Estem segurs que has arribat aquí de casualitat. Un viatge per Corea del Sud? Les teves amistats et preguntaran que què se t’hi ha perdut a Corea del Sud. I segurament, no sabràs ni que respondre. Però tranquil·litat, que no panda el cúnico, amb el nostre itinerari per Corea, seràs un expert.
Hauries de saber pel teu itinerari per Corea
Agafa la tenda de campanya.
Però tu no ets un viatger com qualsevol altre, tu vols aprendre la cultura de cada país, integrar-te i viure’l. Per això a Fuet i Mate t’hem preparat aquest itinerari per Corea que et permetrà coneixer el país en profunditat i salvant el teu pressupost motxiller. A més a més, tenim preparada una sorpresa per alliberar les teves despeses en allotjament.
Corea del Sud va ser el nostre cinquè país del viatge llarg per Àsia i el primer on vam acampar, ja que la climatologia era favorable. En aquest itinerari per Corea del Sud, t’ho expliquem tot i aniràs trobant enllaços a entrades particulars on, encara, t’expliquem més trucs motxillers perquè et puguis fer la teva guia per Corea del Sud a medida.
Tot el que necessites pel teu itinerari per Corea del Sud
L’idioma
A Corea parlen coreà, un idioma de laboratori. Fou el rei Sejong, de la dinastia Joseon, qui va inventar el sistema d’escriptura coreà, el hangul. La seva idea era facilitar i millorar les limitacions que tenien amb l’adopció dels caràcters xinesos.
Malgrat que pronunciar-lo sigui difícil i que haguem d’aprendre el vocabulari, té una avantatja davant del xinès i del japonès i és que en el coreà, cada símbol correspon a una o dues lletres com a molt (enlloc de paraules senceres). Per tant, encara que no sapiguem que diem, el podem passar al nostre alfabet i llegir.
No cal alarmar-se ja que pels transports i a les grans ciutats està tot traduït a l’anglès. Així que l’idioma no serà un impediment pel teu itinerari per Corea. Els coreans joves parlen l’anglès amb la mateixa freqüència que els catalans joves, o sigui que a vegades costa trobar algú amb el qual parlar.
Requisits d’entrada a Corea del Sud
Per entrar al país no necessitem visa ni els catalans ni els argentins. Els catalans tenim 90 dies però els argentins només 30. Hem de destacar que el tràmit d’entrada de l’aduana de Busan és rapidíssim.
Amb 30 dies tens temps per fer-te una idea del país. La teva despesa màxima serà el transport, però el dit funciona molt bé (ja t’ho explicarem) així que aprofita al màxim el teu vista i gaudeix del teu itinerari per Corea del Sud.
Punts d’entrada a Corea del Sud
Per entrar o sortir del país segurament, si es per aire ho feu per l’aeroport de Seül. Aquí hi arriba el metro, així que cap problema, per uns 4250₩ (+500₩ de dipòsit que al sortir us retornen) podeu plantar-vos a la capital.
Si voleu accedir o marxar per aigua, el port de Busan és el més recomanat.
Ja has llegit que ens va passar al ferri d’entrada a Busan?
L’experiència del ferri de Corea a Japó és excepcional, a més a més, a l’entrada et deixem un truc i potser tens sort i et trobes al Mr.Lee.
Assegurança de viatges
Si viatges a Corea del Sud no és obligatori tenir una assegurança de viatges per poder entrar al país. De fet, nosaltres no en portàvem i vam tenir la sort que no ens va passar res. Així que portar-la o no, depen de tu i sobretot del tipus de viatge que tinguis intenció de fer.
Et deixem un enllaç on tindràs un 5% de descompte si compres qualsevol de les assegurances de IATI Seguros. Nosaltres ens emportem una comissió, et diem la veritat, però tu un 5% de descompte.
Compra l’assegurança que et vagi millor, el dia que vulguis, a través d’aquest enllaç i tindràs un 5% de descompte i nosaltres una ajuda extra.
Moneda
La moneda local es el won que al juny del 2017 estava a 1000 wons el dolar. Hi ha bitllets i monedes i per canviar no vam tenir cap problema en cap banc.
