional. A la mateixa esplanada on hi ha la torre hi queden les ruïnes de l’antiga església de Sant Vicenç.

També per aquí als voltants es va trobar una necròpolis d’edat del bronze, una de les poques que s’han descobert a Catalunya d’aquesta època.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s