Catalunya

Montfalcó d’Ossó (L’Urgell)

Montfalcó d’Ossó o Montfalcó d’Agramunt és un poble del municipi d’Ossó de Sió, a la comarca de l’Urgell a la província de Lleida, amb uns quaranta d’habitants censats. El poble destaca per una agricultura de regadiu, sobretot de cereals, com és habitual en aquestes terres.

El poble de Montfalcó d’Ossó apareix en un testament de Ramon Barrufell del 1163, quan el terme pertanyia al monestir de Poblet. La zona va ser conquerida per Ermengol IV d’Urgell a principis del s.XI.

Les ruïnes del castell de Montfalcó, del qual només en queda part d’una torre de planta quadrada i una portalada amb els finestrals, es troben al davant de l’església de Sant Miquel. Sembla que la vila closa era un espai rectangular voltat de cases, encapçalades pel castell. L’església de Sant Miquel data del segle XVII i és d’estil barroc amb una portalada emmarcada per un arc de mig punt dovellat. La festa major, d’aquesta petita vila, es celebra el quart cap de setmana d’agost.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s