Segurament ja portes alguns dies pensant en visitar l’Argentina i estàs decidint quants dies dedicar a la seva capital. Molta gent t’ha dit que 3 dies per Buenos Aires, és un número adequat a les dues o tres setmanes que estaràs pel país. Però què visitar a Buenos Aires amb només 3 dies?
No t’oblidis de visitar Què necessites saber si vas a l’Argentina.
Tots les web que hagis consutat fins ara et diran el TOP 10 de coses per visitar o els “imprescindibles”. Si et mires la llista que tens escrita a la teva llibreta de viatge no varia gaire: Plaza de Mayo, Colón, Tortoni, etc. Serà que no té res més Buenos Aires?
Perquè no marxis de Buenos Aires com un turista més, em preparat aquesta Completa Guia de 3 dies per Buenos Aires.
Agafa un mapa i organitza’t la teva visita a Buenos Aires. Desprès de llegir aquesta entrada, tindràs molt clar què visitar amb 3 dies per Buenos Aires.
La guia que ens hagués agradat tenir a nosaltres amb la Buenos Aires Insòlita i secreta.
Per què 3 dies per Buenos Aires?
Perquè estem convençuts que has parlat amb amics i amigues que han estat a l’Argentina de viatge (potser de viatges de noces?) i us han dit que Buenos Aires no val res, que amb 3 dies n’hi ha de sobres. Que molt millor descobrir les meravelles naturals com el Perito Moreno, les Cataratas de Iguazú o la Península Valdés…
I com que estem convençuts que faràs més cas als teus amics, que a nosaltres, hem preparat la millor ruta per fer en 3 dies per Buenos Aires. Però sincerament, hauràs de caminar molt, massa potser…què et sembla replantejar-te els dies?
Hauries de Saber:
A Fuet i Mate et personalitzem la teva ruta per Buenos Aires, gratis.
Deixa’ns un comentari amb els teus gustos i et direm què visitar per gaudir al màxim de la ciutat al teu estil.
Nosaltres ens hem passejat Buenos Aires, gairebé, de dalt a baix per prepar-te la millor guia de què visitar a Buenos Aires.
El que t’han recomanat es quedarà curt
Si fa temps que ens segueixes, saps que no som gens partidiaris de fer “Guies de X dies per Y llocs”…més que res perquè quan TU ets un turista, no pots coneixe’t la ciutat tant bé com per preparar una ruta diferent de la que trobaràs a qualsevol blog.
Però és que ens hem cansat de llegir una i una altra vegada les mateixes coses per visitar a Buenos Aires. A més a més, estem indignats amb segons quines recomanacions guiris: el café Tortoni, el Palacio Barolo, el Teatro Colón, la Plaza Dorrego, el MALBA, la Plaza Serrano…guiri-guiri-car-superguiri-car-postureig. No m’extranaya que no més vulguis estar 3 dies per Buenos Aires.
Per tant hem decidit explicar-t’ho tot.
El que surt a les guies i el que no. I dels que s’ha de pagar, sempre et proposarem l’alternativa gratuïta o barata. I del que s’ha de visitar, sempre t’explicarem alguna anècdota o secret.
Et penses que ja ho has llegit tot sobre la Plaza de Mayo?
Abans de començar, tingués oberta en una altra pestanya la Guia Completa de Buenos Aires per anar a afegint notes a la teva ruta de 3 dies per Buenos Aires i tenir molt clar que visitar.
En situació
Qui més qui menys viatja amb una guia o ha mirat algun blog, parlat amb un amic o buscat per internet quines són les coses que s’han de veure en una ciutat i com sempre et trobes dues opcions, les que s’han de veure segons la guia turística i les que s’han de veure segons els locals.
Jo sóc partidària que s’ha de fer una combinació de les dues coses, si és que no es té temps de fer-ho tot. Perquè imagineu-vos que aneu a Barcelona i no veieu la Sagrada Família perquè és el primer que et posen al Top 10 de les guies i tu ets massa “cool” per fer de guiri…doncs, a parer meu, una llàstima, perquè la Sagrada Família és un dels edificis més magnífics del món.
Si vols fer una ruta amb autobus que et passegi pels llocs més emblemàtics, però no vols pujar al bus turístic, et recomano el 64. La ruta del 64 et portarà a La Boca, per Sant Telmo passant pel parque Lezama, va cap a Plaza de Mayo i puja tota l’avenida de Mayo fins a la plaça del Congreso. D’allí, pots seguir per Once, Santa Fe, Plaza Italia fins a Palermo i si encara tens més ganes, et portarà a Belgrano, a la Barrancas. Així que aquí tens un molt consell fueter, un bus que et fa la ronda turística a preu econòmic.
Què t’oferim a Fuet i Mate que no hagis pogut trobar en altres blogs?
La convinació entre un porteño de naixement i una boja del turisme ha fet ens haguem recorregut gairebé tots els barris de la ciutat, que en té ni més ni menys que 48.
Això ens ha permés poder-te explicar i parlar tot, sobre Buenos Aires ciutat, de coses turístiques i de coses no tant, com prepar-te la ruta, hem fet les rutes de coses que s’han de veure per entendre Argentina, per marxar del país amb alguna idea que el asado i el futbol.
Per fer-te la ciutat més interessant hem recorregut Buenos Aires “d’anada i tornada”, mirant a dalt i a baix per preparar la guia més diferent de la ciutat: la Buenos Aires insòlita.
Però avui us presentem totes les alternatives per preparar-vos la vostra guia de 3 dies per Buenos Aires. Tot això és el que nosaltres posem sobre la taula quan algú ens visita, una combinació entre el turístic i el local. Entre totes les opcions escollim el millor, segons el nostre “comensal”. Agafeu-vos que venen curves!
Completa les visites turístiques amb les 10 coses que has de fer a Buenos Aires.
Què visitar a Buenos Aires: Dia 1
El primer dia que arribes a una ciutat t’has de posar en situació. Nosaltres creiem que és més important entendre la ciutat que anar ràpidament a visitar els “Punts Estrella”. Tornem a l’exemple de la Sagrada Familia, si el primer que veiem de Barcelona és la magnífica catedral de Gaudí, només l’entendrem en la seva parcialitat.
Per tant, avui recorrerem els barris del centre, els que tenen més història i on hi ha, gairebé, tots els museus històrics de la ciutat.
MONSERRAT
Monserrat és el barri més antic de la ciutat i per això, és un dels que té més coses per visitar. Ja sigui que passeu 1 o 3 dies per Buenos Aires, Monserrat és el barri que no us podeu perdre.
A Fuet i Mate hem preparat una Ruta Completa per Monserrat on recorremt tots els racons d’aquest barri històric i fins i tot descobrim secrets i et citem anècdotes que no trobaràs en altres guies.
