Catalunya

La Figuerosa (L’Urgell)

La Figuerosa és un dels pobles agregats a Tàrrega, a la comarca de l’Urgell i la província de Lleida. Segons diversos censos consultats, la població ronda entre la cinquantena d’habitants. Els habitants d’aquest poble es dediquen, majoritàriament, a l’activitat agrícola centrada al conreu dels cereals de secà. Altres pobles agregats a Tàrrega són El Talladell, Claravalls, Altet, Santa Maria de Montmagastell, Riudovelles i Conill.

El principi del poble, per dir-ho d’alguna manera, es remunta en l’època de la reconquesta. Tota aquesta part de l’Urgell va ser conquerida pel Comte d’Urgell Ermengol IV a finals del segle XI.

A l’entrada de La Figuerosa hi ha l’ermita de Sant Marçal i un espai preparat per a passar-hi una bona estona o dinar. Al mig del poble hi trobem l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció, que data del 1865 però abans d’arribar-hi s’ha de passar per la plaça de la font que rep del nom de la font d’estil modernista que hi ha adossada a la façana d’una casa estil palau que actualment és la casa de la vila. De l’antiga església de Santa Maria, d’estil romànic transició al gòtic, només en queden les restes. Tot i ser un poble, la visita del qual ens portarà 5 minuts, val la pena per parar-hi per veure un poble d’interior de Catalunya i deduir com era en temps anteriors, per exemple, la construcció de certes cases ens fa pensar que potser fou un poble emmurallat al voltant d’un castell. Passejant per casa i fixant-nos en els llindars de les portes podem veure dates del s.XVI i XVIII.

La festa major del poble és el 15 d’agost.02

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s