Qui som

Si ens hem de presentar a nosaltres mateixos és fàcil: un argentí, en Matías i una catalana, l’Ares, dos enginyers. Si ens hem de definir, ho podem fer amb poques paraules.

En Matías és d’en Goku, el Mate i en Sòcrates i si de menjar es tracta, no hi ha dubte, el Asado.

L’Ares és de l’Astèrix i l’Obèlix, el ColaCao, la Coca Cola i del Barça, s’aixeca i després es desperta i la millor manera de començar el dia és amb un entrepà de Fuet i un cafè; l’asado li agrada però troba que li falten els Cargols.

A Fuet i Mate hi trobaràs els secrets per viatjar quan tu vulguis i on tu desitgis. A nosaltres ens agrada practicar el Turisme No Guiri, i a tu?

El projecte

Pel que respecta a Fuet i Mate és un projecte que ha anat evolucionant al llarg del temps, així que intentarem explicar una mica la seva història, per tal d’entendre on estem ara i on ens agradaria ser en un futur.

Com li passa a molta gent, ens agrada viatjar i com li passa a més gent, ens pensàvem que no teníem ni temps ni diners per fer-ho.

A nosaltres ens agrada viatjar per conèixer i aprender, no per posar xinxetes en una mapa. Per això, el destí moltes vegades no és exòtic, ni sonor, però sempre és autèntic.

Fuet, Mate i Asado

Al primer problema, el temps per viatjar, li vam trobar la solució a Argentina, on va nàixer l’original “Fuet i Mate” que ha evolucionat fins a aconseguir el cognom de “I Asado“.

Quantes vegades us passa que us pregunten sobre la vostra ciutat i no us la coneixeu? O us preguten si ja heu entrat a dins de tal o qual edifici o si heu fet la cua per veure aquella atracció turística que un altre país farieu sense protestar.

Preguntes que sempre acaben amb la famosa frase “ets de fora i et coneixes més la meva ciutat que jo!”. Doncs la solució és no viatjar per posar xinxetes al mapamundi o publicar-ho a les xarxes socials; sinó, viatjar per gaudir i si es fa això, només cal sortir al carrer i deixar-se portar.

Hauries de saber:

Surt de les guies convencionals per visitar Buenos Aires

Buenos Aires és una ciutat immensa i com dic sempre, és més bonica per viure-hi que per viatjar, ja que té molta activitat cultural gratuïta i molta vida.

A més a més, a les guies mostren aquells racons que, si vens d’Europa, no et criden l’atenció; però Buenos Aires, té racons molt porteños, menys turístics i que ajuden a fer-se una altra idea.

Per tant, des de “Fuet, Mate i Asado“, concretament a l’apartat de Buenos Aires, volem obrir-te les portes de la capital d’Argentina, de tots aquells racons que hem anat descobrint durant les tardes en sortir de la feina o els caps de setmana que “no teníem temps” per viatjar.

Fuet, Mate i Asado va sorgir precisament de les meves ganes de viatjar (Ares), tan fàcil de resoldre a Europa, amb un vol barat o un cotxe i tan difícil a Argentina per les distàncies i els preus.

Així que mentre anava Sobrevivint a Argentina, deixant-me sorprendre per Coses que no T’esperes per l’Argentina, vaig anar aprenent sobre els argentins i altres coses que Hauries de Saber.

Amb l’ajuda del Matías, el porteño que no es coneixia Buenos Aires, vaig aprendre a estimar aquesta caòtica ciutat, fins al punt, d’enamorar-me.

Fuet, mate i Arròs

Al problema dels diners per viatjar, que sempre va acompanyat de la pregunta “com us ho feu per viatjar?” li vam trobar la solució per Àsia i us ho anem explicant a l’apartat de “I Arròs“.

Fa uns mesos endarrera vam decidir que era moment de canviar d’aires (i també dels Buenos), vam plegar de les nostres feines estables a Buenos Aires, vam deixar el nostre pis amb parrilla a Almagro i vam fer les maletes per traslladar-nos a Europa. Però abans, vam decidir, que ja que estàvem lliures d’obligacions, podríem recórrer Àsia.

Vam sortir de casa amb un pressupost de 4.000 dòlars per cap, per conèixer el continent de l’orient durant 6 mesos. Pressupost fet segons el que havíem llegit en blogs i ens havien aconsellat. El resultat final? En total vam estar-hi un any clavat, sense augmentar el pressupost.