Hauries de Saber:
Et pots trobar un edifici dins d’un altre edifici. I no qualsevol edifici: l’Antic Congreso.
Mira la nostra Ruta Completa per Monserrat per tenir més informació
Plaza de Mayo
Com hem comentat moltes vegades, el primer lloc on s’ha de posar el peu a Argentina és a Plaza de Mayo, per dues raons, si no més, la primera, que és el lloc on va començar la ciutat en temps de Juan de Garay, el seu fundador. Perquè durant l’època de la colònia era la plaça principal, la famosa Plaza Mayor i és on hi havia els edificis més importants com el Fuerte, la Catedral i el Cabildo.
I la segona raó és que és on va començar a existir l’Argentina Independent, amb el Cabildo obert del 25 de mayo, després de la feroç defensa de la ciutat, i del país, contra la invasió anglesa.
Així que visitem la plaça, amb els seus edificis principals i si és cap de setmana, podrem entrar a la Casa Rosada i a la Casa del Gobierno de la Ciudad.
No ens hem d’oblidar de passejar pel Museo del Bicentenario, on a part d’aprendre de la història del país, també veurem les ruïnes del fuerte de San Miguel i de l’Aduana de Taylor. També us recomano visitar el Museo de la Revolución, al Cabildo i entrar a la Catedral on hi ha enterrat San Martín, el Libertador.
Les curiositats de la plaza de Mayo les trobem a: la Pirámide de Mayo, la estátua de Belgrano, la Catedral amb el mauseleo de San Martín, en una caixa del temps i al Banco de la Nación.
La Manzana de las Luces o l’aternativa
Moltes guies de turisme i blogs us recomanaran entrar a la Manzana de las Luces. Nosaltres us diem que només si és un dia d’entrada gratuïta. Amb aquest nom és coneix una illa de cases que va pertanyer als jesuïtes i des d’on van fundar l’educació argentina.
Si no voleu pagar, podeu aprofitar per entrar la Iglesia de San Ignacio, que és un de les més antigues i on hi ha enterrat Castelli, la veu de la Revolución. També podeu entrar al Colegio Nacional, que es troba al mateix lloc que el primer col·legi que van fundar els jesuïtes.
Però abans d’anar cap a la Manzana de las Luces passareu per davant d’un edifici, que molt poques guies us recomanaran entrar. Per això esteu llegint Fuet i Mate, no? Per descobrir els secrets de Buenos Aires. Demaneu la visita guiada la Legislatura de la Ciudad de Buenos Aires, l’interior de l’edifici no us deixarà indiferents.
La Monserrat de Belgrano
Seguiu per Bolívar, passant per la Casa Lepage, on va neixer el cinema argentí i sortireu a l’avinguda Belgrano, gairebé a la mateixa alçada, però a l’altre costat de l’avinguda, on hi ha una placa que allí va viure Manuel Belgrano, el creador de la bandera Argentina.
El Mauseoleu de Belgrano es troba al Convento de Santo Domingo, a Defensa amb Belgrano. Dins d’aquest convent hi ha les banderes angleses que els argentins els van vencer durant la defensa de la ciutat del es invasiones angleses a principis del segle XIX. Ben aprop teniu el Museo Etnográfico Juan B. Ambrosetti.
D’aquí podem tornar cap a la Plaza de Mayo, per Defensa però abans us recomanem parar l’encreuament amb Alsina. En un costat teniu el Convento de San Francisco, a l’altre el Museo de la Ciudad i una de les farmacies més antigues de la ciutat i just davant los Altos de Elorriaga i de Ezcurra, dues cases que a simple vista no criden l’atenció però que tenen una història molt interessant.
Hauries de Saber:
Les quatres escultures que hi ha davant del Convento de San Francisco formaven part de la Pirámide de Mayo.
Al costat hi ha el museo del AFIP, la Hisenda Argentina.
El secret de Monserrat
Què diries si et diem que hi ha un edifici construït dins d’un altre edifici? El que no et trobis a Buenos Aires, no t’ho trobes enlloc. El Antiguo Congreso de la Nación va quedar dins d’un altre edifici, propietat de l’AFIP.
Si voleu veure un altre edifici construït en una zona extranya, haureu d’anar per la 9 de Julio, fins gairebé a l’Obelisco i mirar cap a dalt. Trobeu el xalet que hi ha dalt d’un teulat?
SAN NICOLÁS
Desprès de vistar aquest zona de Monserrat podem anar cap a San Nicolás. Tranquils, no ens hem oblidat de l’Av. de Mayo ni de la Plaza Congreso. Tranquils, tot arribarà.
El barri de San Nicolás també té molta història, així ho veiem pels seus carrers on ens trobem diversos convents, esglésies, bancs i edificis emblemàtics com les Galerias Pacífico, La Bolsa o l’antinc edifici de Correos.
Hauries de Saber:
Pots anar de Buenos Aires a Paris per les Galeries Güemes.
Li has de donar les grácies a l’escriptor Julio Córtazar.
Sigui quina sigui la teva predilecció, hem preparat aquesta Ruta Completa per San Nicolás perquè puguis escollir segons els teus gustos.
La història de la ciutat als seus edificis
Seguint la ruta de 3 dies per Buenos Aires, podem tornar per San Martín on ens hi espera el Museu Mitre i el Museo Numismàtico, que aquest últim us el recomano peruqè, a part d’aprendre sobre la història d’Argentina lligada a la numismàtica, podreu veure l’edifici per dins.
En aquesta zona, entre Reconquista, Florida, Rivadavia i Córdoba hi ha edificis tan interessants com La Bolsa, la Basílica de la Merced, el Convento San Ramón Nonato, la Basílica del Santísimo Sacramento (amb la seva sorprenent història, més digna d’una revista del cor que d’un llibre de religió) o el Palacio de Correos tots ells amb entrada lliure i gratuïta.
El Palacio de Correos després de l’espectual reconstrucció interir, és l’actual Centro Cultural Kirchner. Us recomanem enormement visitar la seva agenda cultural, totes les activitats són gratuïtes i intenteu escollir-ne una per la sala de la ballena. També fan visites guiades a l’edifici, gratuïtes.
Si ens agafa la pluja, tant pel barri de Monserrat com pel de San Nicolás, trobareu una gran quantitat de museus gratuïts, de diverses temàtiques per visitar: etnogràfics, monetaris, miners, històrics. Descobreix el teu museu preferit amb aquesta Guia de Museus.
RETIRO
Tot caminant per Florida (vigilant amb les motxilles) arribarem fins a la Plaza San Martín, a Retiro. Per evitar caure en el que us diuen les guies de turisme i fer un turisme guiri, us hem preparat aquesta Ruta completa per Retiro. Per conèixer l’autèntic barri i tots els seus secrets.
Palacio Paz pagant o Palacio San Martín gratis.
