• Post category:Xina
  • Post last modified:setembre 28, 2020

Shanghai (上海), que significa per damunt del mar, és la segona capital de Xina i un dels indrets on sorprenentment es barreja millor la part occidental amb la xinesa.

Quan sentim Shanghai ens ve al cap imatges d’executius, alts edificis i bancs però el que no ens esperem és trobar-nos coses tan poblerines com roba estesa pel carrer (literalment, caminant per les veredes hem d’anar esquivant samarretes, pantalons i calces).

Podem passar de zones caòtiques que intenten recordar a l’antiga Xina, a zones mes caòtiques, totalment comercials i plenes de llums, a zones tranquil·les i a parcs a l’interior de la ciutat que ens faran oblidar que fora dels seus límits hi ha el bullici de gent que realment hi ha.

En situació

La importància de Shanghai es deu al seu riu Huangpu, que li fa de port. Aquí arriben avui centenars de creuers plens de turistes ansiosos per descobrir el país xinés i a part mercaderies que han convertit la ciutat en l’indret econòmic, financer i de comerç internacional més important del país.

Hem dividit la capital comercial en dues rutes, la imprescindible i la de si tens més temps.

Si tens poc temps

El primer lloc que hem de xafar de la ciutat és el Bund, un passeig a la riba del riu Huangpu, el qual divideix la ciutat en dos. En aquesta zona hi destaquen els edificis d’estil europeu construïts durant els anys de 1930. Des d’aquest costat tenim una vista privilegiada de l’àrea de Pudong, on destaquen els edificis d’arquitectura moderna.

La zona comercial de la ciutat, que mai dorm i que a més a més està sempre plena de gent és el carrer Nanjing, un conjunt de botigues i restaurants totalment comercial que reflecteix perfectament la idea que teníem de Shanghai abans d’anar-hi.

Després de la Guerra de l’opi, aquest carrer ja es va convertir en el centre de mercadeig més important de la ciutat, on els estrangers venien els seus productes i compraven el que volien importar cap a casa seva.

Seguint aquest carrer arribarem a la plaça Renmin o People Square. Aquesta plaça principal, plena de jardins amb la gespa perfectament segada està envoltada d’importants edificis com el Museu de Shanghai, el Gran Teatre i espectaculars gratacels.

Si tens més temps

La ciutat vella, ubicada en uns carrerons laberíntics, és coneguda pels locals com Nán Shì. Si us agrada comprar souvenirs, aquesta és la vostra zona, si us agrada tastar menjar, aquesta és la vostra zona, si voleu comprar roba, aquesta és la vostra zona, si no us agraden les multituds, aquesta, definitivament, no és la vostra zona.

La millor manera de conèixer-la és callejeando, caminar sense rumb i fins i tot sortir dels límits per trobar-se un autèntic bazaar de Tot a 100 o un jardí de bambo, amb més de 8000 canyes, al parc Gucheng. El nom d’aquest parc significa “ciutat vella” i si bé es va construir al 2002, se l’hi va posar aquest nom perquè al seu interior podem contemplar elements antics com la muralla.

De camí a la zona francesa és interessant entrar al mercat de Flors, Ocells, Peixos i insectes, el Wànshāng Huāniaoyúchóng Shìchang. En aquest mercat de mascotes, que recorda lleugerament el vell mercat dels pagesos dels dissabtes de Pardinyes, podem veure peixos, ocells, gats i gossos però també una gran quantitat de tortugues de races totalment diferents (aquestes no són per menjar).

La part més cultural és la venda d’insectes vius, la gran majoria grills que conserven dins de rotlles de paper de WC.

Com passa a moltes ciutats, la zona que antigament era de prostitutes, gàngsters, oci i perdició, ara és una de les zones més cares de Shanghai. Turísticament parlant, no hi ha gran cosa per veure però és interessant veure una Shanghai relaxada, i més després d’haver recorregut la part vella.

El parc Fuxing, ple de nens pescant cap-grossos, potser un bon lloc de relaxació i descans. Aquest parc és un dels més antics de la ciutat, data de 1909, i manté l’estil francès dels seus inicis amb una barreja de jardineria xinesa que el fan molt atractiu.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Shanghai

  • Anar de Shanghai a Suzhou: trens gairebé cada hora. El més barat costa ¥14,5.

Moure’t per Shanghai

  • Autobús urbà des de ¥2 fins a ¥6.

Dormir a Shangai

  • Casa particular

Menjar

  • Comprar al supermercat i cuinar

El que et fa estalviar diners

  • Aquesta ruta es pot fer caminant

Deixa un comentari