Electricitat i aigua
L’elctricitat és de 220V i els endolls o són redons com els catalans o plans com els argentins, així que millor portar un adaptador. A algunes estacions d’autobus i als McDonald’s es pot carregar.
Nosaltres sempre vam beure aigua de l’aixeta, menys a Busan. Però si teniu dubtes bebeu de les fonts públiques que trobareu per les ciutats.
L’aigua embotellada de dos litres costa 1000₩ a les botigues o 580₩ si trobeu un super.
Com moure’t per Corea del Sud
Per moure’t per Corea ho pots fer amb tren o autocar, que és més barat. Però el que funciona molt bé es fer autoestop.
Fer autoestop per Corea és un èxit garantitizat
Nosaltres vam alternar l’autoestop amb els autobusos, però ens vam trobar una parella, que estava fent tot el viatge amb autoestop i ens van explicar que perfecte, un dels països més fàcils per fer-ho.
Per recórrer les ciutats, la millor opció és caminar, ja que els autobusos urbans ronden els 1000 won.
Les comoditats del vostre itinerari per Corea del Sud
Pel que respecta als banys no hi ha problema. Sempre trobareu banys públics i gratuïts i la majoria de vegades amb paper.
A Corea serà, possiblement, el país on tidreu menys problemes per aconseguir internet. Al metro, a les botigues, als restaurants de menjar ràpid, etc. Sensillament connectes la xarxa i a navegar i volar ja que a part de ser lliure és molt ràpid.
Això és una avantatja perquè no et cal portar res reservat d’antel·lació i així pots anar adaptant el teu viatge i el teu itinerari per Corea del Sud segons les necessitats del moment.
Gastronomia de Corea del Sud
El menjar és relativament econòmic, si no et mous amb pressupost motxiller. Una persona pot menjar per entre 5 i 7€. Lo bo dels restaurants és que tens aigua gratis i a cada plat l’acompanya un seguit de platets amb verdures i mongetes, també gratis.
Què menjar a Corea del Sud.
Aquí també trobareu Convenient Stores, com al Japó, tot i que el que venen es lleugerament diferent. De tota manera, la part que ens interessa, l’aigua calenta pels noodles o pels tes, també la podreu aconseguir gratuïtament. A Corea mengen amb palets d’aulumini i cullera.
Ara, 2022, la gastronomia de Corea del Sud s’està posant de moda amb plats com el Bibimbap d’estrella principal. Però quan nosaltres hi vam anar, no teníem idea del que es menjava al país. Per sort, menjar a Corea del Sud és un festival, hi ha mil plats i receptes diferents per gaudir amb els 5 sentits de la gastronomia local.
L’allotjament a Corea del Sud
En tot viatge hi ha tres punts claus de despeses: el transport, el menjar i l’allotjament. Si ja hem dit que es pot viatjar fent dit i que el menjar és relativament econòmic, queda com a caco del pressupost l’allotjament. Si bé és cert que domir a Corea és car, us creieu si us diem que mai vam pagar per dormir? I si afegim que no sempre vam fer Couchsurfing…
La solució és ben fàcil: acampar.
Com que no volem que patiu i volem que tingueu el millor pressupost motxiller i que pugueu fer l’itinerari per Corea que us agradi, us expliquem els nostres secrets a Corea dormir sense pagar.
Mai vam tenir cap problema i va ser el punt de partida per la resta del viatge.
Breu història per parlar al bar
Per entendre una mica més del país hi ha molts museu d’història que són gratis sobretot a Seül. Des de Fuet i Mate us hem preparat un Breu Resum d’Història de Corea.
Més informació pel teu itinerari per Corea del Sud
Webs amigues que ens ajudaran durant el viatge:
Visitkorea: és l’equivalent al Japanguide però no tant xulo.
El nostre itinerari per Corea del Sud
Ara us presentem el nostre itinerari per Corea del Sud i a més a més, us volem donar un consell:
Salteu-vos les coves de Danyang, el preu exageradament alt fan que no valgui la pena desplaçar-se fins allí.
Busan amb un dia, si no es vol fer platja, n’hi ha prou.