La Plaza San Martín és una de les més boniques de Buenos Aires, no només per la plaça en si, si no pels edificis que l’envolten com el Palacio Paz, actual Museo de Armas de la Nación, que si us agrada aquest tema és 100% recomanable, el Palacio San Matín, que també hi ha visita guiada gratuïta o el Kanavagh.
Hauries de Saber:
Veure un tros de l’autèntic mur de Berlín o una autèntic Tothem canadenc.
Llegeix la nostra Ruta Completa per Retiro per descobrir més secrets.
Als peus de la plaça San Martín hi ha el Monumento a los Caídos de las Malvinas i travessant l’avinguda del Libertador, hi ha la Torre del Reloj, regal dels anglesos, sí, una mica conflictiu el lloc.
L’entreteniment per Retiro
Tot això es pot fer amb un matí, si sou matinadors i us agrada caminar (també dependrà de si entreu als museus o no) i per dinar us recomano un entrepà de suprema complet al Buen Libro, Reconquista, 631. Aneu-hi d’hora o us tucarà fer cua. Tota aquesta zona s’ompla de gent al migdia (literal) apartir de les 12.00 i sobretot a les 13.00 que és quan els Argentins van a menjar.
Si esteu per aquí per la tarda, que sapigueu que és un dels llocs preferits pels porteños per fer l’after office, ja podeu veure que el carrer Reconquista està ple de bars irlandesos.
De Museus per Retiro
Per Retiro també tenim alternatives als dies de pluja. Com és habitual a Buenos Aires podem trobar museus amb entrada gratuïta com el Museo Nacional del Ferrocarril o el Museo Nacional de la Inmigración. Tots dos museus ens permetran entendre una mica més l’Argentina actual.
El Museo de Arte Hispanoamericano, al qual s’ha d’abanar entrada, menys un dia a la setmana que és gratuïta, podem veure un una molt bona col·lecció d’art i a la vegada un palau i per últim ens queda al Museo de la Infrmática, que no hem visitat perquè s’ha de pagar entrada.
SAN TELMO
Seguim passejant pels inicis de la història de la ciutat i anem cap a San Telmo, per tant, tornem a creuar la plaça principal, la Plaza de Mayo.
Hauries de Saber:
Monserrat, San Nicolás, Retiro i San Telmo són dos dels barris que més bars èpics tenen.
Al límit de Monserrat i San Telmo, al carrer Chile amb Defensa, ens hi espera la Mafalda amb els seus amics. Allí comença el Paseo de la Historieta, si seguim per Chile, al 371 hi ha la “casa” de la Mafalda i si baixem Chile fins a Balcarce i d’allí anem marxa enrere ens trobarem amb quatre o cinc escultures més del Paseo de la Historieta, arribeu-vos fins a Belgrano, de nou.
La ruta del Paseo de la Historieta segueix per Puerto Madero i acaba al Museu del Humor, però per la nostra ruta de 3 dies per Buenos Aires, encara ens queda racons de San Telmo per descobrir.
Si no et vols perdre cap detall de San Telmo, t’hem preparat la Ruta completa per San Telmo.
El barri de San Telmo és un dels llocs imperdibles per Buenos Aires, a la teva ruta de 3 dies per Buenos Aires no hi pot faltar.
La paret més fotografiada de San Telmo
El Pasaje San Lorenzo amaga tres racons que el fan únic. El primer es veu a simple vista, una parell de murals pintats a la paret d’una casa, que son la delícia dels fotógrafs de la familia. L’altre està al costat del mural, veieu aquella casa pintada de color blanc? Se’n diu la “Casa Mínima” i és la més estreta de la ciutat.
Per últim, gairebé al davant, teniu Los Patios de San Telmo, avui en dia un bar però fa anys era una de les poques galeries d’artistes que quedaven “pures” a la ciutat i on podies comprar mates de carabassa. La casa, que data de 1734, havia de ser un monastir. Només per l’arquitectura val la pena entrar, però si us interessa l’arquitectura, a Fuet i Mate tenim una sorpresa preparada.
Tango, univesitat i monument
A mi, en aquest punt, m’agrada més seguir per Balcarce que tornar a Defensa. Aneu fins a Avenida Independecia, on hi ha el Viejo Almacén, un dels llocs més clàssics per fer una Cena-Show de Tango. Entre que els preus són saladets i que nosaltres no som gaire dels espectacles preparats pels guiris, no us podem donar més informació sobre el lloc.
Des de la cantonada veureu la Plaza del Trabajo amb el monument al Canto al Trabajo de Rogelio Yrurtia i l’imponent edifici de la Facultad de Ingeniería de la Universidad de Buenos Aires, la FI-UBA, un altre exemple de la importància a l’estudi. Us recomano entrar-hi, és tota una experiència diferent.
Carlos Calvo, el carrer que passa desapercebut
Seguiu per Paseo Colón, tot contemplant l’edifici del Ministerio de Agricultura, que hi ha just al costat de la facultat. I ara pugeu per Carlos Calvo, per on veureu la Iglesia Dinamarquesa, una parrilla guarrilla però molt bona i econòmica, si encara no heu dinat, us recomano un sandwich de bondiola completo, i a la cantonada de Carlos Calvo amb Balcarce, hi ha una de les cases més “boniques” per fer fotos.
Sobre Balcarce, hi ha la casa del pintor Castanigno i ben a prop a Balcarce 1053 hi ha la “Galeria del Viejo Hotel” on podreu entrar a una de les típiques cases antigues de la ciutat anomenades conventillos.
Hauries de Saber:
Les residències familiars dels barris del sud van passar a ser habitacions individuals llogades als immigrants: els conventillos.
San Telmo i la Boca són dos barris on els han recuperat com a galeries comercials.
L’altre conventillo del barri està a Defensa 1179 i va ser la casa de la familia Ezeiza, l’any 1880. Avui en dia també s’ha recuperat com a tallers-botigues i es pot passejar pels seus tres patis, el Patio del Tiempo, el Patio del Árbol i el Patio de los Exeia.
Una Senyera a San Telmo
San Telmo té molt per passejar i descobrir, fins i tot podreu veure-hi un Senyera al Casal de Catalunya. L’edifici, d’estil modernista, és un dels més bonics de la ciutat. Al seu interior hi ha la Penya del Barça Pau Casals, el teatre Margarida Xirgu i una biblioteca impressant amb volumns en català.
Només li falta el museu català, cosa que si tenen els gallecs unes cuadras més enllà al seu Centre Cultura, el Museo de la Emigración Gallega.
Agafar el metro, linia C i baixa a Lavalle, direcció Retiro: SORPRESA!
Podràs veure la Seu Vella, la Sagrada Familia i les Muntanyes de Monserrat!
