Passejant per Buenos Aires, veureu alguns bars que tenen a la porta el cartell de “Bar Notable” o “Café Notable”. Aquesta idea ens sembla genial, és una manera molt bona d’agafar l’ambient, però atenció que no tots els bars notables són iguals.

Avui, anem a aprendre la història i la cultura de Buenos Aires a través dels seus bars.

Segurament el bar més famós de Buenos Aires és el Cafe Tortoni, que es troba a l’avinguda de Mayo i que surt a totes les guies de turisme. És un bar molt bonic, però és d’aquells on els seus parroquians ja no tornen, són guiris.

Les Bares Notables una idea genial.

A Fuet i Mate, no ens volem quedar en aquests punts turístics i fent honor al nostre sobretítol, volem fer incís als altres bars destacables de Buenos Aires, no guiris. Aquells Bars Notables que no surten a les guies.

bares notables buenos aires

Anem a veure què és això de Bar Notable i perquè a nosaltres ens agrada tant.

En situació

El concepte de Bar Notable és totalment turístic, és una distinció que dóna la ciutat de Buenos Aires als bars, billars, restaurants o cafès que compleixen un seguit de condicions.

Per exemple antiguitat o per la importància dels seus clients o per activitats culturals significatives, entre altres i que formen part del patrimoni cultural de la ciutat, però que no els ajuda econòmicament de cap manera.

Hauries de Saber:

Visitar un Café Notable és part de la història de Buenos Aires

Els Bars Notables s’han agrupat en una espècie d’associació on acostumen a organitzar esdeveniments conjuntament. Per exemple la “Semana del Copetín” o “Música en los Bares Notables” i d’aquesta manera, jugant amb l’ambient i l’etiqueta de Bar Notable, donen un valor afegit als clients.

Hi ha dos tipus de Bars Notables, els chetos (pijos) i els cafès. Tots ells tenen la seva història i els seus parroquians particulars. Els que són més elegants acostumen a ser més cars i tenir una clientela adinerada. En canvi, els altres, són els bars de barri de tota la vida.

Molts d’aquests Bars Notables, sobretot els més de barri, tenen la típica forma de cafès, on pots fer el cafè, la picada amb la cervesa o menjar, generalment, minutas. S’acostumen a caracteritzar per tenir lletres amb fileteado, decoracions de cartells i botelles velles i mobles de fusta.

Bares notables fora de les guies

Aquest tipus de bar, típic de Buenos Aires, el podem trobar per qualsevol barri i la gran majoria de barris en tenen algun de declarat Bar Notable.

Evidentment San Telmo, San Nicolás i Monserrat són els barris que més en tenen, ja que són els barris més antics de la ciutat.

San Telmo, Bars Notables per tots els gustos

Com hem comentat, San Telmo és un dels barris que més Bars Notables té, ja que és un dels barris antics de la ciutat. En aquest barri tenim la sort de tenir bars dels dos estils, dels clàssics i dels chetos.

Si passegem per San Telmo tenim el Bar Plaza Dorrego, a la plaça homònima i el bar Seddon, també sobre Defensa.

El Bar Plaza Dorrego és un dels més visitats pels turistes perquè es troba a la plaça més famosa del barri. Però a Fuet i Mate, aquests llocs on no escoltes l’idioma del país, no ens acaben d’agradar, així que seguim caminant per Defensa que en trobarem 3 dels nostres preferits.

A Defensa amb el Parque Lezama tenim el Hipopótamo i el Británico, aquests dos amb l’estil 100% de bar porteño.

Aquests dos bars, enfrontats l’un davant de l’altre són ideals per descansar després de realitzar la Ruta Completa per San Telmo que us hem preparat.

El Café La Poesía, a Chile 502, també ens cridarà l’atenció per l’ambient a clàssic que té, així com El Federal, a Carlos Calvo, 595. Tots dos són del mateix grup empresari, per això no ens ha de sorprendre que tinguin la mateixa carta i que també la comparteixin amb el Margot de Boedo i el Celta Bar a San Cristóbal.

San Telmo no només viu de Bares Notables, descobreix tots els bars, cafès i restaurants imperdibles del barri.

