• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 22, 2020

La Catedral Anglicana de San Juan Bautista no és una església qualsevol. T’expliquem el perquè.

La Ruta Completa per San Nicolás per poder gaudir del barri.

En situació

L’anglicanisme s’origina quan se li va atorgar al Sant Agustí, el 597, evangelitzar als anglesos; establint així l’església de Canterbury. Cap al s. XVI el catolicisme pateix una divisió a causa de l’actitud de l’Església que s’havia allunyat de la senzillesa i l’espiritualitat de la Bíblia. Anys més tard, el rei Enric VIII volia anul·lar el matrimoni amb la seva dona, Caterina d’Aragó, però com que l’església catòlica prohibia aquesta pràctica, el rei va redactar un manuscrit demostrant que la supremacia espiritual pertanyia al monarca i no al Papa.

Així que el 1531, el Parlament anglès va reconèixer en el rei l’autoritat suprema i així fou com l’Església Catòlica va donar l’autoritat a l’arquebisbe de Canterbury, el qual anul·là la unió d’Enric VIII amb Caterina d’Aragó i finalment, el 1534 es va proclamar l’Acte de Submissió del Clergat confirmant al rei d’Anglaterra com els cap suprems de l’església i no el Papa de Roma.

Amb el temps, va anar rebent la influència del protestantisme fins al dia d’avui que es considera una església reformada, ja que no accepta l’autoritat del Papa i catòlica perquè segueix les tradicions de l’església apostòlica.

Breu història per parlar al bar

A Argentina, els orígens de l’Església Anglicana ens situen al 1825 quan es va firmar el Tratado de Amistad, Comercio y Navegación entre Anglaterra i les Provincias Unidas del Río de la Plata, és a dir, l’actual Argentina, que entre altres coses reconeixia als britànics com a residents a Argentina i els donava llibertat per construir els seus temples i institucions.

A Buenos Aires hi ha diverses esglésies anglicanes i la més antiga és la de San Juan Bautista que es troba a 25 de Mayo, 282, al barri de San Nicolás.

Catedral Anglicana de San Juan Bautista

El temple va ser inaugurat el 1831 amb els diners donats de Alexander Williams, el 1964 va ser declarada catedral i des del 2000 és Monumento Histórico Artístico Nacional per ser el temple no catòlic més antic del país.

Els terrenys on es va construir l’església, cedits pel gobernador Juan Manuel de Rosas, eren l’antic cementiri de Nuestra Señora de la Merced, ja que fins que no es va inaugurar el Cementario de Recoleta, que fou el primer cementiri públic de la ciutat, els fidels s’enterraven o a l’interior de les esglésies si tenien els diners suficients o als camp sants de fora.

L’arquitecte fou Richard Adams. Té una planta basilical amb tres naus separades per columnes corínties. Al seu interior hi podem veure vitralls donats per la família del Almirante Guillermo Brown, considerat el pare de l’armada argentina, i un òrgan Bishop.

Deixa un comentari