• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 17, 2020

Què Núñez no surti a les guies de turisme ho podem entendre però que no surti la ESMA, és un error garrafal.

El lloc imprescindible per entendre l’Argentina.

Descobreix tot el que no et diuen les guies i blogs de turisme d’aquest barri amb la nostra Ruta completa per Núñez.

La ESMA és un lloc imperdible de Buenos Aires per entendre el seu present.

Què fer i visitar per Núñez

En situació

Núñez, el veí de Belgrano, Saavedra, el petit Coghlam i Vicente López, aquest últim ja als afores dels límits de la Ciudad Autónoma de Buenos Aires, és un barri cent per cent residencial, de cases baixes, tirant a classe alta.

Els seus límits, en línies generals, són Av.Cabildo, Crisólogo Larralde, Zapiola, Congreso, les costes del riu de la Plata i la General Paz que el separa del Partido de Vicente López.

Breu història per parlar al bar

De la mateixa manera que altres barris del nord, com Belgrano o Flores, Núñez també va nàixer com un poble als afores de la ciutat. El seu fundador fou Florencio Emeterio Núnez, un hacendado és a dir, un terratinent i empresari, va oferir part de les terres per a la construcció de les vies del tren i que l’arribada del ferrocarril li va donar un impúls per a la construcció d’habitatges.

Què visitar per Núñez

El barri de Núñez, que queda una mica aïllat del centre perquè encara no hi arriba el metro, té diversos punts d’interès. El més interessant de tots i el que heu de posar a la vostra agenda de punts a visitar a Buenos Aires és la ex-ESMA.

Heu de posar a la seva agenda per exemple el Club Ciudad de Buenos Aires on s’hi han realitzat un parell de sessions del Beldent Random Fest un festival de música molt curiós: 4 escenaris simultànis que s’activen aleatòriament segons on enfoqui el far que hi ha situat al mig del quadrat que formen els esceneris.

La zona dels chetos

Per la vora de l’avinguda del Libertador hi ha diversos clubs esportius freqüentats per la gent d’alt nivell adquisitiu, majoritariament, com el Club Atlético Defensores de Belgrano, el Club Ciudad de Buenos Aires, el Tiro Federal Argentino on també hi ha el Museo del Tiro Federal Argentino o el Club Obras Sanitarias de la Nación, l’estadi del qual se’l coneix com el Estadio Pepsi Music i acull recitales de música.

La zona verda

La placeta Félix Lima és un dels racons verds del barri, amb zona per jocs pels nens i una de les poques pistes de bàsquet que té la ciutat. Una altra plaça important del barri és la Plaza Balcarce, a Cabildo i Juramillo, on hi podem veure una escultura de Santiago César, realitzada a Turín el 1912, anomenada “L’home i les seves Passions”.

Un lloc de tortures clandestí dins a la ciutat?

El punt més emblemàtic del barri, de la ciutat i del país és la E.S.M.A., Escuela de Mecánica de la Armada, lloc de terror recuperat per no oblidar. Aquest edifici va ser un dels centres clandestins de detenció i tortures més grans del país durant la dictadura de Jorge Videla dels anys 70. Actualment, gràcies a la gestió feta pel governs dels Kichner, és un museu per la memòria, la veritat i la justícia de tots els desapareguts. Podeu consutar la pàgina oficial per tenir tota la informació sobre les visites.

L’Ex-ESMA no pot faltar a la teva ruta per Buenos Aires.

També a prop, però a Belgrano, hi ha el Parque de la Memoria, com que fa referència al mateix moment històric i està més aprop de Núñez que de la zona turística de Belgrano, ens explairem una mica més en aquesta Ruta completa per Núnez.

Un dels monuments que més impacten del Parque de la Memoria és el  Monumento a la Víctimas del Terrorismo de Estado. Aquí hi podem llegir els noms i cognoms dels desapareguts identificats, així com l’edat en el moment de la desaparició. Conteu quants n’hi ha i sumeu tots els que no s’han pogut identificar oficialment. Un altre fet que posa la pell de gallina, feu la mitjana de l’edat de les persones desaparegudes. Tota una generació a la merda.

El Museo de las Malvinas

Per acabar aquesta Ruta completa per Núñez us parlarem del Museo de las Malvinas e Islas del Atlántico Sur. Aquest museu es troba al meteix recinte que la ESMA i la seva entrada és gratuïta. Els caps de setmana i els festius, a les 15.00h fan visites guiades.

Si esteu per la zona o teniu nens, és una activitat interessant si us agafa un dia de pluja o molta calor. Si més no, és una manera de pair una mica millor totes les barbaritats que haureu sentit a l’ESMA.

Extra, extra: GRATIS

No us oblideu de visitar la ESMA, hauria de sortir a totes les llistes de TOP 10 que visitar a Buenos Aires. Aprofitem per contar-vos que no va ser l’únic centre clandestí de la ciutat i que tampoc és l’únic que es pot visitar. Vols saber quins altres pots visitar? Deixa’ns un comentari i et contestarem en un mail.

Com que no volem que viatgis patint pel teu pressupost, a Fuet i Mate hem preparat una RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires.

Has anat a l’ESMA i al Parque de la Memoria? Què t’ha semblat?

Tota la guia de coses per fer i vistiar de Buenos Aires.

Deixa un comentari