Un dels que no ens podem saltar és el Bar Defensa, a Defensa i Cochabamba. Si entreu aquí, feu una picada amb una cervesa, típic d’un vespre porteño. Ara, no volem queixes ni sobre la qualitat dels embotits ni sobre la de la cervesa…nosaltres només us diem que és clàssic 😉

El Bar Sur, a Estados Unidos 299 és també un dels Bares Notables del barri, dels de nivell econòmic i elegància.

D’aquest barri ens falta entrar al Sur i al Seddon, però és que no són gaire del nostre estil. Igualment, és un tema pendent. Ara que hem fet tots els que ens agraden, obrir fronteres.

Monserrat, els Bars Notables més famosos

El barri de Monserrat és un barri imperdible de Buenos Aires. Aquí hi ha passat de tot i hi segueix passant, per això és un dels que més Cafés Notables té.

El Los 36 billares, a Av. Mayo, Monserrat, és un clàssic, sobretot la seva planta baixa, plena de billars. En aquest bar recomanem venir-hi després de dinar, a la tarda, quan les taules de billar s’omplen d’homes jugant i les taules de dones xarrant.

Al Los 36 billares, els meseros, són noies.

La Avenida de Mayo és una de les avingudes clàssiques de la ciutat, que sempre ha tingut un paper destacat, ja que comunica la Casa de Govern amb la Seu Judicial. Per això és un dels carrers que més Bars Notables té.

Precisament a l’Avenida de Mayo, al barri de Monserrat, podem trobar l’èpic Café Tortoni, situat al Top 10 de totes les guies i la veritat, que sorprenentment econòmic.

Segurament haureu de fer cua per entrar-hi i a dins només hi trobareu brasilers i espanyols. L’interior és molt bonic, val la pena entrar-hi, però no us oblideu de visitar qualsevol dels altres Bars Notables que us expliquem avui.

Los 36 Billares, tarda porteña

A prop del Tortoni, sobre Avenida de Mayo i a la cantonada amb Perú, hi ha el London City, que després de la restauració que n’han fet ha perdut tota la gràcia que tenia.

Passat la 9 de Julio, seguint per la Avenida de Mayo, hi ha el Iberia, lloc on es reunien els republicans durant la guerra civil espanyola.

No et perdis cap racó de Monserrat amb la nostra Ruta Completa per Monserrat.

També destaca la Confetería del Hotel Castelar, allí on hi va arribar a viure-hi el poeta Lorca.

Seguim pel barri Monserrat, però sortim de la Avenida de Mayo. A San Jo´se 524, tenim el Café Moserrat una mica amagat del bullici del barri però realment acollidor. I potser només per veure MonTserrat ben escrit, ja val la pena anar-hi a fer un cafè.

Cafe Montserrat

Hi ha molts bars de Buenos Aires que van començar essent un “Almacén”, és a dir, com una botiga de barri. Aquí hi venien productes a granel i també servien begudes.

El Bar Colonial és un d’aquells bars que antigament era un “Almacén”, a Perú i Belgrano. Avui ha perdut una mica la gràcia, ja que és un dels que forma part del grup empresarial que hem parlat anteriorment, però bé, confessem que nosaltres hi anem molt perquè ens encanten les finestres.

Hauries de Saber:

Al Colonial s’hi va rodar la famosa escena de 9 Reines, del bitllet de 100$ trencat.

La Puerto Rico es manté en una de les zones més antigues de la ciutat, a Alsina i Defensa. Aquest lloc és per anar-hi a menjar i als anys 30 va ser remodelat seguint l’estil art decó.

Al l’Hotel Castelar, al Querandí a Perú 302, al London City, al Iberia i al Puerto Rico encara no hi hem entrat.

San Nicolás, els Bars Notables senyorials

Si volem recorrer els Bars Notables del barri de San Nicolás també tindrem feina. Aquí també en tenim de tots els gustos i n’hi ha un dels nostres preferits.

Al barri de San Nicolás hi ha l’edifici de Tribunales i això fa que molts bufets d’advocats estiguin allotjats a la zona.

També a Plaza Lavalle hi ha el Teatro Colón, l’òpera de Buenos Aires, per tant, us podeu imaginar l’estil de gent que passeja per aquí.

Per acabar de posar-nos en situació al barri, a la part del “bajo” hi ha la city, zona sempre relacionada amb les finances i per tant, s’hi poden trobar molts bancs.

Passeja per San Nicolás amb la ruta nostra ruta completa.

Amb tot això, el que volem dir-vos és que possiblement és el barri on hi ha més Bares Notables, dels que nosaltres cataloguem com elegants o chetos.

Per San Nicolás, tenim el Bar Lavalle, a Lavalle i R.Peña i el Bar Vidou, sobre diagonal norte. El Boston City ens espera a Florida al 165.

A Montevideo 723, ens trobem amb el sorprenent Café Thibon. El American Bar i el Celta Bar també els podem trobar al barri. El primer a Roque Sáenz Peña al 632 i el segon a Sarmiento, 1701.

A Tucumán al 535, hi ha el Claridge’s. Si volem veure ballar tango, hem d’anar a la Confiteria Ideal, a Suipacha, 384.

Si anem al Colón, podrem tornar a fer un cafè al reober Petit Colon, a Libertado 505. The Brighton a Sarmiento 645 és un dels que en falta descobrir del barri.

Si passegem per Corrientes, ens trobarem amb el sorprenent aparador de El Gato Negro, a Corrientes 1669 i un parell de carrers més a prop del Obelisco, el 1453 hi ha La Giralda amb els seus famosos Churros. Aquests dos són dels més visitats perquè es troben a Corrientes.

Un dels nostres preferits d’aquest barri es troba a Tucumán 1700, i és el sobri Mar Azul. Aquí encara es manté l’estil de clientela de tota la vida, on s’hi pot fer un aperitiu o portar els apunts per estudiar i demanar un cafè.

D’aquest barri ens en falta visitar d’altres, per exemple el Lavalle, el Boston City, el American, el Claridge’s i el Petit Colon.

La Boca també té Bars Notables

Si parlem dels barris més antics de la ciutat, no ens podem oblidar de La Boca, que evidentment també té Bars Notables que criden l’atenció.

El nostre preferit d’aquest barri és el Café Roma, a Olavarría 409, de fet és l’únic que hem visitat.

El Estaño 1880, a Aristóbulo del Valle al 100, La Perla a Pedro de Mendoza al 1899 i la Buena Medida a Suarez, 101 són els altres Bares Notables del barri dels colors.

Així que tenim feina per La Boca. La pròxima vegada que hi passegem, per millorar la Ruta Completa per la Boca, entrarem a algun dels que ens falta.

Almagro el nostre barri preferit i els seus Bars Notables

A Almagro també n’hi un parell de Bars Notables que realment valen la pena, a part dels que us hem recomant a Bars, cafès i restaurants imperdibles.

Un dels més famosos és el 12 de Octubre o més conegut, Lo de Roberto, que es troba a prop de la Plaça Almagro a Bulnes, 331 i que és famós per ser un dels que encara conserva el tango cantat en directe. 

Posa Lo de Roberto a la teva agenda per Buenos Aires.

Passejar per Almagro és un dels punts que has de fer si vols conèixer un barri autèntic i sortir de la zona turística. Per això t’hem preparat la Ruta Completa per Almagro, perquè no et perdis res i practiquis el turisme no guiri.

La Perla bar notable

Un altre bar que ens encanta és El Banderín, a més a més, està en la nostra zona preferida de TOT Buenos Aires. A Guardia Vieja, al 3600 ens hi espera un bar ple de banderins de futbol. Atenció que si el vostre no hi és, estaran encantats que els hi porteu per completar la col·lecció. Tinc pendent portar-los el del Lleida.

A Corrientes, al 3787, trobem el Símbolo. Un bar que sembla que no li passin els anys. Té tota la onda que ha tenir per ser un bar modern però amb l’estil antic i de moment (2016) els parroquians encara no porten barba ni ulleres de pasta. Aquí podreu veure el Barça sempre hi quan no jugui el Racing.

Aneu al Símbolo el dia que jugui Racing.

Canviant totalment d’estil de bar notable, tenim la Confitería Las Violetas, més per anar-hi a prendre el té, a Medrano i Rivadavia. Las Violetas és l’únic que no hem visitat del barri.

Boedo, tango i Bars Notables

Boedo, que passa com Almagro, són barris que s’estan redescobrint. Molta gent jove hi va a viure i comencen a tenir bars i zones de cultura molt interessants.

Boedo sempre ha estat lligat al tango i per això ha fet que avui hi trobem dos bars Notables. La Esquina Homera Manzi sobre l’avinguda Boedo, és un dels cafes on s’hi pot escoltar tango, un lloc recomanable on trobareu pocs turistes i molt matrimoni porteño.

El café Margo i el Sandwich de Pavita, un clássic.

Si us atrapa la gana, travesseu l’avinguda Boedo i aneu a l’altre Bar Notable del barri, al Café Margot. Aquí, el que heu de demanar és un Sandwich de Pavita.

Aprofiteu l’estàdia a Boedo per recórrer el barri amb la nostra Ruta Completa per Boedo.

Palermo, el Bar Notable excepció

Palermo és un barri que ja fa temps que està de moda. Està tan de moda que ja està passat de moda. Però tot i això, alguns bars encara s’han salvat i mantenen el seu estil. Aquí hi ha el Café los Andes, un dels millors Bars Notables de tota la ciutat.

Surt de la ruta guiri amb la Ruta Completa per Palermo.

El nostre preferit, el clàssic Cafe los Andes, un bar gens a l’estil de Palermo, situat a Scalabrini Ortiz, 1312. Les taules s’omplen cada matí i cada tarda de padrins jugant a cartes. Les discussions són l’ordre del dia i les converses entre taules, el més habitual.

El Varela Varelita també es troba a Scalabrini Ortiz, al 2102. A Soler, al3599, tenim el Café Nostalgia i a Borges al 2108 El Preferido de Palermo.

A l’avinguda el Libertador amb Coronel Diaz, hi ha el Cafe Tabac. Un dels bars notables senyorials. La llegenda diu que la història sobre el cadàver d’Evita es va explicar en aquesta bar, per primera vegada…

A Paraguay, al 5499, hi ha el Montecarlo que té les portes obertes des del 1922. Ens queda pendent i és un dels que tenim més ganes de visitar ja que diuen que s’hi manté l’estil. També diuen que el Che hi passava llargues hores.

De Palermo només coneixem el Café los Andes, que és una opció perfecta per escapar dels bars chetos de la zona.

Balvanera i els seus Bars Notables

Pel barri de Balvanera, tot i que molta gent es pensa que només hi ha Once, també trobem Bars Notables. I aquí també hi ha un dels nostres preferits.

Perquè no et quedis curts amb Balvanera, t’hem preparat la Ruta Completa per Balvanera.

El Café de los Angelitos a l’avinguda Rivadavia, ha sigut recentment re-obert però del bar original no conserva, gairebé res. Aquest és un dels més famosos del barri, més estil confiteria que bar i per aquest motiu, encara el tenim pendent.

Totalment diferent d’aquest estil, tenim el Café Roma, un bar amb les botelles plenes de pols, en una zona poc recorreguda del barri, on pots llegir-hi el diari el diumenge al matí, a San Luís i Anchorena. El Café Roma de Balvanera és un dels nostres Bars Notables preferits.

Descobreix el Café Roma de Balvanera, un clàssic de clàssics.

Un clàssic del barri, on s’hi reunien els joves a parlar de política, és La Academia, a Callao 368. Aquest encara manté l’aire i l’estil i per estar a Callao, podriem dir que està força bé de preus. Aneu-hi, no us n’arrepentireu.

Un que al 2017 va tancar les seves portes era La Perla de Once, a la cantonada de Rivadavia i Entre Ríos. Una llàstima perquè encara s’hi podia escoltar música rock en directe.

Retiro i Bars Notables senyorials

El barri de Retiro juga a l’equip de San Nicolàs, San Telmo, la Boca i Monserrat, al dels barris antics de la ciutat. Per això és fàcil trobar Bars Notables i trobar-ne de diferents estils.

A Reitro tenim el Bar o Bar sempre amb les taules al carrer plenes de gent.

Un altre bar notable de Retiro és el Bar Retiro, dins de l’estació que ha vist passar tots els viatjants de la ciutat, tal com ens ho recorden les maletes que decoren el seu interior. Bé, havia vist passar, perque ja està tancat.

Aprofita la visita a Retiro amb la Ruta Completa per Retiro.

El Plaza Bar a Florida 1005, la Confitería Saint Moritz a Esmeralda 864. Aquí hi trobareu la col·lecció completa de Borges, per passar la tarda amb una tassa de cafè, o potser millor un whisky.

El Florida Garden, a Florida 899, té el mateix estil de la Confitería Saint Moritz, cambrers amb corbata i tasses amb el nom. Un lloc interessant per veure l’àmplia col·lecció de botelles que tenen i imaginar-se com era Buenos Aires a principis del segle XX.

Recoleta, els Bars Notables més chetos

El barri de Recoleta és un dels més chetos de la ciutat. Sempre ha estat relacionat amb la burgesia porteña i els seus bars no podien mostrar una altra cara.

El barri de Recoleta, té els bars notables menys estil bar i més estil confiteria, com per exemple el Bar del Alvear Palace Hotel, La Biela i el Clásica y Moderna a Callao 892. L’estil i sobretot els preus que tenen espanten.

Descobreix tots els secrets de Recoleta amb la Ruta Completa per Recoleta.

També hi ha La Esquina de Aníbal Troilo a Paraguay 1500.

Potser l’únic bar que té l’estil més Fuet i Mate és el Café Nostalgia, a Soler 3599, amb les taules, cadires i la barra de bar de fusta.

La Biela, Recoleta

Confesso que només he entrar a La Biela i va ser per veure’l per dins. Em sembla que em quedaran pendents, ja que no tenen un estil que m’atregui.

Belgrano amb 2 Bars Notables

El barri de Belgrano no és dels més turístics de la ciutat però hi ha dos punts que sempre surten a les guies. Per un costat el barri xinès i per l’altre, la plaça Belgrano amb l’església la Rotonda i els 3 museus que hi ha a prop. Atenció que per Belgrano hi ha més museus i més coses per visitar! 

Belgrano, també té algun bar notable, però igual que a Recoleta, tenen un estil més carillo, com el Café de la Esquina a Libertador i Olazábal.

A Vuelta de Obligado ens hi espera el Capisci, que ara es diu Casa Watson.

No us poc comentar-ne res, perquè no n’hem visitat cap. Però si recorreu el barri amb la Ruta Completa per Belgrano, aprofiteu per visitar-ne algun i deixar-nos un comentari.

San Cristóbal i el Bar Notable de catàleg

Un dels bars que estan a barris menys turístics, és el Bar de Cao, que el trobem a San Cristóbal, a Independencia i Mathew.

Busques una excusa per visitar San Cristóbal? Llegeix-te la nostra Ruta Completa per San Cristóbal.

Tot i el seu encant és un bar “clon”, ja que són del mateix grup empresarial que El Margot i companyia, i tots ells comparteixen estil i carta.

Així que en tots ells podem trobar el famós Sandwich de Pavita, clàssic del Margot de Boedo. Però si us diem la veritat, feu el Sandwich a Boedo i aquí demaneu-vos l’hamburguesa de la casa, de 300gr de carn.

Caballito, clássics dels Bars Notables

El barri de Caballito fa equip amb Almagro, Boedo i Villa Crespo. Barris de tota la vida, amb molt d’ambient i relativament a prop del centre.

Descobreix la Ruta Completa per Caballito.

Per Caballito hi trobareu museus, cases típiques, parcs i evidentment Bars Notables.

El Plaza Café i el Coleccionista, són dos dels més transitats, tots dos als voltants del Parque Rivadavia. El Plaza Café és dels elegants, de meseros amb corbatin. En canvi, el Coleccionista és més d’anar per casa.

Hauries de Saber:

Ves un diumenge al matí al Coleccionista

El Viejo Buzón, a la cantonada de Neuquén amb Espinoza, és més un típic bodegon per sopar plats típics argentins fora del asadoÉs interessant veure una carta típica d’un bodegon: costillas a la riojana, canelons, pasta, etc.

Si no saps que és un bodegon, et deixem l’enllaç a l’entrada de Pizzeries, Bodegons i Parrilles. Seràs un expert de la gastronomia porteóa.

Ja saps que a Caballito pots fer un cafè en una barberia autèntica o que té un dels millors restaurants d’hamburgueses de Buenos Aires? Descobreix tots els Bars, cafès i restaurants imperdibles per Caballito.

8 esquinas, bar notable tipic

Mataderos, la feria i el Bar Notable

No podia faltar bars típics a un dels pocs barris gauchescos que queden a la ciutat. El barri de Mataderos s’omple de vida els diumenges durant la Feria de Mataderos, un moment on el folklore argentí té un espai a la gran ciutat.

El Bar Oviedo és un clàssic per fer el cafè mentre esperem que comencin els jocs gauchescos de la fira de Mataderos.

Descobreix tot el que pots fer per Matederos amb la Ruta Completa per Mataderos.

El Bar del Glorias és l’altre bar notable del barri, tot i que en aquest no hi he estat, així que no us puc comentar res.

Chacarita i el potencial dels seus Bars Notables

A Chacarita tenim el Café Palacio, que és la seu del museo de Fotografia Smirik, a Lacroze 3901 i a la famosa cantonada amb Colegiales hi ha el 8 Esquinas, amb la seva carta mig alemanya mig espanyola.

Aprofita per visitar Chacarita amb la Ruta Completa per Characarita. Saps que hi ha un museu de l’acordio gratuït?

un bar i un museu a chacarita

Dos llocs que no et pots perdre. El Café Palacio hi pots anar mentre fas temps perquè comenci la visita guiada gratuïta al Cementerio de la Chararita. Mentre que al 8 Esquinas, t’hi pots passar un vespre per fer una picada amb un porrón (que no és un porró).

Els Bars Notables menys guiris

Hi ha un seguit de barris, que turísticament parlant no tenen gran cosa per visitar però que si vivim a Buenos Aires hem de tenir en compte i més si li afegim que també tenen bars amb història.

Si vols recórrer un barri molt tranquil, tant que et semblarà que estàs a un poble, no et perdis la Ruta Completa per Montecastro. A més a més, podràs fer un cafè al Café Olimpo. Aquest bar va obrir les portes el 1950 i porta el nom d’un equip de futbol. Si us agrada l’automoció, hi heu d’anar. Si us grada la història, hi heu d’anar. Si us agrada fer turisme i aprendre, no hi podeu faltar!

Lluny dels barris del centre, també hi ha bars històrics, com el Café de García i el Styolo Café al barri de Villa Devoto o el Café Don Juan i el Tokio a Villa Santa Rita.

El següent bar el trobem en un dels pocs barris que encara no hem visitat. A Nueva Pompeya, ens trobarem amb El Buzón. Hi haurem de posar remei.

Al barri Barracas hi ha el Progreso, a Montes de Oca al 1700, Los Laureles a Irirate, 2290 i La Flor de Barracas, a Suarez, 2095.

No et perdis la Calle Lanís, amb la Ruta Completa per Barracas.

A Flores hi ha La Farmacia, a Directorio i Rivera Indarte. L’actual bar va obrir les seves portes l’any 1910, essent una Farmacia. La farmàcia va funcionar fins passada la segona meitat del segle XX. El 2000 va reobrir les portes essent el Bar La Farmacia. Quan hi vam anar estava tancat. Serà l’excusa perfecta per tornar-hi i actualitzar la Ruta Completa per Flores.

Villa Urquiza, amb el Café de la U, just en diagonal amb l’estació de trens. El mateix passa amb Villa Ortúar i el seu Café de los Incas.

I al laberint de Parque Chas, el Faro, un bar clássic de clàssics. A La Paternal hi ha un bar estil al Café Los Andes, en aquest cas és la Nueva Andaluza, a Camarones amb San Martín, un bar clàssic amb clients de tota la vida.

A Villa Crespo i el seu mític Café San Bernarndo, la veritat és que una nit, bé val la pena visitar-lo.

Gaudeix de Villa Crespo i dels seus bars, cafès i restaurants imperdibles.

Villa Crespo és un dels nostres barris preferits, t’expliquem què visitar a la Ruta Completa per Villa Crespo.

Ja tens el teu Bar Notable preferit? A mi m’encanta el Los 36 billares, dels més famosos i el café Los Andes, a Palermo, una joia dins d’un barri tan pijo.

I tots els d’Almagro formen part del dia a dia. Ai, difícil elecció.

Deixa un comentari