• Post category:Buenos Aires
 • Post last modified:octubre 24, 2020

La ruta completa per visitar el barri de Monserrat, el més emblemàtic de Buenos Aires.

Tots els punts per visitar, les alternatives gratuïtes i els secrets de Monserrat.

Una guia carregada de sorpreses i d’informació, amb links als llocs per saber-ne més.

Què fer i visitar per Monserrat

En situació

Monserrat és, juntament amb San Telmo, un dels barris més antics de Buenos Aires. La ciutat de Buenos Aires i pràcticament l’Argentina, va nàixer i créixer entre aquests dos barris. San Telmo per tenir el port i Monserrat per tenir la Plaza Mayor. Aquesta plaça és l’actual Plaza de Mayo i en aquell temps s’hi podia trobar els edificis més importants de l’època colonial. Un dels més importants és el Fuerte, el qual s’alçava on avui hi ha la Casa Rosada, el Cabildo que era la seu del viregnat i la Catedral, l’edifici més important religiós.

Per tot això, Monserrat és un dels barris amb més racons per visitar. Apareix a tots els Imprescindibles i Top 10 de les guies però nosaltres volem anar més enllà i volem que marxis de Buenos Aires sent un expert. Aquest és el motiu pel qual t’hem preparat aquesta completa ruta per Monserrat.

Els límits del barri de Monserrat són Av.Rivadavia, Av.Entre Ríos, Av. Independencia fins a Piedras on segueix per Chile i per baix limita amb Av. Ingeniero Huelgo, que el separa del barri de Puerto Madero.

Breu història per parlar al bar

El nom del barri, escrit així, potser us fa mal a la vista, ja que us sona a nom català mal escrit. Doncs sí, resulta que Monserrat és el nom castellanitzat del nom Montserrat en català. El nom li ve de l’església de Nuestra Señora de Monserrat, que el català Juan Pedro Serra va fer construir a l’arquitecte Antonio Masella en honor a La Moreneta, l’any 1750. De fet, a l’interior de l’església, situada a l’Av. Belgrano 1151, hi ha una rèplica de la Verge dels catalans amb la Senyera.

A més a més a l’altar hi podem contemplar la reprensentació de les Muntanyes de Montserrat. L’església de Monserrat és la tercera més antiga de la ciutat, data de 1755 i ha sigut declarada Monumento Histórico Nacional.

No està de més comentar que el barri no sempre s’ha anomenat Monserrat. Durant la primera divisió administrativa de la ciutat, el governador del moment, Miguel de Salcedo, va denominar-lo San Juan. Fou anys més tard, el 1769, durant la segona divisió administrativa que se li atorgar el nom actual.

Durant els s.XVIII i XIX també se’l coneixia com el “Barrio del Tambor” o “Barrio del Mondongo”, ja que era una de les zones on vivien els esclaus africans. El primer nom li ve de les festes que feien al carrer on la protagonista era la música i l’instrument més representatiu el tambor. El segon nom li ve del plat de cuina, el mondongo en el qual s’utilitzen els budells dels animals, una espècie de callos.

Els negres de Buenos Aires i de bona part de Sud-Amèrica provenien de la costa atlàntica d’Àfrica, des d’Angola fins al Congo. Buenos Aires era el port on desembarcaven els esclaus que després serien portats per tot el subcontinent com a mà d’obra.

Què visitar per Monserrat

Monserrat està a totes les guies de Buenos Aires i és que té algunes de les zones més importants de la ciutat. Passejar per aquest barri és un recorregut per la història d’Argentina, això és perquè entre els seus límits hi han tingut lloc alguns dels esdeveniments més importants del país. Com per exemple el Cabildo Abierto de 1810 que fou l’inici de la Revolución de Mayo, o abans, les invasions angleses amb el Convento de Santo Domingo com a protagonista. Dins d’aquest convent hi ha una petita part de la història, quatre banderes angleses que els argentins els van guanyar durant les invasions.

Seguint amb la història, si ens traslladem uns segles abans, tenim la fundació de la ciutat a mans de Juan de Garay. És a dir, per cada carrer s’hi respira història i per això no volem deixar cap racó del barri fora d’aquesa guia completa per Monserrat.

Hauries de Saber:

Els noms dels carrers Defensa i Reconquista recorden les invasions angleses de principis de 1800

Gràcies a les victòries porteñes sobre els anglesos, va ser quan es van veure capaços per lluitar per la seva independència.

