Buenos Aires

Basílica Nuestra Señora de la Piedad del Monte Calvario

Durant l’època de la colònia, el terreny on avui hi ha l’església Mater Pietatis, a San Nicolás, concretament a Bartolomé Mitre 1523, era una quinta propietat del portuguès Manuel Gómez. Aquest va demanar permís per tenir una capella a casa seva a causa de la seva malaltia ja que no es podia traslladar. El 1769 va rebre l’autorització oficial per poder celebrar misses i 10 anys més tard, va demanar permís per poder construir-hi una església. Així nasqué l’església Nuestra Señora Piedad del Monte Calvario. El 2002 va ser elevada a Basílica Menor, tal com es pot veure en tenir el canopeu o umbraculum al costat de l’altar.

L’església, d’estil romànic i neoclàssic, a passat per diverses remodelacions, de fet l’actual temple, de l’arquitecte José Canale, data de 1866, ja que el primer estava en condicions ruïnoses. Les cúpules daten de 1871 i són obra de Giovanni Buschiazzo. Al fornits hi destaca la Pietat amb els arcàngels i al voltant hi ha els àngels que sostenen les claus. A l’entrada hi ha les estàtues de Sant Pere i Sant Pau. A l’altar major hi podem contemplar la imatge de la Verge de marbre de Carrara. Té una nau principal i quatre laterals amb tres altars menors.

Davant mateix de l’església hi ha un dels passatges que de tant en tant sorprenen a Buenos Aires, el pasaje La Piedad. En principi era part de la casa particular d’Arturo Gramajo, així podia anar gairebé directe de casa seva a l’església i ben a prop hi ha el Pasaje.

A més a més, ja sabem que aquesta zona de Once està plena durant el dia i de dilluns a dissabte, quan les botigues obren i la gent surt al carrer a comprar a grans quantitats. Però que passa si ens hi passegem ara, per la nit o el dimenge? Doncs que ens podem emportar unes sorpreses molt agradables, gràcies a la iniciativa “Proyecto Persiana” que s’ha encarregat de pintar les persianes de les botigues i així tenir una altra excusa per passejar per aquesta zona de la ciutat, pot turística.

Deixa un comentari