Buenos Aires

Catedral San Maron

Catedral San Maron Buenos Aires

L’esglesia catòlica maronita d’Argentina és troba al barri de Retiro, a Paraguay 848 i data del 2001. L’estil arquitectònic segueix el dels edificis religiosos del Líban fins al punt que les pedres van ser portades directament, amb vaixell, de la Vall Santa de Kadisha i va ser construïda a semblança del Convent de San Antoni del Líban. Per a la seva construcció van formar un equip de 7 constructors del Líban i un arquitecte i un enginyer d’Argentina.

La portalada principal està emmarcada per un arc de mig punt, l’església és d’una sola nau i l’altar va ser construït amb pedres de diferents canteres del Líban, en un intent de representar a tot el país. A l’entrada hi ha una petita capella a Sant Charvel, el sant més estimat pels maronites.

La comunitat libanesa de l’Argentina és la segona més gran del món, després de la del Brasil. De fet hi ha més libanesos vivint fora del Líban que al seu propi país. El Líban està format per cristians maronites, musulmans, chiíes i suníes, majoritàriament, tots ells amb representació al govern estatal. A l’Argentina van arribar tant els musulamans, instal·lats al barri de la Floresta, com cristians,els quals tenen la seva catedral a Retiro, a pocs carrers de 9 de Julio.

Els primers immigrants libanesos a l’Argentina van arribar amb les primeres onades d’immigrants al país, a finals del segle XIX. La majoria d’ells eren cristians que fugien de la persecució que patien a la seva Patria per part de l’imperi otomà. La segona gran tanda de libanesos eren, majoritàriament, musulmans i van arribar a l’Argentina entre el 1920 i el 1945, desfavorits pels francesos en post dels cristians.

Els libanesos, si bé molts d’ells es van quedar a Buenos Aires, van ser una de les col·lectivitats que més s’ha expandit per l’Argentina formant grans grups a La Rioja, Catamarca i Tucuman, principalment.

Catedral San Maron_Paraguay 848.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada