Catalunya

Ossó de Sió (L’Urgell)

Ossó de Sió és un municipi de la comarca de l’Urgell, a la província de Lleida amb només 205 habitants, 101 dones i 104 homes, censats per Idescat el 2018. Més de la meitat dels habitants es troben entre els 15 i els 64 anys, menors de 15 anys, hi ha 30 nens i els adults majors de 64 anys són 56. L’agricultura està pràcticament tota centrada en el cultiu d’herbacis dedicant-hi les 1972 hectàrees de terres llaurades de les 1978 totals i pel que fa a la cria del bestià destaquen els 79.000 caps d’aviram i els més de 12.000 porcins, també hi ha dos milers de caps de boví. El terme municipal d’Ossó de Sió, compren el municipi homònim i els pobles agregats de Bellver d’Ossó, Castellnou d’Ossó i Montfalcó d’Ossó o d’Agramunt.

El poble va créixer al voltant del castell, del qual ja no en queda res. El comte Ermengol IV d’Urgell va ser l’encarregat de reconquerir aquesta zona de Catalunya que va passar a formar part de la jurisdicció senyorial del bisbe d’Urgell.

Ossó de Sió és un petit poble que té una estructura particular de carrers, l’església de la Mare de Déu del Remei és d’una sola nau d’estil romànic tardà i es troba al costat de la plaça major, on hi ha la Casa de la Vila i la creu de Terme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s