La gran capital del país, Tòquio o Tokyo, és un bon exemple de ciutat japonesa actual, convinació de la màxima modernitat amb la tradicio mes conservadora. Et presentem què visitar  a Tokyo, la nostra ruta gratuïta per una ciutat excepcional!

La vida aquí és solitaria, homes i dones vestits de tratge, tothom a la seva bola i alts edificis plens de llums.

Que vistar a Tokyo

A Itinerari pel Japó t’expliquem tot el que has de saber abans d’anar al país del Sol naixent.

De tota manera, si bé queden pocs llocs tradicionals, si que es pot trobar zones de característiques japoneses amb cases de fusta, temples i jardins. És una de les ciutats on destaca principalment el manga i tot el mercat que gira al voltant d’aquest art gràfic.

Descobreix la nostra ruta de Tokyo amb 3 dies

Amb l’objectiu de poder veure el màxim de coses de Tokyo amb 3 dies, recomanem agafar el metro pass per dos dies (inclús tres, si no sou de caminar). La següent ruta és molt extensa, però es pot fer en un dia, si agafeu el metro.

Visitar Tokyo: Dia 1

El primer dia farem una incrusió a Tokyo, per fer-nos una idea del que ens espera per aquesta magnífica ciutat. Qui no voldria viure-hi una temporada?

De parcs

Comencem per una de les zones que, segons diuen, encara manté l’estil Edo, el de l’antiga capital del país. La ruta comença al barri de Asakusa on al sortir de l’estació de metro de Asakusa passejarem pel carrer comercial de Nakamise, entrant-hi per la porta de Kaminarimon. Aquesta porta té a cada costa les figures protectores de Fujin (déu del vent) i Raijin (déu del tro). Aquesta porta, originariament de fusta, va ser destruïda diverses vegades fins que el 1960 es va construir l’actual.

L’altre carrer comercial és el de Denbouin. L’objectiu és arribar-se al parc per passejar-hi i descobrir el Temple Denbouin, el santuari Asakusajinja i el temple Sensoi. Passejant pel parc es passa pel jardí de Saaibutsu Habi i per Yogoda Hall que conmemora els 1200 anys del naixement de Ennin, el monjo que va establir Sensoji.

ruta gratis per Tokyo

Quan acabem de veure el parc podem sortir per la porta Nitenman, direcció al riu Sumidagawa que entre el pont Sakura-bashi i Kototoinashi hi ha el parc Sumida. Aquest parc es va crear per ordre de Tokugawa Yoshimune amb l’objectiu que tothom pogués gaudir de l’espectacle de la floració de les cireres.

Coses que no t’esperes:

Per les ciutats hi ha cirerers, però són bords

Si hi aneu per Sant Jordi, ja heu fet tard, ja hi ha les fulles als cirerers (en aquesta època, per veure cirers florits heu d’anar cap al nord de Tokio, per exemple cap a Nagoya). Des del parc veureu com s’alça, majestuosament, la Tokyo Skytree, la torre de televió de 634 metres d’alt, símbol de la ciutat.

La zona més romàntica

Si teniu el metro pass, baixeu a l’estació de Ueno-okachimachi sta. ja que toca recorrer l’altra part emblemàtica de la ciutat, la zona de Ueno i el seu parc amb l’estany Shinobazu.

Aquí hi ha una altra de les zones comercials de la ciutat, el carrer Ameyoco, que ens portarà cap al parc on hi ha, a part de l’estany que ja hem mencionat, el santuari de Toshugu, una gran quantitat de museus i el Temple de Kaneiji. A l’entrada del parc hi ha la tomba de Shagi-tai, un soldat que va organitzar, el 1868, la lluita  contra l’Emperador a finals de la dinastia Edo.

3 dies per visitar Tokyo

Sortirem del parc per la punta del Temple de Kaneiji i anirem caminant cap a la zona de Yanaka Giza. Pel camí passarem pel cementiri de Yanaka i veurem un gran nombre de temples.

Yanaka, definitivament un dels punts que s’han de veure de la ciutat.

El barri de Yanaka és un dels més bonics de Tokyo, manté un estil bohemi, amb cases baixes i una gran quantitat de temples.

Comencem amb les coses rares de Tokyo

Recorregut el carrer principal del barri, agafem el metro cap a Akihabara sta, al barri de Akihabara. Els carrers del voltant de l’estació de trens de Akihabara estan plens de botigues d’electrònica, en aquest ocasió de components electrònics.

A més a més, també hi ha moltes botigues de productes relacionats amb el manga, des de llibreries fins a botigues de pelutxs. Al Tokyo Anime Centre, ubicat dins d’un edifici darrera de l’estació de trens, tenen una sala dedicada a exposicions temporals sobre manga, amb entrada gratuïta.