Monserrat és un dels barris on més es pot apreciar el canvi de pensament que hi va haver a finals del segle XIX, iniciat amb la Generación del 80, per deixar enrere la ciutat colonial. Algunes de les accions van ser l’obertura de les diagonals Nord i Sud o l’impressionant Av. de Mayo.

Aquesta avinguda mirava l’Europa del moment amb edificis tan importants com el Palacio Barolo o llocs tan representatius com el Café Tortoni o el Palacio del Congreso de la Nación Argentina a la Plaza del Congreso.

Precisament el tram de Plaza de Mayo a Plaza del Congreso, passant per Av. de Mayo, és un dels circuits més bonics de Capital, que recomanem fer d’anar i tornada, per no perdre’s cap detall.

Plaza de Mayo

Plaza de Mayo és la plaça més famosa de Buenos Aires i per això és el primer punt que explicarem en la nostra guia completa per Monserrat. La plaça està envoltada per alguns dels edificis més emblemàtics del país, començant per la Casa del Gobierno, és a dir de la Casa Rosada on al darrere hi ha el Museo de la Casa Rosada o del Bicentenario que mostra les runïnes de la Aduana Taylor i del Fuerte, així com un recorregut per la història del país. Al museu també podem veure l’evolució de la Plaza de Mayo al llarg del temps.

Tan la Casa Rosada, com el Museo de la Casa Rosada es poden visitar gratuïtament.

Enfrentats a la Casa Rosada hi trobem l’edifici de la Legislatura de la Ciudad de Buenos Aires, un edifici de 1925 que es pot visitar gratuïtment concertant la cita, el Cabildo i el Palacio del Gobierno de la Ciudad de Buenos Aires. El Cabildo era l’organ de poder més important durant l’època colonial i actualment està recuperat com a Museo de la Revolución on podrem aprendre, entre altres coses, que vas ser la primera presó de la ciutat.

Hauries de Saber:

Sota de la Plaza de Mayo hi ha els fonaments del que havia de ser un monument gengant que conmorés la Revolución de 1810.

Els túnels que recorren el barri de Monserrat, són en bona part, llegenda urbana.

Sobre Rivadavia hi ha la Catedral Metropolitana, on a la façana hi ha la flama eterna al soldat desconegut i al interior mausoleu del General San Martín. La dada curiosa és que San Martín, el Libertador d’Argentina, Xile i Perú era masó i per això no pot estar enterrat a la nau central. Per si això fos poc, el mauseleu va quedar petit i l’ataut jau inclinat. Això sí, cada dues hores podrem veure el canvi de guardia dels seus fidels Granaderos que van des de la Casa Rosada fins a la Catedral.

Al costat de la Catedral hi destaca l’edifici del Banco Francés i el del Banco de la Nación, que fou on s’hi construïgué el primer Teatro Colón. Aquí dins hi ha una de les històries de fantasmes que podem sentir per Buenos Aires, ja que en l’època colonial, al solar hi havia el camp sant de la primitiva església.

A l’altre costat hi ha el Ministeri de Hacienda, un edifici que no surt a moltes guies però que hauria, per ser història viva del país. T’has fixat que el marbre de la façana està marcat? Això són les restes del bombardeig que van produir els militars el 1955 contra la població civil que s’agrupava a la plaça per donar la benvinguda a Perón. Un cop d’estat fallit políticament però que va marcar la història dels pròxims anys.

Monuments de la Plaza de Mayo

Sobre la mateixa Plaza de Mayo hi ha el monument a Manuel Belgrano, qui es considera el creador de la bandera Argentina. La nota curiosa és que Belgrano sembla que estigui cabalcant un poni, més que un cavall. Aquí es va produir una desproporció en l’escala, ja que l’escultura del General i la de l’animal, les van realitzar dos escultors diferents.

Hauries de Saber

A la Plaza de Mayo hi havia enterrada una Caixa del Temps.

Darrera del monument a Belgrano podem trobar la placa que explica que Perón va enterrar un missatge pels joves del futur.

L’altre monument de la plaça és la Piràmide de Mayo, construïda per recordar els fets del maig de 1810. Pel voltant de la piràmide, els dijous, encara hi ha la ronda de las Madres de Plaza de Mayo reclamant els seus fills desapareguts durant l’última dictadura que patí Argentina.

Si vols descobrir més anècdotes i secrets sobre la Plaza de Mayo, com per exemple el que amaga la Piràmide de Mayo, no et pots perdre l’entrada que li hem dedicat especialment.

