• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:novembre 21, 2020

Si estàs de turisme per Villa Crespo, difícilment aniràs a donar-hi un tomb, a no sé que t’encanti anar de compres.

Descobreix un dels bars amb més bon ambient de Buenos Aires.

Amb aquesta ruta completa per Buenos Aires podràs gaudir de tots els secets de Vila Crespo.

Ruta completa per Villa Crespo

En situació

Villa Crespo és un barri de Buenos Aires delimitat per les vies del tren del FF.CC Gral.San Martín, l’avinguda Dorrego, l’avinguda Warnes, Pausandú, l’avinguda San Martín, la Gaina, Angel Gallardo, Estado de Israel i Córdoba. De totes les avingudes que el delimiten, la més famosa és l’avinguda Corrientes que el travessa des de que era un camí de terra.

Breu història per parla al bar

En el seus inicis, en aquesta zona hi havia la Fábrica Nacional de Calzado, apadrinada per l’intendent Municipal Dr. Antonio F.Crespo el qual posà la primera pedra. Com que la fàbrica va ser famosa, es va començar a anomenar a la zona com a Villa Crespo.

Villa Crespo es tracta d’un barri poc turístic, és d’aquells per recorre’l amb bici, ja que és tranquil i és on es pot veure la típica concepció de barri porteño, carrers amb cases baixes, girar a la pròxima cantonada i trobar-se tres torres d’edificis, passar per un carreronet i sortir a una avinguda.

I una amplia i variada barreja de col·lectivitats: israelities, siris, libanesos, àrabs, grecs, armenis, italians, entre altres. Els grecs es troben, principalment a l’illa entre Julián Álvarez y Lerma on hi ha l’escola i la Iglésia Ortodoxa Griega Asunción De La Virgen, fundada el 1928.

Què visitar per Villa Crespo

Els colors del barri són el blau i el groc o el vermell i blanc; els colors del Club Atlanta i del Club Argentios Juniors, respectivament. El primer té les instal·lacions al carrer Humbold (al 540 hi ha la seu social i al 374 l’administració) i el nom del Club li ve d’un vaixell americà que va arribar a Buenos Aires. El Club Argentinos Juniors va nàixer el 1904, el 1934 es van fusionar amb el Club Atlanta per problemes financers però més tard és van poder independitzar.

El jugador més important: Diego Armando Maradona però del planter del club van sortir jugadors com Fernando Redondo o Juan Román Riquelme. Tot i que gràcies a la venta de Maradona és van poder traslladar a unes instal·lacions més “copadas” i fora del barri que el va veure crèixer. La història dels “bichos”, nom amb el que és coneixen els seguidors del Argentinos,  no té desperdici.

La parròquia del barri és la Parròquia San Bernardo (Gurruchaga, 171), parròquia que donà nom al barri en els seus inicis. Al seu interior hi ha el Cristo de las Manos Rotas, anomenat així perquè hi havia un Crist de 2m d’alt a la façana però construït d’un material no gaire bo i amb el temps se li van deteriorar les mans.

Els terrenys de l’església els va donar Salvador Benedit, un personatge molt lligata  la història del barri de Villa Crespo. Per aquells temps, finals del segle XIX, a Villa Crespo hi havia una fàbrica de cuir que feia calçat i molts dels veïns del barri hi treballaven. Per això van voler participar en la creació de l’església per dedicar-la al seu sant, Sant Crispín. Malgrat tot, el nom de l’església fa honor al pare de Salvador Benedit, Bernardo.

Una altra església a destacar és la de Nuestra Señora de la Consolación, Scalabrini Ortiz 1079, que té una verge portada des de Barcelona.

Les tres curiositats de Villa Crespo

Una de les avingudes més curioses és Warnes, un carrer ple de tallers de cotxe on pots trobar qualsevol tipus de recanvi. La temàtica va començar com un cementeri de vehicles on la gent de la zona anava a treure’n les peces per vendre-les.

Pel que fa al Tango, al barri hi ha nascut Osvaldo Pugliese tal com ho recorda una placa a Scalabrini Ortiz amb Vera o la placeta honorífica al triangle entre Corrientes, Scalabrini Oritz i Luís María Drago. A més a més, Paquita Bernardo, la primera dona bandoneonista, també era del barri.

