• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 17, 2020

Parque Chacabuco? Perquè hi has d’anar si no surt a cap guia?

Pots viatjar a Corea sense sortir de Buenos Aires.

T’expliquem com ubicar el barri coreà de Buenos Aires.

Què fer i visitar per Parque Chacabuco

En situació

És un barri veí de Flores, Caballito, Boedo i Nueva Pompeya amb els seus límits a l’av. La Plata, Av. Directorio, Av. Carabobo, Presidente Torres y Tenório y  Av. Cobo.

Breu història per parlar al bar

L’inici del barri és molt semblant a la dels barris més allunyats del microcentre porteño, va naixer com un poble en els terrenys que pertanyien a la Companyia de Jesús, anomenada Chacarita de Belén. Aquest barri va anar creixent per que hi havia, concretament al parc que li dóna nom, una fàbrica de polvora que va explotar el 1898, essent un dels fets més recordats de la història de la zona.

El nom de Chacabuco li ve la Batalla de Chacabuco de 1817 durant la independencia de Chile.

Què visitar per Parque Chacabuco

El barri de Parque Chacabuco és un d’aquells barris poc, per no dir gens, turístics però que té dos racons que valen realment la pena coneixer si ja portes més de 7 dies a Buenos Aires.

Parque Chacabuco

El parc Chacabuco va ser innaugurat el 1909 i avui és la zona verda més important del barri, un dels llocs ideals dels veïns per anar a passar la tarda del diumenge o per fer esport. Al seu recinte hi podem trobar escultures com La Ñusta, una princesa inca, el Chopin, la Cosechadora o La Aurora de Emilio Peynot.

Passejant pel parc ens acompanyarà constantement la silueta de la Parroquia Nuestra Señora de la Medalla Milagrosa, una església d’estil neorromànic de l’any 1914. La seva cúpula hexagonal té casi 40m d’alt on hi podem trobar l’estàtua de la Verge que li dóna nom.

El racó català

La catalanitat del barri, la trobem precissament a l’interior de l’església on podem veure una gran quantitat de vitralls, uns 100 dels quals són obra d’Antoni Estruch un sabadellenc que el 1910 va viatjar a Buenos Aires i poc temps desprès ocupà la plaça de director de l’Escola de Belles Arts, dedicant-se al vitrall artístic i a la pintura.

Corea Town

Podem trobar tres barris no barris, com el Emilio Mitre o Cafferata, el Simon Bolívar i el Juan XXIII però sense cap mena de dubte el més famós i el que fa que valgui la pena desplaçar-se fins al barri és Corea Town, als límits del barri, zona que es coneix com el Bajo Flores.

La zona és, realment, com si ens deplacessim a Corea, els negocis estan tots ens coreà i fins i tot hi ha restaurants on no tenen ni una paraula escrita en castellà, així que a no ser que sapigueu coreà, el que menjareu serà una sorpresa. Al carrer Thorme amb Santander hi ha la Iglesia Católica Santos Mártires Coreanos.

El seu carrer principal és l’avinguda Carabobo entre l’av. Castañares i Av. Asamblea.Els primers immigrants coreans a Argentina van ser 12 presoners anticomunistes l’any 1956. Després que Corea i Argentina dugessin a terme relacions internacionals, el 1962 es van traslladar al país sud-americà 18 famílies coreanes per tal de treballar la terra a Lamarque. Ja el 1989 immigraven unes 1000 famílies coreanes per any, avui en dia ja es compta uns 30 mil immigrants coreans a Argentina. La majoria es dediquen al comerç relacionat amb la indústria tèxtil.

La Villa i la petita Bolivia

S’ha de vigilar ja que just on talla amb l’av.Castañares i  direcció al cementiri de Flores comença la Villa 13 bis. No és que sigui molt perillòs, però no hi passegeu durant la nit, les motxilles al davat, les camares guardades, etc. Els diumenges hi ha una fira al més pur estil bolivià, així que en qüestió de minuts podeu viatjar de Buenos Aires a Corea i d’allí a Bolívia!.

Extra, extra: GRATIS

Si esteu pocs dies a Buenos Aires potser no us val la pena traslladar-vos fins a Parque Chacabuco però si sou dels us agraden els llocs curiosos, enlloc d’anar al barri xinès de Belgrano, que de xinès en té ben poca cosa, podeu pujar l’aposta i endinsar-vos a Corea Town. Què us sembla?

Com que no volem que viatgis patint pel teu pressupost, a Fuet i Mate hem preparat una RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires.

Ja sou uns experts de Buenos Aires i us animeu a anar al Parque Chacabuco? Què us ha semblat? Amb aquesta ruta completa per Parque Chacabuco, no tindreu cap problema.

Tota la guia de coses per fer i vistiar de Buenos Aires.

Deixa un comentari