• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 17, 2020

Saavedra és un barri residencial, tranquil i amb pocs atractius turístics si tenim en compte que està a l’altra punta de la ciutat, respecte als barris més turístics.

El barri de Saavedra té un dels museus més interessants de la ciutat.

Descobreix com arribar a Saavedra i tot el que pots fer-hi amb aquesta ruta completa per Saavedra.

Què fer i visitar a Saavedra

En situació

Els dos punts a destacar de Saavedra són els dos grans parcs, el Parque Saavedra i el Parque Sarmiento que té el Museo Histórico Brig.Gral. Cronelio Saavedra. El museu d’història és un dels més interessants de la ciutat de Buenos Aires. Et recomenem, aprofitar que has anat fins aquí per arribar-te a Nuñez i visitar la Ex-ESMA.

Saavedra és veí de Nuñez, Coghlan i Villa Urquiza per part de Capital i directament amb la General Paz que és el límit amb la província.

Breu història per parlar al bar

La història del barri es remunta al 1872 quan Florencio Emetrio Núnez va comprar les terres de l’actual barri i del barri veí de Nuñez, anomenades en aquell moment, “Las lomas de Saavedra”, perquè hi havia la estància de Luis María Saavedra, el que avui és el museu que hem comentat abans.

En aquells temps, Buenos Aires estava en període de creixement cap al nord i cap a l’oest a causa de la febre groga que havia obligat, als que s’ho podien permetre, marxar del centre. La idea de Nuñez era fundar un poble i anomenant-lo Saavedra en honor al president argentí, així que va formar la societat “Núnez y Cía” per tal de convertir la zona de fang i vegetació en el futur poble.

La nota de color és que el barri de Saavedra és l’únic barri de Buenos Aires que ha estat fundat en un acta formal i per tant legítim en acta, la qual es troba al Museo Saavedra. A partir d’allí, el barri va créixer en habitants, comerços, pulperíes, és a dir, bars i quintes o casones i fins i tot amb una estació de tren. Finalment, es va limitar el barri amb l’avinguda Cabildo, l’avinguda Gra.Paz, l’avinguda de los Constituyentes i Nuñez.

Què vistar per Saavedra

És difícil que trobis el barri de Saavedra a les guies turístiques però com sempre diem, per descobrir l’autenticitat dels llocs, has de marxar de la zona turística. A més a més, Saavedra és un barri d’allò més tranquil que us permetrà posar relax al vostre viatge.

Ja us avisem que queda lluny del “centre” però si teniu temps, és un dels barris no turístics que us recomanem visitar.

Una de les esglésies principals del barri és la Parroquia San Isidro Labrador, a San Isidro 4640, d’estil colonial i que té com a patró el sant dels agricultors; data de 1930.

El Parque Sarmiento és una de les zones verdes més grans de la ciutat, amb 70 hectàrees, on s’hi pot practicar un gran nombre d’esports com el futbol sigui 5, 11 o platja, bàsquet, softbol, hoquei sobre patins, handbol, natació, tenis, pàdel i fins i tot una pista de BMX. És una opció molt vàlida per passar un diumenge de bon temps, ja que també hi ha parrillas per poder-se fer un asado.

Sense cap mena de dubte, la joia i el motiu principal per anar a Saavedra és visitar el Museo Histórico Cornelio de Saavedra.

En quin barri estic

Com passa en altres racons de la ciutat i com ja hem comentat al post Els barris no barris de Capital, Saavedra té tres “barris” que no són barris: Barrio Presidente Roque Saenz Peña entre Av. Dr. Ruiz Huidobro, Galván i Crisólogo Larralde; Barrio Presidente Mitre o Barrio Mitre que es va formar al voltant de la fàbrica Phillips i el Barrio Residencial Conelio Saavedra que es troba entre el Parque Sarmiento i el Parque General Paz i que va ser construït durant el govern de Perón com a habitatges socials.

Extra Extra: GRATIS

T’agrada trobar coses gratuïtes? Doncs estàs de sort, a Fuet i Mate hem preparat la RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires.

Has decobert algun altre racó per Buenos Aires? Tens algun dubte? Deixa’ns un comentari i tan aviat com poguem, el respondrem.

Deixa un comentari