Singapur és un país car, comparat amb la resta del sud-est asiàtic però en aquesta entrada us explicarem alguns trucs per poder sobreviure i que us ajudaran a preparar el vostre itinerari per Singapur.

Les habilitats motxileres per sobreviure a Singapur que ningú t’ha explicat

Singapur és d’aquells països que reduïm a una ciutat, com Brunei o Luxemburg però que tenen molt per descobrir. Nosaltres reconeixem que només vam estar a la capital però vam fer interacció cultural amb una parella d’indis que viuen a Singapurt desde fa molt temps i això ens va permetre entendre el galimaties d’aquest país empresarial.

Tot el que necessites per Singapur

Idioma

L’idioma oficial de Singapur és el malai però l’idioma més fàcil de sentir és l’anglès. De fet a Singapur es pot sentir xinès, tamil, anglès, malai i fins i tot el singlish, és a dir, un anglès barrejat amb les altres llengües que es parlen al país.

Requisists d’entrada

Per entrar al país, ni els argentins ni els catalans necessitem visa i tenim 90 dies per visitar-lo. A no sé què surtis fora de la ciutat, amb 2 dies n’hi ha de sobres.

Punts d’entrada a Singapur

Per entrar a Singapur es pot fer per aire o per terra. La frontera per terra és amb Malàisia i hi ha dos passes, essent el més comú el de WoodlandsJohor Bahru. Per sortir del país, generalment el més econòmic és tornar a JB i agafar allí un autocar cap Kota Kinabaru, si és que aquest és el vostre destí. Però teniu en compte aquesta web RedBus ja que a vegades, es pot trobar un autocar directe a Singapur per $10 i a sobre et deixa al centre de la ciutat a Berjaya Times Square (BTS).

Hauries de Saber pel teu itinerari per Singapur:

A Singapur es pot menjar gratis.

Moneda

La divisa de Singapur és el dòlar de Singapur, que a l’agost del 2017 està respecte al dòlar americà a 1.3. El que hauries de saber és que a Singapur accepten la divisa de Brunei i a l’invers.

Electricitat i agua

L’electricitat utilitzen 220-250 V però necessitareu adaptador perquè utilitzen el sistema britànic de 3 pins. L’aigua de l’aixeta és potable.

Com moure’t per Singapur

Per moure’t per la ciutat de Singapur hi ha trens i autobusos, les tarifes dels quals depenen de la distància però no baixen del 1$. Hi ha l’opció de comprar el passe de transport públic per un o dos dies o una targeta per viatjar, anomenada EZlink. Atenció que si teniu la targeta, s’ha de marcar en pujar (la màquina et diu quan saldo et queda) i s’ha de marcar en baixar, quan us cobrarà la tarifa adequada. La targeta, que costa 5$, es pot carregar a les màquines de les estacions de tren però el valor mínim és de 10$. L’altre punt incómodo és que és personal, ja que cobra tarifa quan baixa, així que si sou dos, n’heu de comprar dues. Si no teniu la targeta, s’ha de pagar el monto exacte, ja sigui en monedes o bitllets però el conductor no pot tornar canvi, ja que no toca bitllets, poses els diners a una “caixa”. Aquí us deixem un calculador de tarifes.

Com moure’t per la ciutat

La part bona és que el centre de la ciutat es pot recorre caminant.

Siganpur es pot recorrer a Pressupost Motiller Totalment gratis.

Les comoditats

Hi ha banys públics i gratuïts a molts dels mercats de menjar, food court, i als museus.

Hi ha wifi lliure en diversos punts de la ciutat, així com en restaurants de menjar ràpid.

Gastronomia

Menjar no és gens barat. L’oferta gastronòmica és una de les més diverses d’Àsia però els preus més barats comencen als 3 SG, per un plat d’arròs amb pollastre. A Brunei, l’altre país car de la zona, el mateix costava 1$. Sempre podeu buscar un temple hinduista a l’hora de menjar i menjar gratis, això sí, vegetarià.

Allotjament

L’allotjament a Singapur no és gens barat però nosaltres vam tenir la sort de poder fer Couchsurfing i a sobre vam fer intercanvi gastronòmic. L’experiència no podia haver sigut millor.

Més informació

No en vam consultar cap, a informació i turisme tenen guies gratuïtes de la ciutat i dels museus. Escrivint el post hem trobat aquesta que pinta bé: VisitSingapore

Les Despeses

Singapur ciutat: 3 nits

  • Dormir: casa particular.
  • Menjar: cuinar a casa, compra al supermercat. Menjar al temple hinduista gratuït.
  • Transport: 10$ per recarregar la targeta. Les targetes ens les van deixar.
  • Anar de la frontera al centre: 3RM fins a l’estació de trens i allí vam fer dit.
  • Anar de Singapur a la frontera: vem trobar un autocar directe de Singapur a Kuala Lumpur per 10$ de Singapur i viatjavem a la nit.

Què et sembla visitar Singapur? Tens algun dubte? Alguna suggerencia? Deixa’ns un comentari.

Deixa un comentari