En un raconet, sobre el carrer Dr Nicolás Repetto amb Galicia hi ha un mural del famós quadre de Picasso, el Gernika, sobre una paret d’un magatzem de ferros.

De compres

Si Villa Crespo es famós per algo és per dues coses, una pels outlets i l’altra per ser el lloc de naixement de Osvaldo Pugliese. A Murillo entre el 700 i el 600 i a les seves perpendiculars, es poden trobar tot de botigues de cuir. I l’altra zona de compres és creuant Corrientes entre Malabia i Thames on hi ha tota la zona dels outlets que arriba fins a Palermo.

Els bars de Villa Crespo

Si l’hora de menjar ens agafa en aquest barri podem anar a menjar en una de les moltes pizzeries que hi ha per Corrientes, per exemple, o podem anar fins a Ramírez de Velazco al 401 on hi ha el Salgado Alimentos, un restaurant italià que si més no, té pasta diferent i la decoració és de lo més acollidora.

Un altre italià és el Campo di Fiori a Julian Alvarez y Luis Marías Drago i si és l’hora de la cervesa, al davant mateix hi ha un d’aquells bars de tota la vida que al demanar la cervesa et porten el maní, és a dir els cacahuets i les patates de bosses, a més a més és 100% del barri ja que els seus propietaris son hinchas de Atlanta.

Però el que no em de deixar de fer al barri és un billar al Café San Bernardo, Bar Notable, a Av. Corrientes 5436 i us asseguro que si hi aneu a la nit, el que menys voldreu serà fer un billar. El San Bernardo és un d’aquells bars de tota la vida, amb billar, escacs, taules de pingpong, etc. un bar aparentment tranquil, de més de 100 anys d’història, però que a la nit l’invadeix un seguit de guiris i alguns no tan guiris on el que menys destaca sembla que porti la samarreta del pijama.

Els bars més de moda a la nostra guia de Bars, cafès i restaurants imperdibles per Villa Crespo. 

És tot un exercici d’antropologia! El bar està obert casi tots els dies de l’any les 24h, només tanca els diumenges de 6 del matí fins a les 18h, en canvi el 25 i el 31 de desembre tanquen a partir de les 18h i desprès les vacances d’estiu que son 15 dies seguits sense poder gaudir del metegol professional o futbolin i és que en tenen tres, un barrial: Atlanta-Chacarita, un nacional: Boca-River i un d’internacional. I quin és el clàssic més important de tots? Exacte! Un Barça-Madrid.

Esglésies, convents i altres temples religioses de Villa Crespo

L’avinguda Raúl Scalabrini Ortiz, en el seu pas entre Villa Crespo i Palermo, té una gran quantitat de centres religiosos de diferents cultures. Un d’ells és l’església de Nuestra Señora de la Consolació, de l’ordre dels pares agustins recoletos, molt a prop de Córdaba. La pedra fonamental de l’església es va posar el 1939 i la seva construcció es va acabar 2 anys més tard.

A l’entrada hi ha la capella a Sant Ezequiel Moreno, el sant de les malalties terminals. L’església té forma de creu llatina amb l’Altar Major amb un retaule de la Verge de la Consolació, Sant Agustí i Santa Mònica. Les tres figures de fusta van ser encarregades a la Casa Feliu de Barcelona. La curiositat d’aquesta església és que podem veure la imatge de Santa Magdalena Naganasaki, originària del Japó.

 

Extra Extra: GRATIS

No et preocupis pel teu pressupost, hem preparat per tu, la RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires.

Tens previst passar més dies per Buenos Aires, descobreix tot el que pots fer a la ciutat més important de l’Argentina. Hem preparat una guia completa de Buenos Aires separant per barris.

Què et sembla visitar un barri que encara no surt a les guies? Diries que és el teu barri preferit de Capital? tens algun bar secret? Deixa’ns un cometnari, estarem encantats de llegir-te.

This Post Has 2 Comments

  1. drmoreno

    En Barcelona, a la Rambla del raval esta el Atlanta Futbol Club….. I a sota del pont de la marina, el Chacarita Futbol club, ara fusionat amb la Penya Barcelonista Cinc Copes. si trobo les fotos que he fet te les envio. PODRAS COLLABORAR EN LA CADENA PER LA INDEPENDNECIA QUE ES FARA A bUENOS AIRES?????

    1. fuetimate

      Mira quina casualitat! no ho sabia lo de Barna!

Deixa un comentari