Altres racons de San Telmo
No sé si encara tindreu ganes de caminar, però en aquest punt teniu dues opcions o seguir caminant fins al Parque Lezama, on hi ha el Museo de História Nacional, recomanable si voleu posar-hi una mica d’objectes al que haureu llegit al del Bicentenario.
Ens queda entrar al Mercado de San Telmo. Aquest mercat, fa cosa d’un any, s’ha tornat més mercat cultureta i postureig que mercat de barri. Llàstima perquè perquè ha perdut tot l’encant, però és clar, la pela és la pela, a Catalunya i a Argentina.
Museus de San Telmo
A part dels que ja hem nombrat, a San Telmo hi ha més museus, alguns de típics, que podem trobar a totes les ciutat i d’altres de soprenents.
Comencem pels típics, els museus d’art. A San Telmo hi ha el Museo de Arte Moderno i el Contemporáneo, tots dos a San Juan i a tots dos s’ha de pagar entrada però tenen u ndia gratuït o amb descompte.
El sorprenent i gratuït és el Museo Penitenciario Argentino Antonio Ballve.
Els curiosos són el Museo de la Antártida, un petit museu on aprendre sobre aquest continent gelat i el Museo Parroquial i Claustro Histórico que trobem a la parroquia de San Pedro González Telmo.
El barri dels bars i restaurants
Arribats a aquestes hores, potser és moment de descansar i fer una cervesa amb una picada (avisem, que les picades argentines us deixaran que desitjar però almenys, la fotografia us haurà quedat molt bonica). A sant Telmo hi ha molts Bars, cafès i restaurants imperdibles però també s’ha de dir que és un dels barris més dinàmics , cada dos per tres n’obren i en tanquen.
Com sempre us recomanem buscar el que tingui menys turistes i eviteu els del voltant de la Plaza Dorrego, encara que la Lonely Planet no digui el mateix… Si us hem d’aconsellar una Bar Notable us diriem el Británic o el Hipopótamo, a prop del Parque Lezama o el Federal, a Carlos Calvo amb Perú. Si voleu fer una picada, també està molt bé El Defensa.
Si us agrada més la marxa tenim dues recomanacions l’emblemàtic The Gibraltar, molt aprop del Casal de Catalunya o sobre el mateix carrer que el Casal, el Puerta Roja. Aquest és un bar nocturn, que per fora només identificareu per la porta vermella, demaneu el Chilli-Boom, si us atreviu!
Si preferiu un bar de barri, amb parroquians de tota la vida i sense gens de glamour però amb bons preus, anoteu El Alamo i el Caracol.
La feria de San Telmo
Ja us aviso ara que San Telmo canvia totalment els diumenges, ja que hi ha la fira d’antiguitats, possiblement la més important de la ciutat, tot i que per mi no és la fira més recomanable per aprendre d’Argentina.
A dormir
Evidentment és impossible fer-ho tot en un dia però voliem deixar gairebé totes les opcions perquè sigueu vosaltres qui escolliu la vostra ruta perfecta per Buenos Aires en funció dels vostres gustos. Qualsevol dubte, deixeu-nos un comentari i us ajudarem encantats.
Dels museus que hem ciutat, a les entrades en particular veureu el temps que nosaltres hi vam invertir (teniu en compte que ens prenem força temps). Potser hi ha temàtiques de les que no són molt fans però sempre és una alternativa a tenir en compte els dies de pluja o aquells dies de sensació tèrmica de 40º.
Què visitar a Buenos Aires: Dia 2
Superat el nivell 1 i amb les agulletes controlades, poseu-vos els kets que avui, potser haureu de caminar més que ahir. Avui visitarem una de les imatges més emblemàtiques de Buenos Aires i per l’altra banda, us mostrarem la Buenos Aires més porteña, que no surt a les guies. Anem?
LA BOCA
La Boca és un dels barris més famosos de la ciutat i segons algunes guies, un dels més perillosos. Nosaltres no diriem tant, però contant que només porteu dos dies per Capital, millor que aneu a La Boca durant el matí i us deixeu la part nocturna de La Boca per quan us sapigueu orientar sense mapa i tingueu clar el camí a seguí cap a casa.
Per tal que no us perdeu cap racó, ni turístic ni secret, hem preparat la Ruta completa per La Boca.
Caminito
Caminito és segurament el lloc més famós de tot Buenos Aires per això us recomanem anar-hi el segon dels 3 dies per Buenos Aires, quan ja estareu una mica més cancheros.
Si us agrada més fer fotos que comprar souvenirs, l’ideal és plantar-se a Caminito entre les 9 i les 10 del matí, sigui com sigui, eviteu anar-hi més tard de les 16h, sobretot si és hivern. Els autobusos com el 29, el 152 i el 64 us porten fins a la zona més fotografiada de la ciutat (digueu a l’autobusero “Hasta Caminito”).
Hauries de Saber:
El Colectivo 64 va des de Caminito fins a Congreso, la millor alternativa al bus turístic.
Per viatjar amb autobús o metro necesites la SUBE.
Després de passejar pel Caminito i veure conventillos, aquells patis plens de botigues de regals, us podeu arribar-vos fins a La Bombonera, l’estadi de futbol de Boca, on hi ha el museo de la Pasión Boquense, només recomanable si sou aficionats del club.
Els racons de la Boca
Del barri recomanem també el Museo Quinquela Martín, el pintor de la Boca i la Usina del Arte, una central elèctrica recuperada com a centre cultural i d’exposicions i al costat mateix hi ha el Museo del Cine, que si teniu 20 minuts, és interessant. Tot gratis.
Si no tens temps d’entrar al museu de Quinquela estigues antent quan vagis en metro.
Linia A, parada de Río de Janeiro, Linia C i Linia D.
A prop de Caminito també hi ha la Fundación La Proa.
El mural resum d’Argentina
Després podeu caminar per la Avenida Almirante Brown on us hi espera la Casa del Fantasma, d’estil modernista català, en diuen alguns…
Almirante Brown acaba al Parque Lezama i allí, abans de travessar el carrer hi ha el “mural de La Boca”. Si ahir no veu passejar pel parc, hi podeu passejar avui i entrar al Museo Histórico Nacional. El museu es troba en l’antiga casa de la familia Lezama i el parc, era el seu jardí privat.
Si us agafa un dia de pluja, podeu viatjar amb l’autobus 64, que fa un “recorregut turístic”: La Boca, Plaza de Mayo, Avenida de Mayo, Plaza Congreso, Plaza Italia i acaba a Barracas de Belgrano.
MONSERRAT, BALVANERA I SAN NICOLÁS
Ahir vam recorrer força de Monserrat i de San Nicolás però per la logística de la ruta, ens vam deixar dues de les nostres zones preferides. I avui li afegirem Balvanera, el barri famós per Once però només visitarem una zona molt especial per tots els catalans.