De Rússia a Índia, 12 mesos amb 4.000 dòlars (contant tots els vols, els del viatge i els que ens van portar a casa) fa un total de 333,33 dòlars per cap i per mes, sense cobrar per viatjar, només estirant els nostres estalvis; més barat que quedar-se a casa!

Hauries de saber:

Com estirar el pressupots de 6 mesos en un any.

Com ho vam fer? Sincerament no va ser fàcil i això és el que a poc a poc intentarem explicar a “Fuet, Mate i Arròs”. La diferència principal entre un viatge llarg i un de vacances és que en el primer es prioritza els diners i en el segon el temps, per tant sempre buscàvem l’opció més barata.

Vam aprendre a Trobar un Pressupost Motxiller particular per a cada país, de manera que poguéssim Sobreviure turísticament a Àsia.

Així que vam caminar molt, ja fos per trobar sempre l’opció més econòmica o per evitar gastar en transport. Quan l’ocasió era bona, fèiem dit, no menjàvem en aquells llocs on no hi havia gent local (és a dir, tot el contrari al que el metge ens va aconsellar) i no sempre vam dormir tan còmodes com ens agradaria.

De tota manera, el resultat final, ha sigut que, gràcies a aquests sacrificis de comoditat, ens hem trobat en situacions excepcionals on hem descobert la bona fe de les persones, que ens han carregat de Històries per dormir Tranquils i amb petits detalls per explicar Que no t’Esperes.

Fuet, mate i Arròs” va començar com el cosí guiri de Fuet i Mate (en aquell moment encara no era Asado) però al segon mes de viatge, ja va evolucionar amb una personalitat pròpia i un tret distintiu molt característic: com gastar menys viatjant.

La idea de fer autoestop ja està explotada i explicada en molts altres blogs, només cal animar-se, us sorprendrà de la gent que us recull. La idea de gastar menys menjant, és fàcil, allà on vagis fes el que vegis i, en aquest cas, menja el que es mengi.

Però encara quedava per resoldre una de les despeses més altes en tot viatge, l’allotjament.

Després de diverses discussions sobre si carregar la tenda de campanya, els sacs i els aïllants o no fer-ho, tal com ens recomanava tothom, va guanyar el Matías, estris de càmping a la motxilla, igual a llibertat.

Ja a la Xina havíem trobat una solució a no pagar per dormir, Japó va ser la classe de matrícula i partir Corea, el bon temps, ens va obrir les portes del cel: ACAMPAR. Així que des de l’apartat “Pressupost Motxiller per Àsia” us volem ajudar a contestar totes aquelles preguntes que nosaltres ens vam fer i que vam haver de respondre sobre el terreny.

Fuet, Mate i Cargols

Ara, comencem una nova etapa “I Cargols“, amb base a Catalunya, on farem el microturisme que tan bé ens ha anat a Buenos Aires i aplicarem els trucs que hem après per Àsia. Ens centrarem en la provincia menys turistejada de Catalunya, la de la boira i els cargols.

Hauries de saber:

Els encants de la província de Lleida donen de què parlar.

Descobrirem pobles a cada comarca i recorrerem carreteres i camins. De tant en quant, farem incrusions a España i a Europa però la nostra prioritat serà donar a coneixer casa nostra. Volem fer de Catalunya, i concretament de Ponent, un país sense secrets.

En algun moment, de tant en quant, ens traslladarem de territori, com ara que estem a Alemanya, descobrint Stuttgart, però sempre amb la mateixa idea al cap: Practicar el turisme No Guiri.

La nostra missió

La nostra missió és ben clara i així ho diu el nostre lema: Turisme No Guiri.

Podríem dir que som experts en Buenos Aires, però sense títol oficial. Sigui quina sigui la teva manera de viatjar, podem ajudar-te a fer el teu viatge ideal. Només perquè volem que tinguis la millor experiència.

Hauries de Saber:

Què visitar a Buenos Aires

També ens hem anat coneixent molts racons i rutes per Ponent, per fer turisme de cap de setmana o perquè no, d’entre setmana. Per gaudir de casa i de les petites experiències.

La part d’Àsia, la nostra especialitat, són els trucs motxillers. Què visitar? Ho pots treure de qualesvol blog o guia de viatge, però com estirar el teu pressupost, només t’ho expliquem aquí, sensen enganys i de la nostra experiència.

Si tens una idea i vols que fem algun tipus de col·laboració amb tu, posa’t en contacte amb nosaltres.

Objetius del projecte

Asado: que els turistes tornin de Buenos Aires amb una sensació diferent de la que tindrien si només haguessin fet el que hi posa a les guies de viatge. És cert, que la Buenos Aires turística decep als Europeus, perquè els argentins, si saben fer alguna cosa bé, és vendre’s. Ja ho diuen “Compra un argentí pel què val i vent-lo pel que diu que val”.

