Catalunya

Castellnou d’Ossó (L’Urgell)

Casetllnou d’Ossó és un poble del municipi d’Ossó de Sió, amb el qual hi comparteix l’economia agrícola i ramadera i la història.

Castellnou d’Ossó era una vila closa que crida l’atenció perquè l’església queda apartada del nucli antic. El punt més característic és la torre medieval construïda sobre la base de la torre romana que fortificava el poble. L’encarregat de conquerir aquestes terres fou el comte d’Urgell Emengol IV, qui manà construir l’església de Sant Pere i el castell, aprofitant la torre romana.

L’església de Sant Pere té una sola nau amb un absis semicircular i un campanar d’espadanya que corona la façana. A l’entrada del poble està indicat el Molí del Marqués, un edifici romànic del s.XIII que funcionava com a molí fariner utilitzant l’energia hidràulica.

Castellnou d’Ossó pot formar part de la ruta que organitzem per visitar els altres petits pobles de la vora com Claravalls, Montfalcó d’Ossó o Ossó de Sió.

Als afores del poble hi ha una de les peixeres tant típiques d’aquesta època, l’obra consisteix en una resclosa que eleva el nivell de l’aigua del riu per treure-la del seu llit. La idea és embassar l’aigua i canalitzar-la cap a una séquia de rec.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s