• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 24, 2020

El Museo de la Ciudad és un museu d’exposicions temporals, situat al barri de Monserrat. Als seus magatzems hi ha moltíssims d’objectes de tots els tipus que els porteños han anat cedint a l’entitat. Allí s’hi pot veure maletes, objectes quotidians, fotografies, joguets, etc.

Alguns dies a l’any fan portes obertes a l’edifici en general. L’objectiu del museu és conservar i mostrar la història de la ciutat i dels seus habitants, així com els usos i costums, l’arquitectura i la manera de viure.

Passeja’t per Monserrat com un expert amb la Ruta Completa per Buenos Aires.

En situació

El museu està ubicat en quatre cases. La principal és la Casa de los Querubines, a Defensa 219, al barri de Monserrat. La casa data de 1894 i fou la casa de l’actiu Niní Marshall. El nom se li deu als querubins que decoren la façana. La casa va ser construïda pel propietari de la famosa Farmacia de la Estrella.

Fa relativament poc que la municipalitat de Buenos Aires també va comprar la Casa de los Altos de Elorriagam la Casa Ezcurra i la Casa de los Altos de Estrella. Aquesta última està al costat de la Casa de los Querubines i les altres dues, sobre Defensa però a l’altre costat del carrer Alsina.

La Casa de los Altos de Estrella data de 1895 i va ser construïda pel propietari de la Farmacia de la Estrella, inaugurada el 1900. Avui en dia és una de les farmacies més antigues de la ciutat i encara manté els mobles i pintures murals originals.

Museo de la Ciudad

El museu es va crear l’any 1968 i des de llavors va recopilant tota allò que els porteños li regalen. Ja se sap, que el que per nosaltres és quotidià, per les noves generacions és tot un misteri. Què els hi diguin als Mil·lènials quan els hi dones un boli Bic i un cassette…no saben com convinar els dos elements.

Per tal de poder mostrar tot el que tenen guardat van variant la mostra, així podem veure-hi una exposició de portes, finestres i altres parts d’edificis ja derruïts o una de la tecnologia entre el 1940 i el 1970 a la llar on podem veure-hi televisors, ràdios, aspiradores, neveres, etc.

És un d’aquells museus que sempre s’han de tenir al radar, ja que cada cert temps és un museu totalment nou. A més a més, si hi sumem que l’entrada és gratuïta l’entrada és força econòmica no hi ha cap motiu pel qual quan passem per Defensa, peguem un cop d’ull si l’exposició ens interessa.

Hauries de Saber

Museo de la Ciudad_Defensa, 219/223. Obert de dilluns a diumenge de 11h a 18h. Entrada 5$. Dilluns i dimecres gratis. Visita 20 minuts.

Al 2020 l’entrada costa $50 i el dia que heu de coordinar la visita és el dimecres, perquè és gratuïta. Al web oficial trobareu tota la informació necessaria i actualitzada.

Deixa un comentari