Caragols: Lleida, ai pobra Lleida, entre boira a l’hivern i calor a l’estiu, la gent la passa sempre de llarg, ja sigui per anar directe als Pirineus o per anar a Espanya.

Els més atrevits hi paren dues hores, el “suficient” per veure el carrer Major i pujar a la Seu Vella. Per això, no volem només reivindicar Lleida ciutat, sinó la província de Lleida més desconeguda, és a dir, dels Prepirineus cap a baix.

Arròs: fer una parada per viatjar és una cosa difícil d’afrontar per molta gent perquè es pensen que es necessita molts diners. Quan mires guies i blogs, aquesta és la sensació que dóna. Diners, diners i més diners, per dormir, viatjar, per guies, per la seguretat, per menjar, etc. Doncs l’objectiu d’aquest apartat és demostrar que no calen diners per fer res tot això. Que si viatges com viu la gent, les despeses es redueixen.

Vols fer un viatge per lliure, però no saps per on començar? Posa’t en contacte amb nosltres i t’ajudarem.

Per descobrir el món és millor temps que diners.

El que a nosaltres ens ha costat suor i hores perdudes intentant trobar informació, volem a través de Fuet-mate-i-arròs comunicar-ho a la blogosfera.

Què s’ha dit de Fuet i Mate

Si bé Fuet i Mate és un blog que porta ja uns quants anys, no ens hi dediquem professionalment per això, els que hi arribeu ho feu o perquè sou coneguts nostres o per casualitat.

Hauries de saber:

Tots els nostres secrets al descobert.

Sigui com sigui volem que el que hem après arribi com a més viatgers possible i a poc a poc ens anem movent per donar-nos a conèixer.

Diari Segre

Els primers que es van interessar per la història de Fuet i Mate, quan encara era el blog original, sense els annexos de l’Arròs i els Caragols va ser el diari Segre de Lleida en la seva revista dominical. Per això volem donar-los les gràcies per dedicar unes pàgines a la gent anònima de la ciutat de Lleida.

Turisme Urgell

Turisme Urgell i Fuet i Mate tenim un objectiu comú, les Terres de Ponent i en aquest cas en concret, l’Urgell. Així que des de l’Oficina de Turisme de l’Urgell ens van demanar si podíem adaptar la nostra Guia de Ponent.Volum 01 per fer-ne una d’exclusiva per L’Urgell. Evidentment que sí! Encantats que una organització com aquesta, que cuida i fa territori, vulgui col·laborar amb nosaltres.

Al web de Turisme Urgell, concretament a l’apart de “Totes les publicacions: l’Urgell a un clic” trobareu el nostre granet de sorra per promocionar aquesta comarca excepcional.

Col·laboracions amb blogs

A poc a poc anem apareixent a altres blogs amics, com La Castosfera Viatgera o Aeroleo però no ens volem quedar aquí. A l’apartat Tengo un Blog de La Vanguardia també hi vam tenir una petita participació.

També hem col·laborat amb el Casal Argentino de Barcelona, amb una secció.

Fins i tot, hem fet un resum dels nostres trucs fueters per viatjar per Àsia amb Me Voy al Mundo.

El nostre objectiu es donar a coneixer Buenos Aires, d’una manera diferent. Descobrir que a Ponent hi ha molts llocs per visitar i que sempre hi ha trucs per viatjar més barat. A més a més si practiques el #turismenoguiri tindràs experiències úniques.

Per això, col·laborem de manera regular amb altres blogs com:

Mi Baúl de Blogs

Actualment col·laborem amb Mi Baúl de Blogs, on l’Héctor, molt amablement, ens ha fet un raconet per poder parlar de la nostra estimada Buenos Aires al seu impresionant blog, sense cap mena de dubte, tot un referent.

A Mi Baúl de Blogs expliquem els secrets de Buenos Aires en castellà, perquè com hem dit, no volem que es quedi res sense descobrir.

Petjada Catalana

La part més catalana la reforcem amb els amics de Petjada Catalana, on hem deixat la Ruta Catalana per Buenos Aires. Petjada Catalana és un racó on trobareu “històries de catalans que han deixat petjada”. Uns enamorats de la cultura catalana, com nosaltres, i que no es cansen de buscar i compartir els “indrets del món amb petjada catalana”.