Si us agraden els llibres de segona mà, hi ha el Carrer dels Llibres Utilitzats de Kanda, sortida de metro Jimbocho sta, al barri de Ochanomizu. En podreu trobar amb japonès i anglès, majoritariament.

El final del ruta el farem passejant pel Jardins del Palau Imperial, a la zona de Marunouchi. Aquí hi ha dues zones per caminar, el jardí des d’on es veu el Palau Imperial, a qual només s’hi pot accedir dos dies a l’any, ja que és l’actual resdencia de l’emperador i el jardí del est on hi ha el Museu de la Col·lecció Imperial, amb entrada gratuïta.

Visitar Tokyo: Dia 2

​Segon dia a la capital del país del sol naixent. Dia, com el primer, de metro que comença molt d’hora, el tercer dia ja serà més tranquil o no…

Toca matinar

La primera parada del dia serà a la llotja de tonyina més famosa del planeta. L’activitat de la llotja comença a les 5:30 am del matí i hi poden entrar fins a 120 persones, repartides en dos grups de 60 persones segons l’ordre d’arribada.

Recomanen anar-hi abans de les 3:00 am però a l’abril (temporada mitjana turística) a les 2 am ja hi havia unes 20 persones. Aixecant-se a aquestes hores, el millor és no dormir, anar al Mc Donalds de Ginza i dormitar fins cap a la 1 am que us faran fora per netejar (tot i ser un McD 24h), i d’allí anar a la llotja caminant. Al McDonalds tenen cafes dolent o el cono de gelat per ¥1000.

No gastis per dormir, passa la nit veient Tòkio

La llotja de peix està al Mercat Central de Venda de Peix al port major, al costat del mercat de Peix Tsukiji. Quan arribis de la zona d’entrada, s’ha de fer cua fins a les 3 am que et permeten entrar en una sala, on et donen una armilla, i on toca esperar fins a l’hora d’entrar. La millor opció per passar l’estona és assentar-se a terra i dormir.

Cap a les 4 am ve un dels nois qie treballen allí i t’explica quatre coses, en anglés, sobre la feina i sobre les tonyines com que per exemple, per saber si és bona o no, miren el color i agafen una mica de carn i l’estrenyen amb els dits per comprovar la grassa. També explica que ells venen tonyina fresca, pescada al mar del Japó i al Mediterrani i tonyina congelada a -60°C. En aquest cas, el vaixell pot estar a la mar durant un 1 any, fins que no s’omple del tot.

com visitar mercat tonyina Tokyo

El primer grup entra a les 5:25 am fins a les 5:50 i el segon ho farà de les 5:50 fins a les 6:15 am. A partir de les 10:00 am es pot visitar la zona del mercat central però no just després d’haver anat a la subhasta, ja que és quan hi ha la màxima activitat laboral de preparació del peix per despatxar-lo.

Quan s’està a la zona de subhasta no es poden fer fotografies en flaix, ja que com que els compradors i el venedor es comuniquen a través dels gestos dels dits, el flaix els pot molestar.

També és important que us poseu sabates tancades i no gaire fines, no oblideu que esteu en una zona de càrrega i descàrrega de peix, de treball frenètic, no en una zona turística.

De museu en museu per Tokyo

Després de descansar una mica, podem tornar al mateix McDonalds, podem anar a recórrer museus gratuïts com per exemple el de Sumo, que més aviat és una sala d’exposicions. El trobarem al costat del Museu Metropolità Edo-Tokyo, a l’estació de Toei Ryogoku-sta.

Dos museus que teníem a la llista, també gratuïts, eren el Museu de l’Anunci, a la sortida de metro de Shiodome Sta però estava temporalment tancat i el Museu de la telecomunicació, a Kamiyacho sta., que ja no vam tenir forces per anar-hi.

On si que vam arribar va ser al museu de la cerveseria Yesu, d’entrada gratuïta, a la sortida de metro de Ebisu.sta. Aquest museu recorre la història de la cervesa local, com dos empresaris, Tolcio i Yakohano van fundar l’empresa Japan Beer Brewer Company i dos anys més tard, sortia al mercat la cervesa Yesu a un preu de 25 sen.

En aquella època un plat de noodles costava 2 sen, per tant la cervesa era un producte de luxe (100 sen = 1 yen) que no es va popularitzar fins al 1960.

museus gratis Tokyo

Si es paga per la noia que fa de guia i que t’explica la història, després et conviden a una degustació de cervesa. Si no, si la vols probar, hauràs de pagar ¥400, al bar del museu.

aquesta zona, on hi ha aquest museu, té un estil arquitectònic anglès i es respira una tranquil·litat que costa de trobar a Tokyo. En sortir del metro, podreu veure una escultura del deu Yesu, el símbol de la cervesera.

