• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 23, 2020

Si tens ganes de descobrir un barri tranquil de Buenos Aires, llegeix-te aquesta Ruta completa per Monte Castro.

Et mostrem tots els racons d’aquest barri desconegut pels turistes.

Monte Castro és un barri típic de Buenos Aires que si bé no té gaires atractius turístics, té atractiu per aprendre com es viu a Buenos Aires.

Què fer i visitar per Monte Castro

En situació

El barri de Monte Castro és un barri-barri, on tot passa en el seu eix comercial, l’avinguda Álvarez Jonte entre l’avinguda Segurola i la Lope de Vega.

Els seus veíns són Villa Devoto, Villa del Parque, Villa Santa Rita, Floresta, Vélez Sársfiel, Villa Luro, Versalles i Villa Real i els seus límits estan marcats pels carrers Baigorria, Joaquín V. González, Juan Agustín García, Lope de Vega, Álvarez jonte i Irigoyen.

Breu història per parlar al bar

Juan de Garay, el basc fundador de Buenos Aires, li va entregar aquestes terres a Torres de Vera i Aragón el 1588, el qual les va vendre a Cristóbal Naharro.

El 1682, Francisco Rodríguez de Estela va comprar els terrenys als descendents de Naharro i després, Pedro Fernández de Castro va adquirir una parcel·la, a principis de 1700. El 1781, Juan Pedro de Córdova va comprar la chacra a la familia Castro i va treballar les terres. Aquesta casa va passar a ser part de la història del país, ja que el virrei Sobremonte, s’hi va allotjar el 1806 i el 1810 s’hi va dur a terme la instrucció del primer exèrcit patri del país. Finalment, la família Córdova va fragmentar les terres i les van vendre a Vicente Zavala.

Què visitar per Monte Castro

Si esteu de turisme per Buenos Aires, Monte Castro no cal que estigui a la vostra agenda. Hi ha barris que no surten a les guies de turisme, que valen més la pena, com per exemple Caballito, Villa Crespo o Villa Urquiza. Però si teu vivint a Buenos Aires i voleu saber com és realment la ciutat, us hi podeu arribar un dissabte a passejar, després de llegir aquesta ruta completa per Monte Castro.

Les places del barri

Les tres places de Monte Castro són l’exemple perfecte de places de barri. La Plaza Monseñor Fermín Lafitte, on hi ha la parròquia San Pedro el Apóstol, està pensada per fer esport. Hi ha una pista de futbol petit, mitja de bàsquet, aparells de gimnasta, gronxadors pels nens, una pista de bochas o de petanca i està envoltada per un circuit per córrer o anar amb bici.

La Plaza Don Bosco és l’extensió de l’Hospital Vélez Sarsfield i hi ha, apart de la típica calesita, una pista per aterrar els helicòpters que van a l’hospital.

Per últim, la plaça que comparteix nom amb el barri és la típica plaça, amb la gent asseguda prenent mate, les taules per jugar i els nens amb les pilotes de futbol.

Pizza i Futbol

La seva pizzeria emblemàtica és el Fortín que es troba a la cantonada de Lope de Vega amb Álvarez Jonte i que va ser declarada Lloc d’Interés Cultural.

L’equip de futbol Club All Boys té el seu camp de futbol al barri, des del 1924, tot i ser el club del barri de La Floresta.

Extra Extra: GRATIS

A Fuet i Mate sempre intentem ressaltar els llocs gratuïts i per això hem preparat diverses guis gratis per la ciutat. I quan diem gratis, vol dir gratis, NO low Cost. Descobreix la Guia Gratis (NO Low Cost) a Buenos Aires.

Ens ajudes a completar aquesta Ruta completa per Monte Castro? Has trobat algun racó per destacar?

Tota la guia de coses per fer i vistiar de Buenos Aires.

Deixa un comentari