Hauries de Saber:
Et pots trobar a Gaudí a Buenos Aires i una cúpula que parla CATALÀ
La ruta del Modernisme de l’Avinguda Rivadavia et deixarà sense paraules.
Avenida de Mayo y Plaza Congreso.
Pròxim destí recórrer la Avenida de Mayo, qualsevol autobus que passi per Paseo Colón per exemple el 130, el 33 o el 86 i baixeu darrere de la Casa Rosada.
La Avenida de Mayo és una de les avingudes més boniques de la ciutat, és impagable, heu de mirar cap a dalt, cap a baix, cap a l’esquerra i cap a la dreta, així que no queda més remei que caminar, creuar 9 de julio i arribar a la Plaza del Congreso amb l’edifici del Congreso Nacional.
Hi ha tants detalls que no surten a les guies turístites que us hem preparat una entrada especial per Avenida de Mayo i una per la Plaza del Congreso.
Amb aquests dos punts Estrella, deixem enrera Monserrat per anar cap a San Nicolás, podem aprofitar per passar per l’Avenida Callao.
Tot i això, no us penseu que ja heu visitat tot Monserrat…us sóna la Botica del Ángel o l’església dels escossessos, els qui van introduir la raça de vaca més famosa de l’Argentina. Si voleu ser uns expertes: Ruta completa per Monserrat i per prendre notes, el link al tríptic descarregable gratuït.
Modernisme Català a Buenos Aires
Buenos Aires és una ciutat molt cosmopolita que a la década de 1880 va començar a mirar a Europa. Ja entrat el segle XXI, tants les obres públiques com els palaus privats agafaven estils francesos i italians, majoritàriament. Avui en dia, Buenos Aires és la ciutat de Sud-Amèrica que més art-nouveau té pels seus carrers.
A Fuet i Mate volem ressaltar una de les rutes modernistes, la de l’Avinguda Rivadavia.
Al costat mateix del Congreso hi ha el Molino, a l’altra cuadra ens trobem els Atlantes, de Mario Palatini, el mateix arquitecte que el magestuós Palacio Barolo, el magnífic Virginio Colombo també té una obra a Rivadavia, la Casa de los Pavos Reales.
Però atenció que el millor racó de l’avinguda Rivadavia està a l’encreuament amb Ayacucho. Aixequeu la vista. Què us sembla: hi ha somnis impossibles?
Fixeu-vos que al costat mateix, hi ha una casa que recorda molt a la dels “antifaços” del Passeig de Gracia. Ara mireu a cap a dalt, a l’altre costat de la cúpula, veieu la còpia de la reixa del Drac del Parc de Pedrables?
Qui t’havia de dir que el segon dia per Buenos Aires veuries coses catalanes, veritat? Imaginat que et pots trobar el tercer dia per Buenos Aires.
Avenida Corrientes
Ja em perdut la nocio del temps, però imagineu-vos que és l’hora de dinar. Avui sí que farem una pizza, no us deixarà indiferents. Si busqueu per internet trobareu bàsicament tres recomancions sobre la millor pizza de Buenos Aires: Güerrin, Banchero i Las Cuartetas. Solució? Pizza al corte.
Us recomanem entrar a cadascún dels tres llocs i demanar una porción de mozzarela. Així, sense més complicacions. I compareu. Per cert, en algun dels tres llocs demaneu “una de muzza y una fainá” i en un altre feu “muzza y moscato”. Per no extendre’ns, us recomanem llegir Pizzeries, bodegons i parrilles, per entendre el que us volem explicar.
Després de menjar, podeu gaudir de les llibreries de Corrientes, d’alguna activitat gratuïta que facin al Teatro San Martín o comprar entrades per alguna de les obres en un dels molts teatres que hi ha Corrientes.
Plaza Lavalle i Teatro Colon
La plaza Lavalle és un de les més fotogèniques que hi ha a Buenos Aires i això és gràcies a dos trets: la gran quanitat de monuments que hi ha i al Mirador Mausse.
En aquesta plaça hi ha el Palacio de los Tribunales, que organitzen visites guiades gratuïtes, el Museo Judío i el Teatro Cervantes, amb el Museo del Teatro, d’entrada gratuïta.
Però snese cap mena de dubte, la joia de la plaça és el Teatro Colón, l’òpera de Buenos Aires. Diuen els experts que la sonoritat d’aquest edifici és una de les millors del món.
Hauries de Saber:
Consulta l’agenda del Colón perquè sempre hi ha activitats gratuïtes.
Pots veure assajos gratuïts o pagar una preu irrissori i anar al galliner.
Deixem enrerar San Nicolás, però encara us queda descobrir llocs insòlits d’aquest barri. Si voleu anar obrint boca us deixem el link a la Ruta completa per San Nicolás.
L’elecció del dia 2
Atenció que sortim de les guies turístiques i dels blogs guiris. Dels quatre barris que us nombrem ara, possiblement haureu d’escollir entre dos, segons els vostres gustos perquè no tindreu temps de fer-ho tot.
BALVANERA
Parlem de Balvanera perquè és el nom oficial del barri, però com que només teniu tres dies, ens saltarem la zona de Once, la Plaza Miserere i altres punts dels barri i anirem directament a la zona coneguda com Abasto: zona del tango i del fileteado.
Si voleu descobrir tot el que amaga Balvanera, us deixem la Ruta completa per Balvanera.
Paseo del Tango i del Fileteado
Atenció perquè cap on anem ara, també millor portar les coses de valor controlades. Malgrat tot us animem a visitar el Abasto, no el shopping, eh? Els carrers dels voltants, aquí s’hi respira tango i tradició.
Hi ha tres carrers pels quals heu de passejar, el Jean Jaures on hi ha la Casa Museo de Carlos Gardel i tres cases pintades amb fileteado, que conformen el Paseo del Fileteado, el Pasaje Zelaya amb lletres de tango pintades a les parets de les cases i el Pasaje Carlos Gardel, on han acompanyat l’escultura de Gardel amb altres col·legues seus fent el Paseo del Tango.
ALMAGRO
Almagro, Almagro de mi vida,
tu fuiste el alma de mis sueños…
Cuantas noches de luna y de fe,
a tu amparo yo supe querer…
Això li canta Carlos Gardel al meu barri preferit de Buenos Aires. Turísticament no té res d’especial però té un ambient bohemi de poble que a mi em va fer enamorar de Buenos Aires, per això l’he volgut posar a la guia de 3 dies per Buenos Aires.
Barri de cerveses i ambient
Com sempre, si tens temps t’hem preparat la Ruta completa per Almagro però si estàs només els 3 dies (ja te n’arrepenteixes, no?) et convidem, almenys a fer una cerveseta per la tarda. Ves a Lo de Roberto, el Banderín o el Símbolo, els Bares Notables del barri o fes una cervesa a La Casona de Humahuaca o per algun dels bars de Guardia Vieja amb Bulnes.