L’entrevista al Casal de Buenos Aires

Al nostre blog us costarà trobar fotos sobre nosaltres. Això només té una explicació i és que volem que sigui una guia de viatge per a tu i no un diari de viatge nostre.

Si ens voleu veure una mica la cara i sentir la veu, us deixem l’enllaç del video de l’entrevista que ens van fer des del programa de “Hora Catalana” del Casal de Catalunya de Buenos Aires, a l’episodi del 25-06-2021.

Els Podcast per sentir-nos la veu

Un gran viaje

Pablo Strubell, un madrileny, enamorat de viatjar i que li encanta xerrar amb viatges té un programa de podcast on va recopil·lant tot tipis d’anècdotes. El programa número 79, vam poder conversar amb ell, entre amics i explicar-li algunes de les nostres Històries per Dormir Tranquil.

La Aventura de Viajar

També hem participat amb la “Aventura de Viajar” de Iati Viajes. En aquesta ocasió, en Pablo i l’equip d’Iati Seguros han ajuntat uns quants viatgers i han recopil·lat uns quants dels millors trucs per fer un viatge motxiller de baix pressupost. T’avisem: el temps per davant dels diners, les comoditats es queden a casa, res és fàcil. Dit això, que segurament ja ho sabies, quins altres trucs expliquem?

Sense ànims de fer-nos famosos, per això, tampoc gairebé mai signem amb el nostre nom propi, però malgrat tot, no volem que Fuet i Mate quedi en un racó perdut, perquè tenim tres objectius diferents per cada apartat del blog.

 

Així, que sense més preàmbuls, qui vulgui la nostra col·laboració, participació, opinió, etc. només cal deixar-nos un comentari o escriure’ns pel formulari.

El reportatge del Segre:

 

This is a Catalan blog because is difficult to find information in our language and we want to collaborate to make the Catalan know around the world but if you are interested in, send us a comment and we will translate for you the post you would like in English, French or Spanish.

This Post Has 29 Comments

 1. Conxita Piñero

  Hola Ares. Felicidades por el blog. He incluido un enlace en el apartado “webs amigas” de Barcelona en horas de oficina, tal y como te comento en la respuesta al mensaje que me enviaste hace mucho tiempo al mío. Un saludo.

  1. fuetimate

   Moltes gracies Conxita, la veritat és que el teu blog és espectacular! Tot i que he de dir que la portada de Spankig Projects m’inquieta una mica jejeje
   Fuet-i-Mate

 2. Hola!

  Perdona que t’ho escrigui aquí, però no he trobat cap email al teu blog.

  Cerquem la col•laboració de bloguers, escriptors i viatgers de tota mena que vulguin participar amb una o més experiències de viatge per fer-ne un llibre en català.

  Trobaràs les bases de participació al nostre web:

  http://www.novacasaeditorial.com

  Gràcies.

  Si tens dubtes estem a la teva disposició a l’email novacasaeditorial@gmail.com

  Una abraçada.

  1. fuetimate

   Genial chicos!

   Disfrutad de Barcelona y comer unas bravas por mi 🙂

 3. Ulldellebre

  Si voleu tenir un altre mirada sobre l’Argentina i us ve de gust, us envio en link del projecte fotogràfic personal que avui surt a la llum, sobre el viatge que vaig fer a la Patagonia, el passat més de Desembre. Espero que us agradi: (i si us agrada, podeu difondre el link). Gràcies.

 4. Raquel

  Bones!
  tinc algún dubte sobre la documentació que he de tenir per a aconseguir el visat.
  Podries donar-me el teu contacte, per mail, i t’escric?

  Marxo a Argentina aquest setembre, aviam si podem parlar aviat!

  Gràcies!
  una abraçada

  Raquel

  1. fuetimate

   Hola Raquel,
   no sé si et podré ajudar gaire en aquest tema més enllà de la meva experiència personal.
   També et pots fixar a la web del Consolat d’Argentina a Barcelona (Pg. de Gràcia, 11, Escala B2) o potser trobes algun tipus d’informació a la del Consolat d’España a Buenos Aires.
   Tot depen del que vinguis a fer a Argentina, estem en contacte per si et puc ajudar en alguna cosa
   Petons

 5. Ferran

  Molt bo!!! Enhorabona pel blog!! Soc argentí i visc a Buenos Aires. Genial la visió catalana del meu país. Això de las picadas es tal cual!! Mai no vaig tornar a menjar “jamon crudo” després de menjar el pernil de per allí.

  1. fuetimate

   M’alegro que t’agradi Ferran, sentit lliure de comentar la visió al revés! No hi ha res millor que l’intercanvi cultural i veure la teva cultura des d’un altre punt de vista.