Los Bajos

La part de darrera de la Casa Rosada s’anomena Los Bajos, si hi aneu, ho entendreu ràpidament i és que la zona fa baixada cap a Puerto Madero fins arribar al Rio de la Plata. La veritat és que quan es va fundar la ciutat, per aquí hi passava el riu, per això on avui hi ha la Casa Rosada, hi havia l’aduana Taylor.

Avui en dia aquesta zona ha estat recuperada i posada en valor, unint el barri de Monserrat amb el de Puerto Madero per un elegant passeig.

Just darrera de la Casa Rosada ens trobarem amb l’escultura de Juan de Garay, el fundador de la ciutat, acompanyat per un fill de l’arbre de Gernika. La Plaza Colón amb una escultura de Colón que no senyala enlloc, tot i que actualment està desmuntada perquè l’han de traslladar a Mar del Plata que actulament l’han traslladat a Costanera.

El govern de Cristina Kirchner hi va instal·lar una de les poques escultures dedicades a una dona que podem trobar per Buenos Aires, la de Juana Azurduy, però durant l’època de Mauricio Macri es va traslladar davant de l’antic seu de Correos, l’actual Centro Cultura Kirchner, però això ja forma part de San Nicolás.

Si passegem per l’avinguda Paseo Colón podrem veure l’edifici del Ministerio de Defensa, que obre se les seves portes la Noche de los Museos. També hi ha l’edifici de la Aduana amb l’escultura de Perón i el Colegio Industrial Otto Krause, que porta el nom de l’argentí que fundà la primera escola tècnica del país.

Els inicis de l’educació a l’Argentina

La Manzana de las Luces i la Iglesia de San Ignacio també es troben a Monserrat, aquests dos punts són importants, ja que va ser des d’on els jesuïtes van impulsar la cultura a Buenos Aires durant els s.XVII i XVIII. Fins i tot, l’edifici principal fou la seu de la Universidad de Buenos Aires, la qual es creà en una cerimònia a la Iglesia de San Ignacio el 1821 i on hi donà alguna conferència el mateix Albert Einstein.

Al costat de l’església, s’alça el Colegio Nacional de Buenos Aires, el més prestigiós del país i on hi han estudiat personalitats destacades de la història del país com Cornelio Saavedra, Mariono Moreno, Manuel Alberti, entre molts d’altres, alguns dels quals van arribar a ser presidents de la Nació.

Racons entre Monserrat i San Telmo

Si seguim per Bolívar, gairebé arribant a l’Av. Belgrano, ens trobarem amb un dels secrets desentarrets de Buenos Aires. La Casa Lepage ha estat restaurada però abans l’equip d’arqueologia de la ciutat va poder excavar-la i extreure’n molta informació.

Per aquesta zona també destaquen sobre la Calle Defensa los Altos de Elorriaga i los altos de Ezcurra, dues vivendes de l’època colonial. Aquestes cases eren de comerciants espanyols i des dels seus terrats podien veure els vaixells que passaven pel riu.

També al carrer Defensa hi ha el Museo de la Ciudad, la Capilla de San Roque annexada a la Basílica de San Francisco i el Convento de Santo Domingo on hi ha el mausoleu de Belgrano.

Davant mateix de la Basílica de San Francisco hi trobem quatre escultures alegòriques de la Mecànica, la Navegaci,, l’Astronomía i a la Geografía. Aquestes estan just al costat de l’entrada al museu de la AFIP, que es pot visitar gratuïtament però s’ha de concertar cita.

L’altre museu que podem visitar en aquesta zona es troba ubicat al carrer Moreno. Per visitar el Museo Etnográfico Juan B. Ambrosetti s’ha d’abonar un bo contribució.

Hauries de Saber:

A Balcarce 139, dins de l’edifici, hi ha l’Antic Congreso de la Nación.

L’edifici es pot visitar gratuïtament de dimarts a dijous de 15.00 a 17.00h.

Us presentem el Pasaje Santamarina un d’aquells racons curiosos de Buenos Aires, possiblement no surti a gaires guies de turisme, però ja que estàs per Buenos Aires perquè no arribar-s’hi?

Aquest passatge és un dels tants que hi ha a la ciutat de Buenos Aires, es tracta d’un edifici de principis de 1900 amb forma de L i entrada doble per Chacabuo i Mexico, al barri de Monserrat.