Visitar Tokyo: Dia 3

Deixem pel final la ruta que enllaça els districtes de Shinjuku i Shibuya, ja que es pot fer sense metro. De fet, nosaltres la vam fer el primer dia, perquè va ser el dia d’aclimatació però entenem que les altres dues rutes, sobretot la primera, més que la segona, reflecteixen una mica millor a el Japó, tot i que la ruta d’avui potser és la que reflecteix millor Tokyo.

Tòkio des del cel

La zona de Shinjuku creix al voltant de la gegant estació de trens, metro i autobús del mateix nom. Davant de l’estació hi ha tota la zona de gratacels i d’edificis d’oficines i cap al darrer ens trobem amb la zona comercial i gastronòmica.

Un dels gratacels més recomanables és el de Govern Metropolità de Tokyo, ja que han habilitat la planta 45, a 202 metres d’altitud, com a mirador de la ciutat i a diferència d’altres edificis de la zona, l’entrada és gratuïta. Seguir passejant per aquí no té gaire gràcia més, si bé hi ha el parc Central de Shinjuku, recomanem guardar-se les forces per i arribar-se al parc de Yoyogi.

Pels voltants de l’estació hi ha dues zones a destacar, la primera és la zona d’electrònica i càmeres de fotografia, si bé segueix essent millor arribar-se a Andorra, és curiós veure la gran quantitat d’oferta que hi ha. Per aquí també trobareu “book-of” és a dir, botigues de llibres de segona mà, on es pot trobar manga per ¥100, pels nostàlgics.

Anoteu, que això no surt a les guies, truc fueter per Tokyo

L’altra zona a destacar està just al costat de l’estació, direcció cap a la parada de metro de Seibu-shinjuku hi ha dues zones imperdibles. La primera són un conjunt de botigues de cupons de descomptes, que trobareu a la mateixa vereda que l’estació.

truc per Tokyo

Aquí venen entrades per esdeveniments esportius i a concerts, també hi ha cupons de descomptes per a restaurants però el més interessant és que podeu trobar bitllets de tren per la meitat de preu del qual trobareu a l’estació (i totalment vàlids i legals (veure post a Nikko)).

La segona àrea s’ha d’estar atent, ja que si no es mira atent, ja te l’has passat. Entre botiga de cupons i botiga de cupons hi ha un carreró que us portarà a la dimensió dels restaurants minúsculs. Es tracta d’un carreró ple, ple, ple de petits restaurants de fregits, els preus estan a la mitjana de Tokyo (entre ¥300 i 500).

El nostre pressupost no ens va permetre gaudir d’aquest carrer gastronòmic, però gràcies als trucs que van anar aprenent, al final vam sortir del Japó amb un bon número de plats tastas. Què menjar al Japó a part de Sushi, misso i ramen?.

Explorant Tokyo

A la zona de darrera de l’estació podem diferenciar-hi tres àrees, el barri de Kabuchino, la zona de Shinjuku Golden-Gai i Koreatown (on no hi vem anar ja que tenim previst anar a Corea del Sud).

El barri de Kabuchino està ple de botigues i restaurants que li donen vida durant tot el dia a la ciutat.

Una de les zones més curioses de la ciutat són els estrets carrerons que formen el Golden-Gai. Aquesta petita zona està plagada de bars per anar a prendre alguna cosa, seria l’equivalent a la zona que hem comentat anteriorment del costat de l’estació però aquesta vegada per beure.

Curiosament en aquests bars/pubs et cobren una entrada d’entre ¥500 i 1000 per entrar-hi, i a part, la consumició. Els locals són realment petits i els carrers estrets, a vegades, només hi pot passar una persona.

comprar manga Tokyo japo

El pròxim destí és anar cap a la Shibuya, que està a uns 4km, és a dir 1 hora caminant (o es pot agafar el metro). Pel camí es passa pel jardí Shinjuku Gyoen que el 1906 es va convertir en el jardí de la Casa Imperial. Actualment s’ha de pagar ¥200, nosaltres no hi vam entrar perquè hi ha molts jardins gratuïts per la ciutat.

Ja a la zona de Shibuya, el carrer de destacar és Takeshito-Dori, on es reuneix la gent que es disfressa dels seus personatges preferits de manga. La part històrica de la zona és el parc Yoyohi on hi ha el santuari sionista Meji Jingu, que data de 1920. Aquest temple rendeix homenatge a les ànimes de l’emperador Meji, el qual va obrir Japó al món i així a les relacions internacionals i a la seva dona, l’emperatriu Shoken qui va crear el que acabaria essent la Creu Roja Internacional.

coses rares Tokyo

El santuari es va construir gràcies als donatius de la gent i la mateixa gent va ser plantar, voluntàriament, més de 100000 arbres arribats de tot Japó. Avui en dia, aquest parc, d’entrada gratuïta, és un recinte tranquil dins de la boja Tokyo.