 6. Víctor Giner

  Molt bo el blog!!!! més endavant, quan pari una mica fico un parell de comentaris amb anècdotes!!!

  1. fuetimate

   Quan vulguis Victor! i si vols escriure un post des del teu punt de vista, amb les coses que et van sorprendre d’Argentina i les que encara ho fan, benvingut serà!

 7. Miquel Gascon

  Ha estat un descobriment el teu Blog per nosaltres. Varem estar a Argentina ara fa 3 anys i ens varem enamorar de Buenos Aires i de bona part del pais que vam visitar, Iguazú evidentment, però també el nord la zona de Salta amb un 4×4, Bariloche, les balenes, Perito Moreno….

  Ens agradaria tornar, perquè va ser un dels viatges que recordem com mes espectaculars.

  Seguirem llegint el teu Blog d’ara en endavant des de Barcelona. A http://www.voltarivoltar.com podràs tambe xafardejar el “Cargols” que posem al final de cada crònica, els actes culturals als que assistim i els petits viatges que podem realitzar, a l’espera del Gran viatge que tenim pensat en quan ens jubilin, sense limit de temps, sense presses i sense destí concret.

  Una abraçada

  MIQUEL & IMMA.

 8. Aitor

  Ostres, m’encanta el bloc! Com pot ser que no el conegués fins ara?
  És molt adequat per mi, que estic casat amb un argentí!!

  1. fuetimate

   M’alegro Aitor, així hi haurà coses que et semblaran comuns i d’altres en les que podràs aportar molt. Benvingut i sentit lliure d’afegir les teves sensacions

 9. Enric i Cèlia

  Ens encanta el vostre bloc, és per això que us hem deixat una petita sorpresa al nostre bloc en forma de reconeixement… 😉

  1. fuetimate

   Motíssimes gracies i enhorabona pel vostre quàdruple reconeixement. Totalment merescut ja que els Quaderns és un dels blogs més ben organitzats i amb la informació més completa, tot un referent!

 10. jaume Pos I vei

  ola nomé per dí q el blog em sembla super orixinal, fuet per catalans i mate per arxentis! mola mol, orixinal, espero segui gaudin del teu blog endavan!

 11. Enric i Celia

  Gràcies pel teu comentari en els Quaderns, veiem que tens molta informació de sudamèrica, potser un dia et preguntem per alguna cosa si fem un viatge cap allà. Si vols alguna cosa d’Àsia, nosaltres encantats!
  Ens agrada molt el teu bloc, és molt descriptiu i això va bé per conèixer llocs nous!

  Salutacions

 12. Eduard

  Hola Ares,

  Fantàstic bloc, ja m’he engantxat a les teves històries, moltes gràcies !!! i per cert a partir del dia 16 és el bloc de la setmana a la Catosfera Viatgera (http://lacatosferaviatgera.blogspot.com.es/)

  Una forta abraçada i bons viatges !!!

  1. fuetimate

   Gracies Eduard, la Catosfera és tot un referent en quan a font d’informació per viatjar! M’encanta

   1. marc

    I tant que si! Felicitats! Endavant! Abraçada!!!

 13. Eva Masip Roig

  Ens ha fet molta il.lusió els teus comentaris al nostre blog!
  Ja veiem que els de la Terraferma ens agrada voltar molt!
  Tens un blog molt interessant, anirem seguint les teves experiències en terres argentines!!
  Una abraçada!

  http://www.evaialeix.com

 14. Hola Ares!! Gràcies pel missatge… veig que ets de Lleida? Jo també!! Lleida ciutat… que guay, a Buenos Aires… jo Argentina va ser el país on més hi vaig estar. A veure si t’animes a creuar el Pacífic i descobrir Àsia, q a mi em va encantar! I ànims amb l’embranzida…

  Jordi

  1. fuetimate

   Jo tb,de Lleida ciutat! Doncs les ganes hi són, de fet hem començat a estudiar xinès. Així que ja t’aniré preguntant cosetes

 15. Dani Farrus

  Bones!
  Soc el Dani, dels Viatges Motxilerus; quan tingui un moment fare una mirada al blog, que fa molt bona pinta. I si, un dia hem d’intercanviar anecdotes i coneixements, que jo d’ America Llatina esticbastant peix.
  Res doncs, a seguir disfrutant dels viatges, del fuet i del mate!
  Dani

  1. fuetimate

   Quan vulguis, que jo de la resta del món estic més que peix 🙂

Deixa un comentari