• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:agost 20, 2023

Monte Castro és un barri típic de Buenos Aires. Un barri sense pretensions, un barri sense, aparentment, atractius turístics, però un barri autèntic.

Si tens ganes de descobrir un barri tranquil de Buenos Aires, llegeix-te aquesta Ruta completa per Monte Castro.

Descobreix els dos racons de Monte Castro que et convertiran en expert de Buenos Aires.

No et mentiré, Monte Castro no està a la nostra guia completa de Què visitar a Buenos Aires: 3 dies per Buenos Aires. Però el que sí trobaràs en aquesta guia, a part dels llocs imperdibles de Buenos Aires, són detalls i secrets que no surten a moltes guiades per gaudir de tots els punts únics de la ciutat.

Monte Castro és un barri típic de Buenos Aires que si bé no té gaires atractius turístics, té l’atractiu per aprendre com es viu a Buenos Aires.

En situació

El barri de Monte Castro és un barri-barri, on tot passa en el seu eix comercial, l’avinguda Álvarez Jonte entre l’avinguda Segurola i la Lope de Vega. Però atenció que té una de les pizzeries més famoses de la ciutat, el Fortín.

Els barris veïns de Monte Castro són Villa Devoto, Villa del Parque, Villa Santa Rita, Floresta, Vélez Sársfiel, Villa Luro, Versalles i Villa Real i els seus límits estan marcats pels carrers Baigorria, Joaquín V. González, Juan Agustín García, Lope de Vega, Álvarez Jonte i Irigoyen.

Monte Castro forma part de la Comuna 10, un de les més grans quant a número de barris. També formen part de la Comuna 10 Floresta, Vélez Sárfield, Versalles, Villa Luro i Villa Real.

Si estàs de turisme per Buenos Aires, no et recomano visitar Monte Castro, ni tan sols per la seva famosa pizzeria. Però si estàs vivint a Buenos Aires, pot ser una alternativa per un dissabte. Evita el diumenge, està tot tancat i força mort.

Breu història per parlar al bar

Als inicis de la ciutat de Buenos Aires, Monte Castro era terreny de pastures i cultiu. La ciutat no va arribar a créixer fins a molt temps després d’aconseguir la independència.

Juan de Garay, el basc fundador de Buenos Aires, li va entregar aquestes terres a Torres de Vera i Aragón el 1588, el qual les va vendre a Cristóbal Naharro.

El 1682, Francisco Rodríguez de Estela va comprar els terrenys als descendents de Naharro i després, Pedro Fernández de Castro va adquirir una parcel·la, a principis de 1700.

El 1781, Juan Pedro de Córdova va comprar la chacra a la família Castro i va treballar les terres. Aquesta casa va passar a ser part de la història del país, ja que el virrei Sobremonte, s’hi va allotjar el 1806 i el 1810 s’hi va dur a terme la instrucció del primer exèrcit patri del país.

Finalment, la família Córdova va fragmentar les terres i les van vendre a Vicente Zavala.

Què visitar per Monte Castro

Si esteu de turisme per Buenos Aires, Monte Castro no cal que estigui a la vostra agenda. Hi ha barris que no surten a les guies de turisme, que valen més la pena, com per exemple Caballito, Villa Crespo o Villa Urquiza.

Però si teu vivint a Buenos Aires i voleu saber com és realment la ciutat, us hi podeu arribar un dissabte a passejar, després de llegir aquesta ruta completa per Monte Castro.

Les tres places de Monte Castro són l’exemple perfecte de places de barri. La Plaza Monseñor Fermín Lafitte, on hi ha la parròquia San Pedro el Apóstol, està pensada per fer esport. Hi ha una pista de futbol petit, mitja de bàsquet, aparells de gimnasta, gronxadors pels nens, una pista de bochas o de petanca i està envoltada per un circuit per córrer o anar amb bici.

La Plaza Don Bosco és l’extensió de l’Hospital Vélez Sarsfield i hi ha, a part de la típica calesita, una pista per aterrar els helicòpters que van a l’hospital.

Per últim, la plaça que comparteix nom amb el barri és la típica plaça, amb la gent asseguda prenent mate, les taules per jugar i els nens amb les pilotes de futbol.

L’altre atractiu del barri, per dir-ho d’alguna manera, és passejar per l’avinguda comercial de Álvarez Jonte i veure la vida argentina en tota la seva esplendor.

Pizza i Futbol

Gairebé et diria que els dos racons de Monte Castro que et convertiran en expert de Buenos Aires estan relacionats en dues coses ben argentines: pizza i futbol.

La seva pizzeria emblemàtica és El Fortín que es troba a la cantonada de Lope de Vega amb Álvarez Jonte i que va ser declarada Lloc d’Interés Cultural. La pizzeria data del 1962 i és un clàssic per la seva pizza al molde i forn de llenya. Així que ja saps, demana una napo amb fainà i una empanada. Per beure? Un vas de moscato si vols ser atrevit o un vas de vi de la casa.

L’equip de futbol és el Club Atléticos All Boys té el seu camp de futbol al barri, des del 1924, tot i ser el club del barri de La Floresta. Per les parets del barri trobaràs diversos murals que reivindiquen l’estima del barri per aquest club.

Aquest club format el 1913 per un grup d’amics és un dels clubs que més barris “reclamen”. Floresta seria el principal, però Monte Castro, Parque Avellaneda, Vélez Sárfield, Villa Devoto, Villa Santa Rita, Villa del Parque, Villa Luros i la part nord de Flores també compta amb moltíssims hiches.​

Escrivint aquesta entrada, he vist que All Boys també té un museu de futbol, així que ja tinc excusa per tornar al barri.

Hauries de Saber per visitar Monte Castro

Torno a repetir, que no sigui dit que “vendo fruta” que Monte Castro on és un dels barris que et recomano visitar a Buenos Aires. De fet, ni si estàs fent ruta de pizzeries, malgrat tenir una de les pizzeries més reconegudes de la zona oest de la ciutat, el Fortín, anar fins aquí per això, potser no té justificació. De tota manera, per si hi vas, ja tens la guia completa de Monte Castro de Fuet i Mate.

A Fuet i Mate sempre intentem ressaltar els llocs gratuïts i per això hem preparat aquesta Guia Gratis (NO Low Cost) a Buenos Aires. Amb tot d’opcions que es poden fer gratuïtament a la ciutat capital de l’Argentina.

I si Monte Castro no seria dels millors barris a visitar. Quin? Descobreix-ho a la guia gratuïta que et podràs descarregar si et subscrius al blog de Fuet i Mate. En aquesta guia he resumit, molt, tots els punts a visitar, imperdibles de Buenos Aires i a més a més, he completat amb detalls i coses que hauries de saber. Si l’utilitzes amb el mòbil, podràs accedir directament als enllaços de cada apartat per ampliar molt més la informació.

Ens ajudes a completar aquesta Ruta completa per Monte Castro? Has trobat algun racó per destacar?

Tota la guia de coses per fer i visitar de Buenos Aires.

PD: Aquesta entrada ha sigut actualitzada al maig del 2023 amb valors de cost d’abril del 2023. A l’abril del 2023 el dòlar oficial estava a uns $200 pesos i el blue, a $400.

Deixa un comentari