Per on travessem

Per acabar el dia podem arribar-nos a la zona de l’estació de trens de Shibuya, una de les zones d’alta densitat de gent de la ciutat. Per veure-ho clar, podeu entrar a l’estació i pujar a la primera planta, allí hi ha una finestra que dóna a al famós encreuament i podreu veure la gran quantitat de gent que passa pel pas de vianants. La millor hora per anar-hi és a partir de les 18:00h.

A la plaça del costat, hi ha l’estàtua del gos Hachi, un gosset que anava tots els dies a esperar que el seu amo tornés de la feina però una tarda, aqiest no va tornar, perque va patir una horràgia celebral i va morir. Malgrat tot, eo gos seguia anant, cada dia, durant anys, a esperar el seu amo.

ruta visitar tokyo

Després de creuar el pas de vianants, tota la zona del voltant del Carrer Central de Shibuya està plena de botigues i restaurants. Aquí també podreu trobar una gran “book-of” on per ¥100 aconseguireu mangas per portar de regal.

Ens ha quedat per passejar la zona de Ikebukuro, que està en la mateixa part de la ciutat que les presentades en aquesta guia i que diuen que és una de les zones calentes dels manga aficionats.

Hauries de saber per visitar Tokyo

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Tokyo

 • Tren de l’aeroport de Haneda a Tokyo: per ser diumenge 500¥.
 • Tren de Tokyo a Kamakura anar i tornar: 1470¥.
 • Tren de Tokyo a Nikko: compreu-lo a les botigues de venda de cupons de descompte, costa gairebé la meitat de preu. 1390¥. Veure l’entrada de Nikko per més detalls.

Moure’t per Tokyo

 • Metro Pass: 24h ¥800, 48h ¥1200, 72h ¥1500. Les hores comencen a descomptar la primera vegada que l’utilitzes.

Dormir a Tokyo

 • Hi ha certs McDonald’s 24 hores als voltants de l’estació Shinjuku però tots tanquen en algun moment de la nit, un parell d’hores.
 • La millor opció és quedar-se a l’estació Shinjuku.
 • Guardamotxilles estació de Shinjuku: ¥700, les dues motxilles grans.
 • Guardamotxilles estació de Tokio: ¥600, les dues motxilles grans.
 • Guardamotxilles a Tokyo station kajibashi parking lot, d’on surten alguns autobusos de Willer Express (35°40’35.5″N 139°45’56.9″E): ¥500 ( nomes monedes)

Menjar

 • No vam saber trobar els famosos supermercats amb ofertes de descompte en menjar, així que vam anar a les Conveniences Stores amb els nostres amics noodles, llaunes de sardines i pa.
 • Al costat de l’estació de Shinjuku, hi ha uns carrerons super estrets que tenen molta vida i són molt autèntics.

El que et fa estalviar diners

 • Entrant per l’estacionament de l’estació de Shinjuku, et pots quedar a la recepció a dormir.
 • Totes les propostes d’aquesta ruta són gratuïtes.
 • A l’aerport de Haneda t’hi pots quedar a dormir. Hi ha wifi i per carregar els dispositius electrònics.
 • A Informació i Turisme tenen una guia per visitar Tokyo. Aquesta la pots trobar a l’oficina del aeroport de o a l’estació de Shinjuku.

Atractius turístics

 • Tokyo Anime Centre: obert de dimarts a diumenge de 11:00 a 19:00. Entrada gratuïta.
 • Museu of the Imperial Collection: obert de 9:00 a 16:15, tancat dilluns i divendres. Entrada gratuïta.
 •  Mercat Tsukiji
 • Museu Sumo: obert de 10:00 a 16:30 tanca els caps de setmana i si hi ja exibicions. Entrada gratuïta
 • Edo-Tokyo Museum: obert de 9:30 a 17:30, els dissabtes fins a les 19:30 i tanca els dilluns. Entrada ¥600.
 • Museu dels anuncis: de dimarts a divendres de 11:00 a 18:30 i dissabtes fins a les 16:30. Els diumenges i el dilluns roman tancat. Entrada gratuïta.
 • Museu de la cervesa Yebisu: obert de 11:00 a 19:00. Entrada gratuïta.
 • Edifici Govern Metropolità de Tokyo: Obert l’edifico del sud de 9:30 a 17:00 i el del nord de 9:30 a 22:30. Entrada gratuïta.
 • Parc de Yoyogi (Yoyogi Koen): Obert sempre i entrada gratuïta.

Quin racó t’ha sorprès més de Tokyo? Hi has estat mai? Explica’ns la teva ruta perfecta per la ciutat i les coses que et van cridar l’atenció.

Deixa un comentari