Corea del Sud potser no és dels països que les persones posen en la llista de viatjar i si us som sincers, nosaltres hi vam fer cap de rebot, ja que de la Xina vam anar al Japó, per tant, podriem, ja que estàvem al costat.

Quan vam posar el primer peu a Corea, no sabiem res del país, tot ho vam anar a prenent sobre la marxa. Per evitar que et passi el mateix, t’hem preparat tots els detalls i tot allò que hauries de saber abans d’anar a Corea al nostre Itinerari per Corea.

La primera gran sorpresa

Sorprenentment tenen una gastronomia molt particular, sí que és cert que té influències xineses i nipones però té prou personalitat per fer un paradís pels gurmets. Per exemple, un detall, es curiós com si bé mengen amb palets, a Corea ho fan amb palets de metall.

Alguns diuen que és perquè a Corea del Sud no hi ha tant bambú com per fer palets, d’altres diuen que perquè és més higiènic però el cert és que com que certs aliments patinen, han hagut d’implementar les culleres de mànec curt i part plana.

Nocions base

El primer que sentiràs quan preguntis sobre la gastronomia de Corea del Sud és Kimchi, les verdures fermentades i el segon que sentiràs és: “ojo que pica”.

Així que ja esteu avisats, evidentment el grau de picor depèn del vostre gust, per nosaltres estava al punt de picant, aquell picant que encara et permet detectar els sabors.

Anar a menjar a un restaurant coreà és com anar de tapeo per Andalusia, sense saber-ho. Tu et demanes el teu plat però sempre-sempre ve acompanyat d’infinitat de platets amb verdures fermentades, llegums, peixets, etc.

Així com a la Xina, podríem dir que és anar de tapes, demanes diferents plats i els posen al mig de la taula rodona, a Corea demanes un plat però sempre ve gratis, dos o tres platets petits, de la mida de plats de cafè, amb verdures o altres acompanyaments.

Els imperdibles

La barbacoa coreana és un èxit garantit. Nosaltres feia mesos que no menjàvem una carn tan bona, no sé si perquè realment era bona o perquè feia un mes, pràcticament, a base de noodles instantanis.

La barbacoa és divertida perquè damunt de la taula tens el fogó i del sostre hi penja un tub extractor per aspirar part del fum que genera la carn que et cous, tu mateix a la taula.

A més a més, com és habitual, tot va acompanyat de platets de verdures, bolets i altres. Si no comparteixes taula amb coreans, és fàcil que l’encarregat del local et dongui un cop de mà en la logística i els temps de cocció.

Per cert, si estàs a Buenos Aires, et pots sentir com a Corea.

El Bibimbap, que ronda els 6000W, també és un dels plats més famosos de Corea del Sud i que trobareu a tota llista de “plats que s’han de menjar a Corea”. Cada província i fins i tot cada ciutat, té la seva versió d’aquesta olla amb arròs, carn i verdures i un ou al mig. La idea és barrejar-ho tot, ja ho diu el seu nom, bibim.

El Gimbap que és el “sushi” coreà, salvant totes les distancies. De fet, només s’assembla amb la seva presentació. Generalment, al tapeo corea, hi apareix el Gimbap i la botifarra amb espaguetis, Sundae.

Deixa’t portar

Si voleu menjar peix i altres animals que surten del mar, heu d’anar al mercat de Busan o de Sockho. Als mercats s’estila molt escollir el teu peix viu i coure’l al moment per menjar, tot i que ja avisem ara, no és gens barat.

A Busan, hi ha l’opció més barata dels mercats de carrer o més petits on també venen peix per coure però el més econòmic és el que ja està fregit, potser perquè no sigui peix tan fresc, no ho sabem.

Als mercats, per exemple al de Seoul, és típic entrar en un local i demanar tres o quatre platets per compartir. Això sí, si hi vas amb un Coreà, segurament abans ja haurà parat a comprar alguna cosa per picar i després es comprarà un bon got d’algun refresc.

La beguda nacional

Parlant de beure, el més fafamóss el Soju i les seves múltiplesersions modernes amb gustos de diferents fruites. També consumeixen cervesa i és fàcil veure un coreà en una terrassa amb la cervesa i una llauna de cucs de seda.

Sí, ho heu llegit bé, cucs de seda però el més sorprenent és que els venen amb llaunes, com nosaltres les sardines o les escopinyes. Així que aquella llauna que veureu barata al supermercat, són els cucs de seda, que hem de dir, que queden d’allò més bé amb una cervesa.

Comprensa preu amb dormir

Sense cap mena de dubte, Corea és un país per anar a degustar, malgrat que els preus no són molt motxillers, sempre es troba llocs on menjar adequadament. Els preus de menjar passen dels 5000W, és a dir, més d’un dólar i fàcilment més de dos o tres.

Sabent això, guardeu un raconet per a gastronomia, que us sembla si us diem que podeu dormir gratis, pràcticament a totes les ciutats que nosaltres hem visitat de Corea i que per tant, el que us estalvieu en dormir, que és realment car, ho podeu gastar en menjar?

I si li afegim que és molt fàcil fer autoestop, encara tindreu diners pel postre. Si voleu llegir alguna truc més us recomanem Pressupost Motxiller per Corea i Corea Dormir sense Pagar.

This Post Has One Comment

Deixa un comentari