La resta de ciutats que vam estar, formen part de la ruta típica per Corea del Sud, així que us les recomanem totes.
La nostra ruta per Corea (2 setmanes + 2 setmanes a Seül): Busan-Gyeongju-Jinju-Gwangju-Jeonju-Danyang-Dongahe-Sokcho-Seül.
Les Despeses del nostre itinerari per Corea del Sud
Busan (2 nits, 1 dia. Ideal 2 dies)
- Entrar:per mar des del Japó
- Dormir: 4000₩ habitació compartida. Però en realitat no hi vam dormir. L’oferta la vam trobar per Booking.com. El primer dia vam tenir una preciosa Història per Dormir tranquils i la segona nit la vam dormir a un McDonald’s 24h.
- Menjar: 2.000 ₩ per persona i dia. Sopa de noodles al bar del supermercat i noodles ràpids. 2 dòlars.
- Transport urbà: metro per 1400₩.
Gyeongju (2 dies, 1 nit. Ideal 2 dies)
- Entrar: Anar de Busan a Gyeongju amb auobus per 4800₩.
- Dormir: acampar gratis però guardamotxilles 2000₩, al cafè de l’estació d’autocars.
- Menjar: 2.200 ₩ per persona i dia. Noodles ràpids. Poc més de 2 dòlars.
- Entrades turístiques: entrada al parc de les tombes per 2000₩
Jinju (unes hores)
- Entrar: Anar de Gyeongju a Jinju amb un autobus 11400₩.
- Entrades turístiques: Fortalesa per 2000₩
Gwangju (3 nits, 2 dies. Ideal 2 dies)
- Entrar: Anar de Jinju a Gwangju amb autobus 14900₩.
- Dormir: casa particular. Una opció molt recomanable és Gwangju Backpackers
- Menjar: supermercat i cuinar a casa. En total 3700₩ per persona i dia, uns 3,7 dòlars americans.
- Transport urbà: Autobus per 1400₩.
Jeonju (1 dia 1 nit)
- Entrar: Anar de Gwangju a Jeonju: autobus 6600₩.
- Dormir: acampar però guardamotxilles: 4000 dues motxilles grans.
- Menjar: 6000₩ el plat de bibimbap a compartir entre dos.
Cheongju ( 1 nit. No cal anar-hi)
- Anar de Jeonju a Cheongju: autobus 15300₩.
- Dormir: acampada.
Danyang (unes hores)
- Anar a Danyang: autoestop.
- Dormir: es pot visitar amb unes hores
- Entrades turístiques: Coves: 11000₩
Donghae (2 nits, un dia. 1 dia si voleu platja)
- Entrar: Anar de Danyang a Donghae:amb tren 2600₩ i després 10000₩.
- Dormir: estació de trens i acampar a l’estacionament del costat.
- Menjar: 5.000₩ a un bufet lliure del costat de l’estació de trens.
Yang Yang (unes hores, és platja)
- Entrar anar de Donghae a Yang Yang: autostop.
- Dormir: unes hores
- Menjar: noodles ràpids
Sokcho (2 dies i una nit. Ideal 2 dies)
- Anar de Yang Yang a Sokcho: autoestop.
- Dormir: McDonald’s
- Menjar: 7.000₩ per un calamar farcit.
- Transport urbà: Autobus fins al parc nacional: 1200₩ (a la tornada és fàcil fer autoestop).
- Entrades turístiques: Entrada al parc Seoraksan :3500₩
- Guardamotxilles al parc: amagar-les pel bosc perquè a Informació us demanaran 3500₩ per motxilla.
Seül (16 dies, ideal 3 dies)
- De Sokcho a Seül: autobus 18100₩.
- Dormir: treballar a canvi d’esmorzar i allotjament.
- Menjar: comprar en un supermercat i cuinar a casa, 25 dòlars per 14 dies per persona, és a dir, a gairebé 2 dòlars per persona i dia.
- Transport urbà: Metro cap a l’aeroport: 4250₩.
T’ha quedat algun dubte sobre l’itinerari per Corea?
Hi has estat? Què t’ha semblat? Explica’ns quants dies, quina ruta i quin pressupost vas gastar, deixant-nos un comentari.