Sigui com sigui, mira la nostra guia de Bars, cafès i restaurants imperdibles per Almagro i deixa passar unes hores de relax.
CABALLITO
Caballito passa com Almagro i com ens passarà amb Boedo, no són barris per turistes, són barris per aprendre sobre Buenos Aires. Però realment, us recomanem passejar-lo, té algun racó únic.
Haruies de Saber:
Un conde et pot tallar els cabells mentre fas un cafè en un museu.
Ruta express per Caballito
Què fariem nosaltres per Caballito? El Parque Centenario i sobretot si és cap de setmana, ja que veuràs com gaudeixen dels parcs els porteños. Si teniu ganes de museu, al parc hi ha el Museo Argentino de Ciencias Naturales.
I després anar cap al Parque Rivadavia, on ens hi espera el bar El Coleccionista, atenció especials els diumenges. Si us agrada l’escultura teniu el Museo Luis Perlotti, un dels escultors que més trobareu pels carrers de Buenos Aires.
Però és que Caballito amaga moltes coses més, per exemple una font que va regalar la comunitat Catalana a Buenos Aires, podeu fer un passeig gratis amb tramvia pel barri, podeu veure el penall que dóna nom a Caballito, un Museo del Che, etc. Sabeu què, millor consulteu la Ruta completa per Caballito i escolliu segons els vostres gustos.
Si és l’hora de menjar o prendre alguna cosa, us hem preparat una Guia de Bars, cafès i restaurants imperdibles per Caballito.
BOEDO
Arribem a l’últim barri típic de Buenos Aires, per avui, amb alguna cosa per aprotar als turistes. Respecte Balvanera, Almagro i Caballito, Boedo és el que té menys llocs turístics per visitar però potser el més tanguero de tots.
Av. Boedo
L’únic barri de Buenos Aires que té una avinguda homònima és el Boedo. En aquest tram trobem alguns dels barris més autèntics de Buenos Aires per escoltar tango en directe envoltats d’argentins. Per sopar, el sandwich de Pavita, tot i que no “us explotarà el cap” és algo molt típic. Per cert, també hi ha museus per visitar, evidentment.
Trobareu tots els detalls a Ruta completa per Boedo.
A dormir
Avui podiem aprofitar la ruta per veure Puerto Madero i la Costanera Sur, per tal com va el mapa i perquè no crec que demà us dongui temps. De tota manera, turísticament parlant, és dels barris que menys aporta.
Igualment us deixem la Ruta completa per Puerto Madero perquè si hi ha alguna cosa del vostre interés, després de La Boca i abans d’anar a Av. de Mayo, podeu passar pel barri més jove de Buenos Aires.
Què visitar a Buenos Aires: Dia 3
Si heu llegit les guies de turisme, no enteneu com no hem visitat el Cementerio de Recoleta encara, veritat? Doncs sincerament, perquè primer havieu d’aprendre noms com San Martín, Sarmiento, Dorrego, Lavalle, Rosas, el Almirante Brown, José Hernandez i el Martín Fierro…per entendre una mica més la importància del cementiri. Però tranquilitat, avui farem Recoleta, Palermo i Belgrano amb Villa Crespo i Chacarita a “las corridas”.
3 dies per Buenos Aires? Uf, se’ns queda curta la visita. Avui haureu de prendre una decissió per sí o sí, us heu d’arribar a Nuñez i visitar la Ex-ESMA. Fem una cosa, nosaltres us ho expliquem tot i vosaltres dicidiu quina part esporgueu. Som-hi?
RECOLETA
Recoleta també és un dels barris que dóna molt de si, hi ha molts punts per visitar i molts racons que no surten a les guies. Així, que per no extendre’ns gaire us deixem el link a la Ruta completa per Recoleta.
La plaça Catalunya i la Font de Canaletes.
Començarem al límit de Recoleta i Retiro: al racó més culé de Buenos Aires. Al costat de l’embaixada de França, el magnífic Palacio Ortiz, hi ha una plaça que s’anomena Plaza Cataluña on hi ha una Font de Canaletes, regal de la ciutat de Barcelona a la de Buenos Aires.
Cementerio de la Recoleta
La millor manera per visitar el segon cementiri més important del món és amb les visites gratuïtes que organitzen. Així podreu aprendare sobre la història i sobre les històries de Buenos Aires. És molt més recomanable que visitar el cementiri per lliure, creieu-me.
Hauries de Saber:
Recoleta no és l’únic cementiri visitable.
A Chacarita hi ha el cementiri més gran de la ciutat. Us hi esperen dues sorpreses: La tomba de Carlos Gardel i el Panteó dels Catalans. No et perdis la visita al Cementerio de Chacarita.
Al sortir del museu podeu anar a fer un cafè a un bar ple de càmares fotográfiques o aprendre sobre acordions. Mira que més pots fer pel barri de Chacarita.
La zona on hi ha el cementiri era l’hort dels Recoletos, que tenien el convent on avui hi ha el Centro Cultural Recoleta. També formava part dels seus dominis l’església del Pilar. Per cert, des del Museo de los Claustros podreu tenir unes vistes magnífiques del cementiri.
Plaza Francia i Los Bajos
La zona coneguda popularment com Plaza Francia és en realitat un conjunt de places i la Plaza Francia és la que hi ha a l’altre costat de l’avinguda Pueyrredon, la que té, precisament, el monument que França va regalar a l’Argentina pel centeneari de la Revolució.
Tota aquesta zona verda, anomenada Bajos de Recoleta, val la pena recorrer-la i contemplar la gran quanitat de monuments que hi ha. Destaquem el monument a Borges, a Eva Perón i sobretot la Floralis Generica.
Ha Buenos Aires hi ha dos monuements a Messi
Un està davant del bar la Biela, però aquesta ja és la seva segona ubicació en menys de 5 anys. I l’altre, saps on és?
Museus de Recoleta
Recoleta és un barri amb força museus, l’avantantja és que estan tots molts junts. Si n’hem de recomanar un, aquest és el Nacional de Bellas Artes, que malgrat que ara s’hagi de pagar entrada la seva col·lecció és molt interessant. Si podeu, coordineu la visita amb alguna de les visites guiades que fan.
Si voleu veure museus diferents i gratuïts anoteu: Museo de la Televisón Pública, Museo del Libro y la Lengua, Museo de Arquitectura, Museo de la Deuda Externa, Museo de la Ciéncia y la Técnica.
Si us arribeu a la Plaça Houssay, la plaça de les universitats, a part de visitar una universitat per dins (escolliu la de sociologia) podreu veure un dels museus més estranys del món: el Museo Forense.
Hauries de Saber:
A la Biblioteca Nacional no hi veureu cap llibre.
Ves a la visita guiada gratuïta que fan i descobreix aquest misteri.
