• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 17, 2020

La Feria de Mataderos és una de les activitats a fer el diumenge a Buenos Aires.

Pocs turistes hi van perquè pensen que queda lluny, t’expliquem com arribar-hi per lliure.

En aquesta ruta completa per Mataderos t’explicarem com anar-hi i que més fer.

Si estàs dubtant entre la Feria de San Telmo i la de Mataderos: Mataderos! És molt més Argentina.

Què fer i visitar per Mataderos

En situació

El barri de Mataderos és famós per la seva fira gauchesca dels caps de setmana.

És veí de Liniers, Villa Luro, Parque Avellaneda i Villa Lugano i els seus límits són les avingudes Eva Perón, Escalada i Emilio Castro i amb l’autopista General Paz, que el separa de província.

Breu història per parlar al bar

El nom del barri bé dels antics “mataderos” de la ciutat, inaugurats els 1900, per tal de substituir els que hi havia a Parque Patricios, els quals havien substituïts els de la plaça Miserere a Once, Balvanera.

El barri es coneixia com la Nueva Chicago, fent al·lusió a la ciutat nord americana, que era famosa pel seu escorxador de carn. En aquell moment la zona, era el límit amb el camp, així que tenia el lloc era ideal per posar els escorxadors, tant les vaques com les ovelles, per exportar la seva carn cap a Anglaterra, principalment, des del port de Buenos Aires.

Què visitar per Mataderos

Evidentment, el que ha fet famòs al barri és la seva fira dels diumenges. Aquesta fira ha anat evolucionant força però, afortunadament, encara manté algun dels seus encants gauxescos. A més a més, les diferents parrilles, el museu i l’ambient del barri són un complement perfecte per passar el diumenge.

L’antiga administració dels escorxadors

L’edifici de l’antiga administració de l’escorxador fou obra de l’enginyer José María Burgos. Avui en dia és l’emblema del barri i va ser declarat Monumento Histórico Nacional.

Cap al sud hi havia unes deu hectàrees per rebre els animals i l’estació de trens per facilitar-ne el trasllat. El predi total era de quinze hectàrees amb corrals perimetrals i al centre, els escorxadors disposats en forma de U. Avui només en queda l’edifici central, amb els dos edificis simètrics al voltant que creen el pati interior on hi ha l’escultura eqüestre al “Resero” de l’escultor argentí Emilio J. Sarniguet, que rendeix homenatge als ramaders.

L’edifici del nord era l’allotjament dels funcionaris i del personal i també la posada dels reseros, és a dir, dels ramaders.

Museo Criollo de los Corrales

Part de l’edifici està ocupada pel Museo Criollo de los Corrales, un museu per aprendre sobre la vida al camp argentí. On avui hi ha el museu, abans era una oficina de correus, una capella i una oficina de policia.

El museu només obra quan hi ha Fira, així que un altre motiu per visitar el barri en diumenge.

El futbol

El club de futbol de Mataderos és el Club Atlético Nueva Chicago que porta el nom amb què es coneixia la zona, la fundació del club es remunta al 1911.

Feria de Mataderos

El millor moment per visitar el barri és el diumenge al matí, quan es resalitza la famosa “Feria de Mataderos” un fira d’objectes artesanals i sobretot gauchescos, és a dir, del camp argentí com ganivets, voleadoras, mates i roba de cuir pel gaucho, el ramader argentí, declarada Patrimonio Intagible Cultural de la Ciudad de Buenos Aires.

Per la tarda fan jocs gauchescos com el de la “sortija” que consisteix en embocar un pal a un anell que penja d’un pòster, muntant a cavall i anant el més ràpid possible.

Així que si teniu la sort d’estar un diumenge per Buenos Aires, heu d’anar a aquest petit paradís de camp que hi ha a la ciutat, menjar un bon plat de locro, veure els gauchos, escoltar la música regional i veure els balls que l’acompanyen.

Hauries de Saber:

Que a la Feria de Mataderos puguis menjar Locro fora de temporada.

Una empanada frita i un plat de locro són els motius extra per visitar la Feria de Mataderos. Què més has de menjar a Buenos Aires?

Agafa l’autobus 180 i baixa a Directorio amb Lisandro de la Torre. La fira és desenvolupa davant de l’antic mercat entre l’avinguda Lisandro de la Torre, la plaça i l’avinguda de Los Corrales. Tots els diumenges de 11 a 20h i a l’estiu, els dissabtes nit. I algun dia especial com el 25 de mayo.

Si estàs per Buenos Aires durant el dia la Tradición, cap al 11 de novembre, és un bon moment per visitar-la. Si no, consulta la seva agenda perquè cada diumenge fan alguna activitat particular. Fins i tot, fan el festival del Carnaval de Bolívia.

Un cafè per Mataderos

Mentre esperem que comenci el joc de la “sortija” podem fer un cafè al Bar Oviedo, un clàssic del barri i declarat Bar Notable.

Un altre lloc curiós és dins del museu de los Corrales. Al pati hi han reconstruit una pulperia, els bars de l’època colonial.

Pels voltants de la fira hi ha diversos lloc on menjar chori pan o una parrilla. I per l’avinguda de los Corrales hi ha restaurants o bodegons on també podreu menjar parrillada, locro i altres especialitats argentines.

Extra Extra: GRATIS

Matadero hauria d’estar a la teva llista de llocs a visitar però només si és diumenge, durant la fira. Si no, ens atrevim a dir-te que no cal que t’hi arribis. Això sí, completa la visita a la fira amb els llocs que et proposem en aquesta ruta completa per Mataderos.

Fuet i Mate hem preparat una RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires perquè cuidis el teu pressupost.

Què t’ha semblat la Feria de Mataderos? I el Locro?

Tota la guia de coses per fer i vistiar de Buenos Aires.

Deixa un comentari