Si heu anat seguint el blog de Fuet, Mate i Arròs veureu que molt sovint us expliquem els secrets que hem seguit per gastar poc més de 350 dòlars americans per mes, viatjant per Àsia.

A Pressupost Motxiller per Àsia podeu veure els detalls de tots els països i els trucs particulars per cada un, que si bé, a vegades són comuns, sempre hi ha alguna particularitat, per exemple no és el mateix dormir a Corea que a Laos o a la Xina, que és el cas que explicarem a continuació.

Pel cas de la Xina, ja vam comentar a Com Moure’t per la Xina que a les estacions de trens s’hi pot dormir i també vam explicar perquè fer això i ja vam explicar com fer-ho. Així que ara només ens queda fer incís a un parell de detalls i demostrar-ho econòmicament, com sempre fem a Fuet, Mate i Arròs.

L’opció radical

Viatjar de nit i d’aquesta manera estalviar els diners de l’allotjament és un clàssic en qualsevol país del món. Si bé és cert que potser no descanses de la millor manera, ja hem dit moltes vegades, que quan fas un viatge motxiller, la comoditat no pot ser el teu objectiu.

Aquesta opció de dormir viatjant, l’ha fet gairebé tothom, així, a part d’estalviar-te els diners de l’allotjament, guanyes un dia de turisme, ja que salves la distancia des d’un punt a l’altre durant la nit. A la Xina això també es pot fer, potser és un dels països més fàcils de fer, ja que és immens i sempre trobaràs viatges de 8, 9 i més hores.

Però que passa quan et vols limitar a fer distàncies curtes per centrar el teu viatge en una zona del país? Que el que no passa a altres països, a la Xina es pot fer: dormir a les estacions de trens, mentre esperes el teu tren que surt a les 4 de la matinada.

Descobrim el secret

Aquest, senyores i senyors, és el secret. Com estalviar-te pagar la nit d’allotjament si el que vols es recórrer una distància de 2, 3 o com a molt 4 hores de viatge? A la Xina les estacions de trens no tanquen. Així que l’únic que heu de fer és quan arribeu a un destí, abans de marxar, ja comprar el bitllet pel pròxim destí, d’aquesta manera us assegureu tenir el tren en l’horari que voleu.

I quin horari és? Doncs, el tren que arribi a destí a partir de les 6.00 o 7.00 del matí. Perquè d’aquesta manera, a l’hora que decidiu que heu acabat de visitar la ciutat, ja podeu anar cap a l’estació i quedar-vos allí fent temps, perquè teniu un bitllet de tren per mostrar en entrar a l’estació (cosa que sempre us demanaran).

La logística del secret

Per sopar no hi ha problema, ja que a les estacions de tren sempre hi ha aigua calenta, a part de botigues que venen menjar. Amb l’aigua calenta us podeu preparar els noodles instantanis i fins i tot un té, per integrar-vos una mica més si cal. Amb la panxa plena, només cal buscar un racó on estirar el vostre aïllant, posar-hi el sac de dormir i anar fent via fins a l’hora de sortida del tren.

Tranquils, mai ningú ens va venir a dir res. Senzillament perquè no érem els únics que dormíem, ja fos a les cadires, els que escollien l’opció més “dissimulada” però més incòmoda o a terra.

Els comptes clars

A la següent taula veureu els llocs on ho vam fer, el que hauríem pagat si haguéssim anat al hostel més barat que ofereix Booking i el que vam pagar nosaltres per deixar les motxilles al guardamotxilles de les estacions, d’aquesta manera us mostrem els números autèntics i el balanç final.

Per a les despeses hipotètiques de dormir, hem agafat l’opció més econòmica per a dues persones, que a vegades és un llit en una habitació compartida i d’altres és una habitació doble.

Com podeu veure, fent això ens vam estalviar 40U$D, amb el que per exemple ens va sortir gairebé gratis l’entrada als Guerrers de Xi’an, només vam posar-hi 5 U$D. Sí, jo també els vaig veure al Fòrum de les Cultures de Barcelona i fins i tot en una exposició a Santiago de Chile, però si teniu l’oportunitat de veure’ls al seu lloc original, no us n’arrepentireu i amb aquests trucs, qui és el que no pot?

A continuació, detallem les despeses perquè pugueu comprovar que no mentim i que si ho podem fer nosaltres, ho pot fer tothom.

Deixa un comentari