Buenos Aires

Basílica Nuestra Señora de la Piedad del Monte Calvario

Durant l’època de la colònia, el terreny on avui hi ha l’església Mater Pietatis, a San Nicolás, concretament a Bartolomé Mitre 1523, era una quinta propietat del portuguès Manuel Gómez. Aquest va demanar permís per tenir una capella a casa seva a causa de la seva malaltia ja que no es podia traslladar. El 1769 va rebre l’autorització oficial per poder celebrar misses i 10 anys més tard, va demanar permís per poder construir-hi una església. Així nasqué l’església Nuestra Señora Piedad del Monte Calvario. El 2002 va ser elevada a Basílica Menor, tal com es pot veure en tenir el canopeu o umbraculum al costat de l’altar.

L’església, d’estil romànic i neoclàssic, a passat per diverses remodelacions, de fet l’actual temple, de l’arquitecte José Canale, data de 1866, ja que el primer estava en condicions ruïnoses. Les cúpules daten de 1871 i són obra de Giovanni Buschiazzo. Al fornits hi destaca la Pietat amb els arcàngels i al voltant hi ha els àngels que sostenen les claus. A l’entrada hi ha les estàtues de Sant Pere i Sant Pau. A l’altar major hi podem contemplar la imatge de la Verge de marbre de Carrara. Té una nau principal i quatre laterals amb tres altars menors.

Davant mateix de l’església hi ha un dels passatges que de tant en tant sorprenen a Buenos Aires, el pasaje La Piedad. En principi era part de la casa particular d’Arturo Gramajo, així podia anar gairebé directe de casa seva a l’església i ben a prop hi ha el Pasaje.

A més a més, ja sabem que aquesta zona de Once està plena durant el dia i de dilluns a dissabte, quan les botigues obren i la gent surt al carrer a comprar a grans quantitats. Però que passa si ens hi passegem ara, per la nit o el dimenge? Doncs que ens podem emportar unes sorpreses molt agradables, gràcies a la iniciativa “Proyecto Persiana” que s’ha encarregat de pintar les persianes de les botigues i així tenir una altra excusa per passejar per aquesta zona de la ciutat, pot turística.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada