Què s’ha dit de Fuet i Mate

Si bé Fuet i Mate és un blog que porta ja uns quants anys, no ens hi dediquem professionalment per això, els que hi arribeu ho feu o perquè sou coneguts nostres o per casualitat, però sigui com sigui volem que el que hem après arribi com a més motxillers possible i a poc a poc ens anem movent per donar-nos a conèixer.

Qui ha parlat de F&M?

Els primers que es van interessar per la història de Fuet i Mate, quan encara era el blog original, sense els annexos de l’Arròs i els Caragols va ser el diari Segre de Lleida en la seva revista dominical. Per això volem donar-los les gràcies per dedicar unes pàgines a la gent anònima de la ciutat de Lleida.

A poc a poc anem apareixent a altres blogs amics com La Castosfera ViatgeraAeroleo però no ens volem quedar aquí. A l’apartat Tengo un Blog de La Vanguardia també hi vam tenir una petita participació. També hem col·laborat amb el Casal Argentino de Barcelona, amb una secció. Sense ànims de fer-nos famosos, per això, pràcticament, no hi ha fotos nostres i gairebé mai signem amb el nostre nom propi, però malgratot tot no volem que Fuet i Mate quedi en l’anonimat perquè tenim tres objectius diferents per cada apartat del blog:

Objetius del projecte

Fuet: que els turistes tornin de Buenos Aires amb una altra sensació diferent de la que tindrien si només haguessin fet el que hi posa a les guies de viatge. És cert, que la Buenos Aires turística decep als Europeus, perquè els argentins, si saben fer alguna cosa bé, és vendre’s. Ja ho diuen “Compra un argentí pel què val i vent-lo pel que diu que val”.

Caragols: Lleida, ai pobra Lleida, entre boira a l’hivern i calor a l’estiu, la gent la passa sempre de llarg, ja sigui per anar directe als Pirineus o per anar a Espanya. Els més atrevits hi paren dues hores, el “suficient” per veure el carrer Major i pujar a la Seu Vella. Per això, no volem només reivindicar Lleida ciutat, sinó la província de Lleida més desconeguda, és a dir, dels Prepirineus cap a baix.

Arròs: fer una parada per viatjar és una cosa difícil d’afrontar per molta gent perquè es pensen que es necessita molts diners. Quan mires guies i blogs, aquesta és la sensació que dóna. Diners, diners i més diners, per dormir, viatjar, per guies, per la seguretat, per menjar, etc. Doncs l’objectiu d’aquest apartat és demostrar que no calen diners per fer res tot això. Que si viatges com viu la gent, les despeses es redueixen. El que a nosaltres ens ha costat suor i hores perdudes intentant trobar informació, volem a través de Fuet-mate-i-arròs comunicar-ho a la blogosfera.

Així, que sense més preàmbuls, qui vulgui la nostra col·laboració, participació, opinió, etc. només cal deixar-nos un comentari o enviar-nos un correu electrònic a fuetimate@gmail.com.

Aquí podreu llegir el Reportatge d’ El Segre.