Són 35 habitatges, 17 a la planta baixa i 18 repartides entre el primer i el segon pis. El comerciant gallec de Ourense Ramón Santamarina va encarregar a l’arquitecte alemany Karl Nordmann la construcció d’aquest singular edifici amb la intenció de convertir-lo en cases de lloguer.

Ramón Santamarina va arribar a l’Argentina quan tenia 16 anys i es va instal·lar a Tandil on va treballar al camp. Amb el que anava guanyant, anava comprant bous i carretes per tal d’iniciar un negoci de transport amb el qual va fer una gran fortuna i va poder adquirir diferents cases i fundà la firma de Santmarina e Hijos, que es dedica a garantir les operacions entre els ramaders i els frigorífics i altres àmbits econòmics com l’administració urbana i rural i fins i tot han participat en la fundació de diversos pobles d’Argentina. A Tandil hi ha diversos punts que recorden a aquest estimat comerciant gallec com un carrer, un hospital i un monument obra del català Miquel Blay.

Diagonal Sur i Diagonal Norte

La Diagonal Sur o Av. Presidente Julio Argentino Roca té una escultura de qui fou un dels presidents d’Argentina més controvertits, Julio Argentino Roca. Per això, el momument sempre està decorat amb alguna referència a les tribus patagòniques, reivindicant el que Roca els va treure durant la Campaña del Desierto. També a la Diagonal Sur hi ha l’edifici del Ministerio de Planificación Federal, Inversión Pública y Servicios que al seu interior té el Museo Participativo Minero, MUMIN, és a dir, de la mineria. La visita al MUMIN és gratuïta però s’ha de reservar.

La Diagonal Norte o Av. Roque Sáenz Peña té, precisament, un monument a aquest polític qui fou l’impulsor de la llei electoral de sufragi secret i obligatori. Aquesta diagonal uneix la Plaza de Mayo amb la Plaza Lavalle, passant per l’Obelisco.

Val la pena recorrer-la per contemplar alguns dels edificis més bonics de la ciutat que daten de la década del 30. Un exemple és el que es coneix popularment com la Colmena, l’edifici First National Bank of Boston o el que hi ha just al costat, l’edifici Bencich.

Avenida de Mayo

L’avenida de Mayo és una de les avingudes més maques del a ciutat. Us recomanem que mentre passegeu per Av. de May, no us oblideu de mirar cap a dalt per contemplar edificis com el de la Casa de la Cultura, l’antiga seu del Diario la Premsa, que connecta amb el Palacio del Gobierno de la Ciudad de Buenos Aires o el Palacio Vera, d’estil art nouveau francès. També sobre Av, de Mayo hi ha el Cafe Tortoni, un dels cafès més emblemàtics de la ciutat.

Hauries de Saber:

L’edifici del diario La Prensa estava conectat amb els tallers d’impresió a través de tubs d’aire comprimit.

Si entreu a l’actual Casa de la Cultura, a la botiga de reglas, podreu veure encara avui el mecanisme.

Aquesta avinguda és, possiblement, el millor exemple de l’Argentina de finals del 1800. Una avinguda europeitzada, construida per italians i habitada per espanyols. La seva assemblança amb la Gran Via de Madrid es deu a la quantitat de restaurants, teatres de zarzuelas i cafès que s’hi van instal·lar.

A l’avenida de Mayo, per l’altre costat de 9 de julio, ens trobarem amb la part més espanyola de l’avinguda amb edificis com el Hotel Castelar i el Hotel Chile. Però sense cap mena de dubte la nena bonica del carrer és el Palacio Barolo d’estil academicista i dissenyat seguint una estructura basada en la Divina Comedia de Dante Alighieri. Sense oblidar-nos de l’edifici del costat, la Immobiliaria.

Fer un cafè a l’Av. de Mayo

Per aquesta avinguda hi trobarem alguns dels Bars Notables de la Ciutat, com el ja citat Café Tortoni o el 36 Billares. També hi ha la Confiteria del Hotel Castelar, el restaurant Iberia i el London City, recientment reformat. Si us guieu per les guies per a guiris, haureu de fer cua per entrar al Tortoni, però si voleu conèixer l’autèntica vida dels habitants de Buenos Aires, feu un cafè al 36 Billares.

Hauries de Saber:

El 36 Billares és l’únic Bar Notable que les seves cambreres són dones.

A l’Argentina el cambrer es diu moso i van uniformats amb camisa i corbatí.

