Si estàs llegint aquesta entrada és que tens intenció de viatjar a l’altra punta del món. A Fuet i Mate t’expliquem la nostra versió, que és l’opció més barata que vam trobar al seu moment.

Si vas cap a Corea, no et perdis el nostre Itinerari per Corea saber tot allò que necessites.

Tant per entrar com per sortir del Japó s’ha de fer per mar o per aire, ja que al ser un arxipèlag no té fronteres terrestres. En canvi, Corea del Sud, malgrat tenir frontera terrestre, també només es pot entrar al país per mar o per aire, ja que el seu veí, Corea del Nord, no té gaires bones puces.

Seguint l’esperit de Fuet i Mate, de viatjar sempre de la manera més barata, l’opció per passar del Japó a Corea del Sud és per mar, mitjançant el ferri que connecta la ciutat nipona de Fukuoka i la ciutat coreana de Busan.

Compra el bitllet de ferry per la pàgina web, és més barat.

Atenció perquè tenim un truc que us estalviarà molts diners i és que si compreu el bitllet de ferri per la pàgina web us surtirà molt més barat, gairebé la meitat, que fer-ho en persona, al port de Fukuoka. El viatge Fukuoka (Hakata)-Busan per la companyia Camellia Line el pagareu a 2.500¥, en una cabina a compartir amb unes 6 persones més però amb espai suficient. El ferri d’aquesta companyia surt a les 12.30 del port de Fukuoka, anomenat Hakata i arriba a Busan a les 18.00h, del mateix dia. Sí, una llàstima que no viatgi de nit.

Les condicions del ferri

Anem a parlar una mica del ferri i, ja que hem comentat la cabina, començarem descrivint-la. Les cabines de classe econòmica tenen unes 6 posicions però no hi ha cadires. Consisteix en una habitació on cada viatger té un futó, amb una manta i un coixí que estira a terra. Abans d’entrar a la sala, t’has de treure les sabates, com ja és habitual al Japó. Tens un lloc per deixar les teves pertinències i si vols protegir-les més, tens taquilles repartides pel ferri a 100¥.

El viatge dura poc més de cinc hores i mitja però durant aquest temps tindràs temps de moltes coses. Entre elles de gaudir de l’últim onsen japonès. Tot i que per ser exquisits no és un onsen, ja que l’aigua no està calenta. És a dir, gaudeixes d’una espècie de piscina. Això sí, a les dutxes et donen els xampús i els gels però atenció que no hi ha tovalloles. El que sí que hi ha és el assecador de cabell.

Per seguir-te entretenint, però les següents activitats són de pagament, hi ha sales de videojocs, de karaoke, etc. tot a l’estil asiàtic.

Per menjar hi ha el bar o si prefereixes l’opció econòmica, hi haper preparar-te els noodles. Pel lloc on menjar, no hi ha problema, trobareu un parell de sales comunes, d’allò més còmodes. A més pot ser que tinguis la mateixa sort que nosaltres i conèixer al Mr.Lee, però això ho explicarem en un “Històries per Dormir Tranquil“.

Els tràmits de sortida del Japó i d’entrada a Corea són ben senzills, ensenyes el passaport, et posen el segell corresponent i a seguir caminant.