• Post category:Xina
 • Post last modified:setembre 28, 2020

Datong (大同) és una ciutat de la província de Shanxi, igual que passa amb Pingyao, és una de les excursions típiques des de Pequín o entre Pequín i Shanghai.

Pots completar la visita a Datong mirant el nostre itinerari per la Xina.

En situació

La ciutat va ser fundada durant la dinastia Han, tot i que s’anomenava Pingcheng i va arribar a ser la capital durant la dinastia Wei del Nord, entre el 398 dC i el 534. Va ser durant aquest període que es va construir un dels atractius més destacats de la zona i el motiu principal per arribar-se a Datong, les coves de Yungang on hi ha escultures de buda.

No va ser fins al 1048 que es va canviar, a la ciutat, de nom a Datong. Per la seva proximitat amb la província de Mongòlia Interior, la ciutat va patir diverses vegades els atacs i els saqueigs dels veïns mongols.

Què visitar a Datong

El temple principal de la ciutat, del que poc us podem comentar, ja que no hi vam entrar, és el monestir de Huayan, el cost de l’entrada és de CNY 80 i està obert des de les 09:10 fins a les 17:00.

Les coves de Yungang es troben a 16 km de la ciutat i tenen unes 51000 estàtues. L’entrada és de CNY 120 i estan obertes des del 15 d’abril fins al 27 d’octubre de 8:30 a 17:20 i la resta de l’any de les 8:30 a les 17:00, que ja em direu si per 20 minuts, no podien fer el mateix horari tot l’any. Per anar-hi, es pot agafar autobús 4 a l’estació de trens, baixar a Xin Kai Li i després l’autobús 3-1 fins a les coves.

El Monestir Penjant es troba a 65 km de la ciutat de Datong, a la muntanya Hengshan. És famós, com el seu nom indica, per estar penjat i estar-hi durant més de 1400 anys. L’entrada al recinte és de CNY 130 i està obert de 9:00 a 17:00. Per arribar-hi, la manera més ràpida és amb un taxi, que des de l’estació de Datong demanen CNY 200. Si no, s’hi pot anar amb autocar fins a Hunyuan i d’allí agafar l’autobús 8.

Serem molt sincers i és que a parer nostre, si no és perquè voleu anar a les Coves Yungang i o al monestir penjant, no té gaire sentit visitar la ciutat.

Potser en uns anys serà bonica però ara, la part antiga està o força deixada de la mà de deu o en total obres de reconstrucció. En el nostre cas no vam visitar cap de les dues atraccions turístiques.

Les coves ens va semblar cara l’entrada i veníem de veure les de Luoyang i el monestir, només arribar ja valia CNY 200 i a part se li ha de sumar el cost de l’entrada. En fi, ens quedarà pendent per quan tornem a Xina.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Datong

 • Anar de Pingayao a Datong: tren nocturn que surt a les 21:22 de Pingyao i arriba a Datong a les 5:49 am (es pot fer temps a l’estacio). El preu és de CNY 61.
 • Anar de Daton a Pekin: una de les opcions més barates i a més a més t’estalvies la nit de hostel és el tren nocturn de les 02:49 per ¥47,5, cadires.

Moure’t per Datong

 • Caminant

Dormir a Datong

 • Per visitar la ciutat, n’hi ha prou amb unes hores.
 • Com que no ens quedem a dormir, paguem CNY 15 per cada motxilla gran, a les taquilles de l’estació de trens.

Menjar

 • A prop de l’estació de trens, direcció al centre, hi ha uns restaurants que ofereixen plats combinats per CNY 7-8, és a dir, per poc més de 1 dólar.

El que et fa estalviar diners

 • Es pot viatjar de nit cap a Pequín, amb tren.
 • A l’estació de trens, si tens bitllet de sortida, pots accedir a l’aigua calenta per preparar noodles i/o te.
 • Hi ha cadenes de menjar ràpid on es pot carregar el mòbil i gaudir del wifi. En alguns casos necessitareu un número xinès per registar-vos però si el demaneu a algú, us deixaran el seu número sense problemes.

Atractius Turístics

 • Com que s’havia de pagar, no en vam visitar cap.
 • Si no has vist les coves de Luoyang, pot ser una bona alternativa visitar les coves que hi aquí.

 

 

 

Deixa un comentari