Plaza del Congreso

La Av. de Mayo comunica la Casa del Gobierno de la Nación amb el Congreso de la Nación, un dels edificis més imponents de la ciutat, que també es pot visitar gratuïtament. La Plaza del Congreso és un conjunt de places envoltades tant d’edificis emblemàtics com formades per monuments representatius. La rèplica de l’estàtua Del Pensador de Rodin firmada pel mateix escultor, el Monument a Mariano Moreon o el Monumento a los Dos Congresos, en son alguns exemples.

La Plaza del Congreso té tans racons per descobrir que n’hem fet una entrada a part.

Parroquia Nuestra Señora de la Rábida

La Parroquia Nuestra Seóra de la Rábida, al barri de Monserrat, és d’aquelles esglésies que crida l’atenció i precisament no és per la bellesa del seu edifici. Vols saber més sobre aquesta insòlita església i el perquè d’aquest edifici tan poc convencional?

La congregació de Nuestra Señora de la Misericordia va ser fundada per Maria Josefa Rosello, a l’edat de 27 anys, a Savona. El seu lema és “El cor a Déu i les mans al treball”, i amb aquesta idea, arribaren el 1875, les primeres monges de la congregació a Argentina amb la finalitat de cuidar els malalts de les epidèmies que per aquells moments afloraven la ciutat a causa de la gran onada d’immigrants europeus que havien arribat a una ciutat poc preparada per aquell augment demogràfic.

El 1884 es van establir a Luis Sáenz Peña amb Av. Belgrano i dos anys més tard van edificar la Capella. 30 anys després, es va traslladar el Colegio de la Misericordia, fundat el 1877 al carrer Lorea 269 fins que el 1947, la propietat va passar a mans dels “Christian Brothers”, una congregació irlandesa.

Del 1974 al 1986, l’edifici va quedar com escola de nens necessitats, ja que la congregació anterior s’havia traslladat a San Isidro buscant un lloc més gran. El 1988, en una de les parts que havia sigut l’escola, es va construir la Parroquia Nuestra Señora de La Rábida, que podem veure avui en dia. De la congregació de las Hermanas de la Misericordia, en queda la porta que dóna accés a la parròquia a Luis Sáenz Peña. El 2009 es va entronitzar una Imatge de Nuestra Señora sota l’advocació de la titular de la Parroquia.

Tant l’edifici com l’interior de la parròquia són estranyament sorprenents, per fora ningú diria que hi ha una església i si hi entrem, la veritat, tampoc ho sembla. En lloc d’haver-hi la típica distribució de nau, amb l’altar en una punta i tots els bancs en línia recta, d’esquena a la porta i mirant cap a l’altar, aquí ens trobem amb un altar al costat i els bancs en forma d’amfiteatre. Tot l’interior és de fusta, fins i tot la talla i el viacrucis. Al pati hi podem veure una imatge de la verge.

La Santa Senyora de La Rábida també se la coneix com la Senyora dels Miracles ja que es diu que quan els musulmans van invadir España, els creients van llençar al mar, des del Puerto de Palos, una imatge de la Santa amb l’objectiu de protegir-la dels moros. Temps després, uns pescadors la van pescar i li van crear un temple.

El nom conjunt li ve del Miracle de trobar-la, que ella mateixa va decidir el lloc on li havien de construir la capella i que Ràbida és sinònim de mesquita. Tal fou la importància d’aquesta Santa, que fins i tot Colón li va anar a resar abans de tenir la conversa amb la Reina Isabel a fi de convencer-la de la seva idea d’anar a l’Índia per l’altre costat de la Terra i que el Papa Juan Pablo II la va entronitzar com a Mare, Reina i Senyora de Palos de la Frontera i d’Amèrica i Estrella de l’Evangelització.

Museus de Monserrat

Per completar aquesta guia per Monserrat hem de parlar de museus del barri. A parts dels que hem nombrat, també podem visitar el Museo del Pueblo, que es troba a Av. Mayo 930 i on podrem veure llibres, pintures, vestuari i tot un seguit d’objectes relacionats amb la vida de Eva Perón.

A Rivadavia 830 hi ha el Museo Mundial del Tango que fa un recorregut per la història del tango des de meitat del segle XIX fins a l’actualitat.

Un museu extrany, és la Botica del Ángel, a Luis Sàenz Peña al 541, un edifici que si per fora ens crida l’atenció, per dins ens deixarà sense paraules.

El Museo Nacional de la Historia del Traje, sobre Chile 832 ens pot servir com a opció un dia de pluja.

A Hipólito Irigoyen, el 1420, hi ha el Museo Casa Isaac Fernández Blanco que porta el nom de qui fundà el primer museu privat del país per mostrar la seva col·lecció d’art i d’instruments musicals.

