• Post category:Xina
  • Post last modified:setembre 28, 2020

Kaifeng és una de les parades curtes de la Xina. Si tens temps, recomanem parar-hi ja que veuràs una ciutat turística però sense estar molt girada cap al turista europeu. Si vols saber que més pots visitar per la Xina, et recomanem visitar Itinerari per la Xina.

En situació

Kaifeng ( 开封市) es troba a la província de Henan i és una bonica parada de mig dia per veure una ciutat poc turística. Antigament va ser la capital de Xina durant diverses dinasties, per exemple durant la dinastia Song, ja que formava part de la Ruta de la Seda. Molts viatgers van visitar la ciutat, entre ells Marco Polo, però principalment àrabs i perses que es van acabar instal·lant a la ciutat.

Què visitar a Kaifeng

Un dels punts on podrem veure més la vida local és al voltant del llac Baogong, que serveix de pista d’entrenament tant pels nens de l’escola com pels policies.

Sobre el carrer Guloujie hi ha l’entrada al barri musulmà, un conjunt de parades de menjar al carrer que despertaran els nostres sentits. Aquí podrem veure el tradicional pa cuit a les parets del forn de fang. Just a l’altra entrada del barri hi ha l’església del Sagrat Cor de Jesús i a pocs metres d’allí el Temple Guanyin. Com a símbol de què en un passat va ser ciutat cosmopolita, Kaifeng també compta amb una mesquita.

Un dels carrers més interessants de la ciutat és el Shudian Jie, és a dir, el carrer de les llibreries. Les botigues que hi podem trobar, a part de llibreries, estan relacionades amb l’escriptura, per exemple moltes papereries i botigues de cal·ligrafia xinesa. Les escultures que decoren aquest curiós carrer també estan relacionades amb l’art de l’escriptura i la lectura.

Un altre lloc curiós és el parc que hi ha just a fora de les muralles de la ciutat. Aquí, a primera hora del matí hi podem veure, majoritàriament, padrins practicant tai-chi, jugant amb una espècie de diàbolo-baldufa, a bàdminton, assentats amb gàbies d’ocells i moltes altres activitats diferents de la nostra cultura.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Kaifen

  • Com anar de Nanjing a Kaifeng: tren de les 20:44 per CNY 86,0.
  • Per anar de Kaifeng a Luoyang: una de les opcions més barates i a més a més t’estalvies la nit de hostel és el tren nocturn de les 04:36 per ¥29,5, cadires.

Moure’t per Kaifen

  • Es pot anar caminant.

Dormir a Kaifen

  • Viatjant a la nit cap a Luoyang, t’estalvies l’hotel. Seria el guardamotxilles, per  ¥30 dues motxilles grans.

Menjar

  • A l’estació de trens hi ha aigua calenta per preparar uns noodles

El que et fa estalviar diners

  • A l’estació de trens hi ha aigua calenta per preparar uns noodles
  • Viatjant a la nit cap a Luoyang, t’estalvies l’hotel. Seria el guardamotxilles, per  ¥30 dues motxilles grans.

Deixa un comentari