Altres punts de Recoleta
Hi ha uns quants punts de Recoleta, que creiem que no us haurieu de perdre, tot i que queden una mica apartats de la ruta d’avui.
Heu d’anar a Santa Fe on us hi espera la llibreria el Ateneo, no és una llibreria qualsevol, és una llibreria dins d’un teatre. Només cal entrar i mirar, precios. Molt aprop d’allí teniu el Palacio Sarmiento que organitzen visites guiades gratuïtes i si no, podeu anar a la seva biblioteca.
El Palacio Sarmiento queda a la Plaza Rodríguez Peña. D’allí pugeu per Córdoba fins al Palacio de las Aguas, un edifici que us sorpendrà tant per fora com per dins. També podreu visitar el Museo del Agua y la Sanidad Pública.
Ni el Palacio Sarmiento ni el Palacio de las Aguas, mai van ser residencia de ningú.
El Palacio de las Aguas és un dipòsit construït com un trencaclosques.
Un palau precios, tant per dins com per fora, que sí que va ser residència i que no surt a cap guia és el Palacio Lagomarcino. Actualment és la seu de la Casa de la Província de San Luís i als migdies organitzen visites guiades gratuïtes.
PALERMO
Palermo és un dels barris, que a parer nostre, venen pitjor a les guies. El MALBA, la Plaza Serrano i los Bosques de Palermo. Nosaltres, fins que no ens el vam caminar de pe a pa per poder fer la Ruta completa per Palermo i vam descobrir alguns dels seus secrets, no el vam saber estimar.
La milla de los museos
Ja que estem a Recoleta, el primer museu que ens trobarem és el Museo del Automóvil, totalment recomanable fer una visita a la seva completa col·lecció i més, tenint en compte que l’entrada és gratuïta.
Si teniu l’oportunitat de fer la visita guiada al Museo Nacional de Artes Decorativas, no us n’arrepentireu. Jo que no sóc gens de fan d’aquesta temàtica, la visita va fer que sortigués encantada del museu.
A Palermo trobem tres museus d’art tots tres ben diferents entre ells. El més petit és el Museo de Arte Popular José Hernández. El MALBA és el més famos de tots i totes les guies us diran que l’heu de visitar. Nosaltres no, més que res, perquè s’ha de pagar i en una ciutat com Buenos Aires on la paraula gratis la dius 4 vegades per dia, ens sembla una vergonya. El tercer, ja dins dels Bosques de Palermo és el Museo Sívori.
Un altre museu que s’ha de pagar i força guiri és el Museo Evita. Aquest museu és força interessant però si no voleu pagar, podeu anar al El Museo del Pueblo, a l’avenida de Mayo i que també gira al voltant de la figura d’Eva Peron.
Jardins i boscos
Si ja us heu cansat de tant museu, esteu de sort, Palermo és un dels barris amb més zones verdes de la ciutat. El punt més gran és el Parque 3 de Febrero o com es coneix al carrer, los Bosques de Palermo.
En aquest parc estil Hyde Park hi ha molts racons per veure, molts monuments i històries força interessants, per això els hi hem dedicat una entra especial.
A Palermo, al costat de la Plaza Italia, hi ha un dels pocs jardins botànics del món que no s’ha de pagar entrada i curiosament, no surt a gaires guies. Una verdadera pena perquè és un oasis dins de la ciutat.
A Palermo et trobaràs una autèntica del Foro de Roma o un monument a la Caputxeta Vermella.
Per Palermo pots trobar de tot.
L’altre oasis, que et permet viatjar sense sortir de Buenos Aires, és el Jardín Japonés però en aquest cas sí que s’ha d’abonar entrada, tot i que hi ha algunes dies a l’any que és gratuït.
Una mica més de Palermo
Encara queden alguns punts per arribar a ser un expert de Palermo. Què et sembla visitar una mesquita? Al Centro Cultural Islámico Rey Fahd organiten visites guiades gratuïtes.
Un museu que també recomen és la Casa Museo Ricardo Rojas i no tant per la seva col·lecció si no perque potser és un de les poques oportunitats que podeu veure una casa típica d’Argentina per dins. El que nosaltres anomenem Dos ocells d’un tret.
Els bars de Palermo
Palermo és el rival de San Telmo pel que a bars es refereix. L’oferta és inmensa tant de bars com de restaurants. El que no trobeu a Palermo, no ho trobareu en lloc. La zona més famosa és Plaza Serrano, que de fet al mapa la trobareu com Plaza Julio Córtazar. Tots els carrers del voltant estan plens de gent prepent cerveses, això sí, a preus de Palermo.
Hauries de Saber:
Parlemo té molts racons d’Street Art.
Només cal caminar pels carreronets del voltant de Plaza Serrano. Castillo, Fitz Roy i Dr. Benjamín Canard és per nosaltres el millor racó.
Si voleu un dels bars més autèntics, més porteños de la ciutat, teniu el Bar Notable Los Andes, un joia clavada en el temps.
NUÑEZ
El barri de Nuñez està a tocar de Província, al límit de la ciutat però hi ha un punt que val molt la pena visitar.
Ex-ESMA i el Parque de la Memoria
No pot ser, és imperdonable, marxar de Buenos Aires sense visitar la Ex-ESMA. Aquest inmens espai dins de la ciutat, va ser un dels centres de detenció il·legal, tortures i desaparacions durant l’última dictatura militar de l’Argentina.
La visita és gratuïta, guiada i conmovedora. S’ha de ressaltar que a l’Argentian el tema dels Drets Humans i la Memòria Històrica el tenen molt més ben gestionat que a Espanya.
Relacionat amb aquest tema, però al barri de Belgrano, hi ha el Parque de la Memoria, per rendir homenatge a totes les persones desaparegudes, les que s’han pogut identificar i a les que no.
Buenos Aires hi ha molts indrets de Memòria Històrica recuperats. A Velez Sarfiel es pot visitar El Olimpo.
Si us fixeu pels carrers veureu plaques a les voreres als punts on van segrestar gent.
A prop de la Ex-Esma hi ha el Museo de las Malvinas, d’entrada gratuïta i si voleu complementar la visita al barri, podeu llegir la Ruta Completa per Nuñez.
L’elecció
Ja hi tornem a ser, no ens sabem resumir i el nostre amor per Buenos Aires ens impedeix “obligar-te” a fer la ruta que posa a les guies. Per això et donem tres opcions per escollir i fer el teu últim dia a Buenos Aires. Una d’elles ja l’hem comnetat, Chacarita, l’atra opció és Belgrano i per últim Villa Crespo.
BELGRANO
Belgrano és un barri que no crida gaire l’atenció, només per dos punts. Però tot i així, a la Ruta completa per Belgrano descobriràs altres indrets.