Si t’agraden els museus o t’ha tocat dies de pluja, no et preocupis. T’hem preparat una guia amb tots els museus que hem vistat per Buenos Aires.

Esglésies, convents i Temples de Monserrat

Com que Monserrat un dels barris més antics de la ciutat, també és un dels que té més convents i esglésies.

Al carrer Defensa n’hi ha dos, la Basílica de San Francisco i el Convento de Santo Domingo, on hi ha el Mausoleo del General Belgrano, un dels homes més importants en la història d’Argentina, que va néixer i viure al solar on avui hi ha l’edifici Calmer, a Belgrnao 420.

Al barri també hi ha l’església dels bascos, la Iglesa de San Juan Baptista, a Alsina amb Piedras.

Els escocesos també tenen el seu temple, la Iglesia Presbiteriana San Andrés del Centro, a l’avinguda Belgrano amb Perú i els asturians poden resar a la seva patrona de Covadonga a la capella de San Roque, annexada a la Basílica de San Francisco. Els bascos també tenen al barri el centre cultural asturià, a Solís 475, un edifici amb una façana espectacular.

Seguint per Avenida Belgrano, passant 9 de julio, ens trobarem amb la ja nombrada Iglesia de Nuestra Señora de Monserrat i la també citada Parroquia Nuestra Señora de la Rábida, d’arquitectura moderna.

Més edificis i monuments imperdibles

Podriem acabar aquí però llavors no seria la guia més completa de Monserrat. Així que encara ens queden per descobrir, monuments, botigues, bars i edificis emblemàtics.

La Farmacia Estrella, a Defensa amb Alsina, just al costat del Museo de la Ciudad, sobre Defensa és una de les farmàcies més antigues del barri.

El bar Puerto Rico sobre Alsina conserva l’estil dels bars senyorials que tota gran ciutat a de mantenir.

Un edifici que passa desapercebut a molts turistes és l’ex-fàbrica de la Ferretería Hirsh, Aquest edifici guarda dos secrets un el podem veure a la seva façana, on encara conserva una mostra del seu passat amb l’escultura del ferrer. L’altre secret haurem d’entrar-hi i anar de discoteca. Actualment és el Club Museum però l’interessant és que l’interior el va fer Eiffel.

També sobre Perú, a l’encruament amb Belgrano hi ha un dels meus edificis preferits de Buenos Aires, l’edifici Otto Wulff. Aquest edifici data de 1912 i és de l’arquitecte Morten F. Rönnow, el mateix que construï l’esglèsia dinamarquesa del barri de San Telmo i d’estil modernisme alemany, és a dir, Jugendstil.

Monserrat no és dels barris que tinguin més monuments de Buenos Aires però per si ets un amant de l’escultura, t’hem preparat un detall dels Monuments més Importants per Monserrat. Sobre alguns d’ells ja n’hem parlat durant aquesta ruta completa però en aquesta entrada en particular, afegim algun detall més i alguna cosa simbòlica.

Ara potser sí, que li posem punt i final a la nostra ruta completa per Monserrat. Segurament encara ens queda algun racó per descobrir, però aquesta és la màgia de Buenos Aires.

Extra Extra: GRATIS

Com que no volem que marxis amb les mans buides t’hem preparat dues guies per a pressupostos motxillers:

La ruta GRATIS per Monserrat, San Telmo i La Boca. Tot el que pots fer per aquests tres barris claus de la ciutat de Buenos Aires.

Si viatges amb pressupot motxiller per Buenos Aires estàs de sort. Fuet i Mate hem preparat una RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires.

Et deixem l’enllaç a un video excepcional sobre Monserrat. Reconeixem que avui en dia és una mica caspós però les imatges i fotografies que mostren són molt interessants: “Buenos Aires, ciudad secreta”

I tu, quin és el teu edifici preferit de Monserrat? Tens algun dubte? Deixa’ns un comentari i tan aviat com poguem, el respondrem.

Tota la guia de coses per fer i vistiar de Buenos Aires.

This Post Has 2 Comments

 1. cocuca

  Aquest barri es “the place to be”! Quin munt d’informacio! I a mes a mes tots els links! Vaya currada de post ;o)

  cOcUcA

  1. fuetimate

   Gracies 🙂
   Monserrat és el barri del “centre”, com que és un dels primers de Buenos Aires és el que té més edificis històrics i més història.

Deixa un comentari