Catalunya

Bellver d’Ossó (L’Urgell)

Bellver d’Ossó és un poble del municipi d’Ossó de Sió, a la comarca de l’Urgell, província de Lleida. Bellver té un cens que no arriba als 100 habitants. L’economia es basa en els cultius de cereals de secà i la ramaderia.

Bellver d’Ossó forma part dels territoris conquerits pel comte d’Urgell. L’església parroquial de Sant Pere data del final del s.XI i és d’estil romànic està construïda a dalt de tot del turó, poblat amb les cases de pedra que constitueixen el poble. A l’interior de l’església hi ha una creu de terme d’estil gòtic que data del s.XIII.

El primer cap de setmana d’agost, Bellver es vesteix de festa major.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s