Arribar a visitar el barri de Villa Pueyrredón ja es pot considerar que estàs malat per Buenos Aires. Bé, no és cap secret que la capital de l’Argentina ens té enamorats (tot i que a vegada l’odiem). En fi, el que seria amor verdader no?
Villa Pueyrredón és un barri que ja no té secrets per tu.
Què fer i visitar per Villa Pueyrredón
En situació
El barri Villa Pueyrredón, situat al nord de la ciutat, té per límits l’Avenida General Paz, que el separa de província, Av. De los Constituyentes, Salvador M. Del Carril i Campana. Els seus veïns són Villa Devoto, Agronomía i Villa Urquiza dins dels límits de Capital i el partit de San Martín, pertanyent a Província.
Breu història per parlar al bar
El barri de Villa Pueyrredon va nàixer al voltant de l’estació de trens del Ferrocarril Central Argentino coneguda, en aquell moment com l’estació de Brigader General Juan Martín Pueyrredón, que amb el temps li acabaria donant el nom a tota la zona. Aquestes terres eren propietat de Manuel Santiago Altuve i formaven part del Partido de San Martín, és a dir de la província, no fou fins al 1888 que es van incorporar a la ciutat de Buenos Aires.
El barri va anar creixent amb els immigrants italians i espanyols que arribaven al país a principis del s.XX i que es van traslladar en aquesta zona per treballar en el ferrocarril i les fàbriques, principalment la fàbrica tèxtil “La Grafa”, situada a l’encreuament actual de Av.de los Constituyentes y Gral Paz.
Què visitar a Villa Pueyrredón
La plaça principal del barri és la Plaza Leandro N.Alem on hi podem trobar l’escultura de “La Madre” i al seu voltant la Parroquia Cristo Rey, obra de l’arquitecte Carlos Massa, datada al 1931 i d’estil neoromànic. Al seu interior destaquen els vitralls i la imatge de Crist que en lloc de portar la corona d’espines, porta una corona de rei.
Una de les altres places destacades del barri és la Plaza Nunca Más que fa referencia al cop d’estat que va derrocar al president Perón el 1955. Al mig de la plaça hi ha una placa que recorda el nom dels “desaparecidos” durant la dictadura. A la plaça hi podem veure una font en forma de piràmide escalonada que té un joc de llums i aigua.
L’altre racó verd de Villa Pueyrredón és la plaça Martín Rodríguez. A prop dels seus límits amb província hi ha, l’illa més petita de la ciutat, “La Manzanita” és un triangle entre Helguera, Fomentista i Escobar que més que una illa de cases seria una rotonda rectangular amb un bar.
Extra Extra: GRATIS
Què el teu pressupost no limiti els dies que estaràs per Capital, els de Fuet i Mate hem preparat una RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires.
Et som sincers, si tens poc temps, no vagis a Villa Pueyrredón, hi ha més llocs desconeguts a Buenos Aires que són més atractius. T’ho expliquem tot a la nostra Guia completa per Buenos Aires.