Els punts claus de Belgrano
Una estàtua de la Llibertat i el barri xinés. La primera la trobareu a les Barrancas de Belgrano i el segon, a l’altre costat de les vies del treun. Tres carrers plens de supermercats on pots trobar tot de productes d’exportació (inclosa l’Estrella) i restaurants aisiàtics.
Hauries de Saber:
També et trobaràs una estàtua de la Llibertat a l’avinguda Callao.
A San Telmo hi ha un edifici que l’interior el va construïr Eiffel. A Belgrano també hi ha l’illa dels museus amb el Museo Sarmiento, el Museo de Arte Español i el Museo Rogelio Yrurtia.
Villa Crespo
Villa Crespo, turísticament parlant, no té res. Però si t’agrada comprar és la teva zona. Si vols veure un barri tranquil agafa una bici i a pedalar.
El barri outlet
Villa Crespo s’està posant de moda, gràcies als locals de roba de moda. Entre Malabia i Thames trobareu tantes botigues i bars amb “onda” com per Palermo.
Si voleu comprar roba de cuir, esteu de sort, hem trobar la zona no guiri: Murillo entre el 700 i el 800.
L’altre zona de compres del barri, però ben diferent de l’anterior, és l’avinguda Warnes. Aquesta zona està plena de locals de peces per cotxes, aquí hi trobaràs tot el que et puguir arribar a fer falta. Un lloc ben curiós.
Per completar la ruta per Villa Crespo us deixem el link a la Ruta completa per Villa Crespo.
Hi ha un bar èpic, el San Bernardo. No us podem dir res més que: Bars, Cafès i Restaurants imperdibles per Villa Crespo.
I si un dels 3 dies per Buenos Aires és diumenge?
No us preocupeu, a Buenos Aires hi ha infinitat d’activitats per fer un diumenge i sobretot en detaquen dues.
La Feria de San Telmo, una fira d’antiguitats que ha anat evolucionant a una fira en general i la Feria de Matadero, una fira d’objectes típics del camp argentí, dels gauchos, que ha anat evolucionant cap al turisme.
Podeu fer les dues, comenceu per la Matadero i acabeu a San Telmo, però si només teniu temps per una: la de Matadero. Aquí veureu boleadoras, facons, bombaches, mates i altres objectes típics de l’home de camp argentí. A més a més, podreu gaudir de balls tradicionals, folclore argentí i sobretot podreu menjar locro, tamales i altres delicies que per la ciutat és més difícil de trobar.
I si et quedes quatre dies?
Oh, que feliç que ens fas, si allargues la teva estada perquè t’hem encomanat una miqueta del nostres amor per Capital. Tranquil·litat, tenim algunes opcions molt interessants que et faran passar de nivell de guiri a turista expert i gaudir de la teva visita per Buenos Aires.
BARRACAS
Barras és un barri de la zona sud de la ciutat, veí de La Boca. Per la seva història manté algunes cases importants i sobretot edificis industrials molt interessants per la seva arquitectura.
Avui en dia el que fa famòs a Barracas és la Calle Lanín, un carreret curtet on les cses estan decorades d’una manera molt especial.
Si us animeu a visitar Barracas, hem preparat la Ruta Completa per Barracas.
COGHLAN
El típic barri d’estil anglès que pots trobar per Buenos Aire,s diem típic perquè hi ha diversos racons, com el Barrio Inglés de XX. Coghlan és un paradis dins d’una ciutat caòtica amb una sorpresa entre els seus carrers d’empedrat: una rèplica de la “casa” d’Ana Frank al Centro Ana Frank. Un imperdible!
Anim’at a visitar aquest bari amb la nostra Ruta Completa per Coghlan.
COLEGIALES
Sentireu per les zones chetes, pijes, de Buenos Aires el Mercado de las Pulgas. Això traduït no deixa de ser uns Encants. No cal que hi aneu, si només esteu de turisme però si sou uns fans de Malfalda, a Colegiales us hi espera una sorpresa, descobreix-la amb la Ruta Completa per Colegiales.
Hauries de Saber:
Ja has trobat l’escultura de la Mafalda vestida de vermell?
No parlem de la San Telmo, que per cert, aquesta va de verd.
PARQUE CHACABUCO
Aquest barri només te’l recomanem si ets un enamorat de Corea. Aquí pots trobar-hi el barri coreà amb botigues i restaurants tot escrit amb coreà i freqüentat en un 80% per coreans o fills de coreans. A la Ruta Completa per Parque Chacabuco, t’ho expliquem tot.
A Retiro tens el Centro Cultural de Corea i a Junín amb gairebé Corrientes també hi ha un restaurant coreà molt autèntic, per si no tens temps d’anar a Parque Chacabuco.
PARQUE PATRICIOS
El govern de la ciutat va tenir la genial idea de construïr-hi un pol tecnològic que reunís les millors empreses del país i a més a més, hi ha mogut la seva seu de govern. Ara, aquest barri allunyat del centre, s’ha converitt en un dels que està en més creiement i gràcies al metro, s’hi pot arribar rapidament.
Parque Patricios està de moda.
A la Ruta Completa per Parque Patricios t’expliquem el nostre bar preferit per menjar una Napo o una Mila a Caballo.
SAAVEDRA
Serem sincers, aquí només hi arriben els experts per treure matrícula d’honor però és una llàstima que el Museo Histórico Cornelio Saavedra rebi tan poques visites l’any. Una joia de l’història d’Argentina. Si hi vas, descobreix tots els racns amb la Ruta Completa per Saavedra.
Una mica més i parem
Encara hi haurà gent que us dirà que us heu d’anar a Tigre. Si claro i nosaltres li sumem La Plata, la capital del la província de buenos Aires o el petit i desconegut Marcos Paz o agafar l’autobus fins a Luján per veure la seva famosa catedral. O els molt experts us recomanaran algun dels Pueblos Gastronómicos com Carlos Keen, Tomás Jofré o Uribelarrea.
En fi, us deixem la Guia Completa de Buenos Aires i vosaltres mateixos perquè no saltres no sabem que escollir amb només 3 dies per Buenos Aires.
Us heu pogut decidir per fer la vostra ruta de 3 dies per Buenos Aires?
Si no sabeu que escollir, feu-vos subscriptors de Fuet i Mtae i deixeu-nos un comentari, explicant-nos una mica la vostra manera de viatjar i quants dies teniu per Buenos Aires i us enviarem al mail, la nostra sugerencia, personalitzada amb els teus gustos, de que fer i visitar amb 3 dies per Buenos Aires.
Però molt millor si us quedeu més temps, Buenos Aires és millor per viure que per turisme.
Quina ruta més espectacular, ara em sembla q amb tres dies no és possible fer-ho tot…
Totalment d’acord, però no sabiem que deixar a fora. Per això hem deicdit explicar-ho (gairebé) tot i que cadascú es faci la ruta al seu gust.